طبق تحقیقاتی که در سال 2022 انجام شده است، تقریبا نیمی از جمعیت جهان از قهوه فوری استفاده می کنند. علت محبوبیت این محصول سریع آماده شدن آن و ارزان تر بودن آن نسبت به قهوه تازه است. انواع مختلفی از قهوه های فوری وجود دارد مثل، قهوه فوری کلاسیک، گلد و اسپرسو فوری.
در این مقاله ما قصد داریم راجع به اسپرسو فوری توضیحاتی بدهیم مثل طرز تهیه آن، خواص و مضرات آن را نیز بررسی می کنیم.
فروش آنلاین قهوه در فروشگاه کافی استور.
فهرست مطالب
اسپرسو چیست؟
اسپرسو نوع غلیظ و قوی قهوه می باشد که در ایتالیا در اوایل قرن بیستم ابداع شده است. طرز تهیه قهوه اسپرسو به این صورت است که آب جوش را با فشار فراوان از میان پودر قهوه عبور می دهیم. اغلب برای تهیه قهوه اسپرسو از دستگاه های اسپرسوساز یا موکاپات استفاده می شود.
اسپرسو یک قهوه بسیار پرکاربرد است که برای تهیه کاپوچینو، لاته، موکا، ماکیاتو و … از آن استفاده می شود. میزان کافئین اسپرسو در 60 میلی لیتر حدودا 80 میلی گرم می باشد.
یکی از مشخصات مهم قهوه اسپرسو کرما یا خامه روی قهوه می باشد که اغلب می توان این کرما را با استفاده از دستگاه اسپرسوساز که با فشار فراوان قهوه را تهیه میکند، دید. اگر شما اسپرسو خود را با استفاده از موکاپات تهیه می کنید و کرما آن را نمی بینید این یک نتیجه قابل پیش بینی است چرا که موکاپات به اندازه کافی فشاری برای تهیه اسپرسو، اعمال نمی کند در نتیجه کرما قهوه به خوبی استخراح نمی شود.
آسیاب قهوه اسپرسو متوسط می باشد به این صورت که پودر آن از قهوه ترک بزرگ تر است و از قهوه فرانسه کوچک تر می باشد. کیفیت اسپرسو معمولا به دستگاه یا ماشین اسپرسو، دانه ها و میزان رست آن و در آخر مدت زمان گذشته از روست دانه ها بستگی دارد. قهوه اسپرسو را معمولا در شات های کوچک 30 میلی لیتری سرو می کنند. در ادامه مقاله به بررسی اسپرسو فوری می پردازیم.
اسپرسو فوری چیست؟
در واقع اسپرسو فوری از فرآوری اسپرسو تازه به دست می آید و برای مواقعی که زمان کافی برای تهیه اسپرسو ندارید یا لوازم مورد نیاز آن در دسترس شما نیست، گزینه بسیار مناسبی است.
برای تهیه اسپرسو فوری نیاز به وسایل خاصی ندارید فقط کافی است که اسپرسو فوری خود را با آب جوش مخلوط کنید و آن را میل نمایید.
تاریخچه اسپرسو فوری
اولین اسپرسو فوری در سال 1899 توسط دیوید استرانگ نیوزلندی اختراع شد. البته تا همین اواخر به اشتباه نام شیمیدان ژاپنی ستوری کاتو به عنوان مخترع ثبت شده بود. قبل از سال 1899 چندین نوع قهوه فوری وجود داشت ولی هیچ کدام شبیه نوعی که امروزه بیشتر مردم مصرف می کنند، نبود.
در سال 1851 نوعی کیک قهوه فوری برای سربازان آمریکایی تهیه کردند سپس مشخص شد که برای تقویت روحیه آنان بسیار محبوب است. قهوه فوری زمانی که شیمیدان بریتانیایی، جورج کنستانت لوئیس واشنگتن، به تجاری سازی قهوه ساتوری کاتو از طریق کارش در گواتمالا کمک کرد، جذابیت بیشتری پیدا کرد.
با این حال، قهوه جورج واشنگتن تا حدودی به عنوان یک چیز جدید تلقی می شد و مردم از طعم آن لذت زیادی نمی بردند. همچنین قهوه در آب حل نمی شد در نتیجه از محبوبیت این قهوه فوری کاسته می شد.
مسیر پیشرفت اسپرسو فوری در قرن بیستم
در سال 1930 با مراجعه به موسسه قهوه برزیل، از نستله خواسته شد تا یک قهوه معطر و محلول با استفاده از مازاد عظیم قهوه برزیل هم برای کاهش فساد و هم تقویت اقتصاد برزیل ایجاد کند.
نستله موافقت کرد و هفت سال بعد را صرف کار روی قهوه فوری کرد که هم طعم و هم حلالیتش را داشت. این پیشرفت در سال 1937 زمانی رخ داد که دانشمند نستله، مکس مورگنتالر، روش جدیدی را برای تولید قهوه محلول با استفاده از عصاره قهوه خشک همراه با کربوهیدرات های محلول اختراع کرد.
تولید سال بعد آغاز شد و به اولین نسخه از محصولی تبدیل شد که امروزه همه آن را با نام نسکافه می شناسیم. قهوه فوری جدید یک موفقیت به حساب میآمد و دوباره در بین سربازان جنگ جهانی دوم بسیار محبوب شد.
روشی به نام انباشتگی که با بخارپز کردن دانههای قهوه برای چسباندن آنها به صورت تودهای به دست میآمد، به جای کربوهیدراتها استفاده شد. با این حال، گرم شدن بیشتر در طول فرآیند دم کردن، طعم قهوه را بدتر کرد و بنابراین نستله باید به دنبال ایده های دیگری میبود.
