تهیه قهوه ترک با شیرجوش
قهوه ترک از جمله پرطرفدارترین قهوه ها در سراسر جهان است. اگر به کافه های اطراف محل زندگی خود مراجعه کنید و نگاهی به منوی آن ها بیاندازید؛ امکان ندارد که نام قهوه ترک در منوی آن وجود نداشته باشد. روش های متفاوتی برای تهیه این قهوه پرطرفدار وجود دارد که یکی از مهم ترین آن ها تهیه قهوه ترک با شیرجوش است.
پیش از پرداختن به نحوه دم کردن قهوه ترک با قوری اجازه دهید در رابطه با اهمیت ایبریک نکته ای مهم را ذکر کنیم.
اگر ایبریک ندارید! البته بهتر است داشته باشید. چون خرید قهوه جوش تاثیر مثبت زیادی در نوشیدنی نهایی می گذارد. میتوانید با شیر جوش یا شیرداغکن کار تهیه قهوه را انجام دهید. تهیه قهوه کار لذت بخشی است. اینکه با صبر و حوصله کنار قهوه جوش روی گاز، بایستید و شاهد بالا آمدن قهوه باشید و عطر آن را حس کنید خیلی لذت بخش است. در این مطلب به طرز تهیه قهوه عربی با شیر جوش یا با قوری های معمولی میپردازیم.
برای تهیه خرید قهوه ترک به ابزاری به نام ایبریک نیازمندیم. یکی از دلایل استفاده از قهوه جوش یا ایبریک، دهانه باریک آن برای ایجاد فومی مناسب، با قوام و زیباست اما!!! اگر ایبریک ندارید با ابزاری شبیه به آن مانند قوری استیل یا شیرداغکن، میتوانید جای خالی ایبریک را تا حدودی پر کنید.
موارد لازم برای تهیه قهوه ترک با شیرداغکن:
- پودر قهوه برای هر نفر یک قاشق مرباخوری سرپر
- شیر داغ کن یا ابزاری شبیه آن
- یک فنجان آب برای هر نفر
- شکر در صورت نیاز
اما طرز تهیه قهوه ترک با شیرداغکن:
- آب و پودر قهوه تان را درون ظرف بریزید اگر مایل به استفاده شکر هستید میتوانید در این مرحله آن را اضافه کنید البته شکر را به فنجان قهوه هم میتوانید اضافه کنید. و بهتر است آنجا این کار را انجام دهید.
- آب و قهوه را خوب بهم بزنید تا قهوه با آب کامل ترکیب شود و حالت کلوخ در آب نداشته باشد، ظرف را روی شعله ملایم-کم قرار دهید.
نکته: وقتی روی شعله قرار دادید دیگر آن را بهم نزنید. حالا!
باید منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، بعد از دقایقی این انتظار با دو نشانه به پایان می رسد:
- اولین نشانه معمولا عطر قهوه است که در فضا منتشر میشود.
- دومین نشانه که در قهوه جوشها بیشتر مشهود است، بالا آمدن قهوه به همراه فوم روی آن است، وقتی قهوه تان در حال بالا آمدن بود آن را از روی شعله بردارید. البته یادآور شوم که ممکن است این نشانه در شیرجوش نمایان نشود!!!
چند نکته پیرامون تهیه قهوه:
- حواس تان باشد که نگذارید قهوه روی گاز بجوشد چون نوشیدنی تان سوخته و طعم بد به خود می گیرد. باید پس از دم شدن سریع آن را بردارید.
- بعد از برداشتن شیرداغکن از روی شعله، کمی صبر کنید تا پودر قهوه در ته نشین شود سپس به آرامی در فنجان بریزید و میل کنید.
- میزان دوز مصرفی قهوه بستگی به مزاج شما دارد یعنی اگر قهوه را غلیظ و تلخ دوست دارید پودر بیشتر و اگر مایل اید آن را رقیق مصرف کنید از پودر کمتر استفاده کنید.
- کمی بیشتر از یک فنجان آب به ازای هر نفر در نظر بگیرید، کمی از آب بخار میشود و مقداری هم در کف شیر جوش باقی می ماند.
- می توانید هل، پودر کاکائو و … به قهوه تان بیافزایید.
پیشنهاد میکنم یک بار تهیه خرید قهوه ترک با ایبریک را مطالعه کرده و با توجه به تصاویر آن با این روش تهیه آشنا شوید، بدین ترتیب تهیه قهوه با شیرجوش برایتان ساده تز میشود. تجربه هاتون از تهیه قهوه با قهوه جوش یا شیرداغ کن را با ما در میان بگذارید.
سلام بعد از اینکه قهوه ترک رو درست کردیم میتونیم تو قوری وارمردار بریزیم و برای مثلا ۵۰ دقیقه با شمع روشن باشه. طعم عوض میشه یا خیر؟
سلام
هر چه از زمان دم آوری بگذرد یفیت کم میشود
سلام من توی قهوه جوش درست میکنم ولی متاسفانه فوم بالا نمیاد و رقیق میشه و اگه زیاد بمونه میجوشه میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام روز بخیر
لطفا مطلب تهیه قهوه ترک با ایبریک رو مشاهده کنید
سلام
ایبریک ما ۶ کاپیه من یه نفرم
به دردم نمیخوره؟
سلام
چرا به درد نخوره، میتونید کمتر تهیه کنید
کیفیتش پایین نمیاد؟
قطعا کیفیتش تغییر میکنه. اما خب موکاپاتتون رو نمیتونید دور بندازید که!
قانع شدم
ممنون
سلام.من نمیدونم مشکل چیه که قهوه ام اصلا بالا نمیاد و هیچ فومی درست نمیشه.
همه چیز رو هم رعایت می کنم.دقیقا آب سرد یک فنجان می گیرم و به ازای هر فنجان یه قاشق مربا خوری سر پر قهوه ترک می ریزم و یک قاشق هم شکر اما بعد از پنج دقیقه فقط دور طرف قهوه جوش میاد و اون جور که توی فیلم ها دیدم بالا بیاد و فوم درست بشه اصلا این طوری نمیشه.
قهوه من خیلی رقیق میشه و مقدار زیادی هم پایینش پودر قهوه ته نشین میشه.
قبل گذاشتن روی شعله هم به خوبی قهومو هم می زنم و بعد از گذاشتن روی شعله دیگه هم نمی زنم.
میشه بگید مشکلش چیهههههههه؟؟؟؟؟دیوونه شدم
سلام
این موضوع که پودر ته نشین میشه درسته. اما با شیر جوش اصلا نمیتونید فوم تهیه کنید. باید ایبریک داشته باشید
عزیزم بنده قهوه فروشم. اشکالتون اینه که تا آخر ،هم میزنید… فقط یک دقیقه اول خوب هم بزنید بعد ولش کنید با شعله کم… … بمحض کف کردن تا لبه شیرداغ کن، برداریدش.نکته دوم: استاندارد ماندگاری قهوه بعداز کوبیدن و پودر شدن تا یکماه میباشد بعداز اون از خاصیتش کم میشه. پیشنهاد من برشما خرید اسپرسور دستیه . ارزان هم هست
سلام. باید قهوه رو مثل چای توی قوری دم کنم؟یعنی بذارم آب جوش بیاد بعد با حرارت آب دم بشه؟
سلام
بله تقریبا شبیه به چایی. اما آب نباید جوش باشه ۹۳ درجه
معمولا بااب سرد وشکرمیزارن روی شعله وقتی خامه تشکیل شد خاموش میکنن. اگربخواهیدبرای چندنفرسروکنیدقبل زمانیکه خامه تشکیل میشه اونوازروی قهوه به یک ظرف دیکه انتقال بدید (فقط کف روی اونو)وبازروی شعله بزارید تا نزدیک جوش اومدن ودر فنجان ریخته وازاون خامه که قبلا گرفتید به مقدارمساوی روی فنجان قهوه بریزید.
سلام با شیر داغ کن درست کنیم واس هر نفر ی فنجان آب رو آب سرد بریزیم؟
سلام
برای هر نفر یک فنجان
در اخر کمی بیشتر بریزید که بخار میشه کم نیاد