موفقیت نهایی با ظهور قهوه انجمادی حاصل شد. فرآیند خشک کردن انجمادی برای قهوه فوری بهترین روش برای کیفیت در نظر گرفته می شود و به همین دلیل هنوز هم نستله برای قهوه های Necafé خود از آن استفاده می کند.
آیا اسپرسو فوری نیاز به دم کردن دارد؟
خیر، اسپرسو فوری نیز مانند قهوه فوری نیاز به دم کردن ندارد و این یکی از ویژگی ها و مزایای قهوه فوریث محسوب می شود. اسپرسو فوری نوعی پودر قهوه است که با اضافه کردن آب به آن، تهیه می شود. اما برای بهتر شدن مزه و عطر اسپرسو، بهتر است از آب که به دمای حدود ۹۰-۹۵ درجه سانتی گراد برای تهیه قهوه فوری استفاده کنید.
استفاده از آب با دمای مناسب می تواند موجب استخراج بهتر از طعم و مزه اسپرسو شود و باعث بهبود کیفیت نهایی آن گردد. در ادامه طرز تهیه اسپرسو فوری را توضیح خواهیم داد. همچنین اگر از قهوه فوری استفاده میکنید به محصولات باکیفیت زیر نگاهی بیاندازید. محصولات ما به شدت تازه و مرغوب بوده و میتوانید عطر و طعم منحصر بفرد قهوه را با آنها تجربه نمایید.
طرز تهیه اسپرسو فوری
- آب داغ: 1 فنجان
- پودر اسپرسو فوری: 1 قاشق چای خوری
- ابتدا آب جوش را می گذاریم کمی خنک شود تا پودر اسپرسو نسوزد و عطر آن از بین نرود.
- سپس پودر اسپرسو فوری را با آب مخلوط می کنیم و اسپرسو فوری شما آماده است، نوش جان.
طرز تهیه کاپوچینو با اسپرسو فوری
همانطور که گفتیم قهوه اسپرسو به عنوان مواد اولیه اصلی برای تهیه انواع کافی ها مانند، لاته، کاپوچینو و ماکیاتو است. از آنجایی که می خواهیم کاپوچینو خود را با قهوه فوری آماده کنیم ابتدا به روش بالا اسپرسو خود را آماده کنید.
مواد اولیه کاپوچینو با اسپرسو فوری
- اسپرسو: 1 شات
- شیر: 1 فنجان
- ابتدا اسپرسو خود را تهیه کنید و سپس به سراغ تهیه فوم شیر بروید.
- برای تهیه فوم شیر 3 روش وجود دارد: فرنچ پرس، دستگاه اسپرسو ساز و فوم شیرسازهای مینی که می توانید کاپوچینو خود را با آن تهیه می کنید.
- ابتدا اسپرسو خود را داخل فنجون بریزید سپس فوم شیر را از شیر جدا کنید و شیر را داخل اسپرسو بریزید و در آخر فوم شیر را اضافه کنید و نوش جان.
نحوه فرآوری اسپرسو فوری
در خشک کردن اسپری، عصاره قهوه به جریان هوای داغ در بالای یک برج استوانه ای بلند اسپری می شود. همانطور که قطرات می ریزند، خشک می شوند و زمانی که به ته می رسند تبدیل به پودر ریز می شوند. سپس پودر را می توان به گرانول تبدیل کرد تا دوز و انحلال آن تسهیل شود.
کیفیت عطر و طعم به لطف خشک شدن بسیار سریع در طول این فرآیند حفظ میشود. خشک کردن با اسپری رایج ترین فرآیند خشک کردن قهوه است. مراحل فرآوری اسپرسو فوری به صورت زیر می باشد:
- استخراج قهوه: اسپرسو را با استفاده دانه های قهوه تازه رست شده و آسیاب شده تهیه می کنند.
- اسپری کردن: عصاره قهوه به جریان هوای داغ در بالای یک برج استوانه ای بلند اسپری می شود.
- خشک کردن: پس از اسپری کردن، پودر قهوه در یک توری چرخان گذاشته می شود تا خشک شود و رطوبت باقی مانده را حذف شود.
- جداسازی: پس از خشک شدن، پودر قهوه جداسازی شده و از بقیه تفکیک می شود.
- بسته بندی: پس از جداسازی، قهوه بسته بندی شده و آماده عرضه به بازار می شود.
این فرآیند باعث تولید قهوه ای با طعم و بوی غلیظ و تقریباً مشابه قهوه تازه تهیه شده می شود. همچنین، به دلیل اینکه روش خشک شدن در این فرآیند استفاده می شود، ماندگاری این نوع قهوه بیشتر از قهوه های تهیه شده با روش های دیگر است.
مزایا و معایب اسپرسو فوری
مزایا:
- دسترسی آسان: اسپرسو فوری در همه جا قابل دسترسی است و به راحتی می توان آن را تهیه کرد.
- راحتی در استفاده: قهوه خشک شده اسپری به راحتی با آب گرم ترکیب می شود و می توان به سرعت قهوه ای خوشمزه و غلیظ تهیه کرد.
- ماندگاری: اسپرسو فوری ماندگاری بالایی دارد و میتواند برای چندین ماه نگهداری شود.
- هزینه کم: اسپرسو فوری از طریق فرآیند صنعتی انجام می شود و هزینه تولید و بسته بندی آن بسیار کمتر از قهوه تازه تهیه شده است.
معایب:
- کیفیت: اسپرسو فوری کیفیت کمتری نسبت به قهوه تازه دارد و طعم آن طعم اصلی قهوه تازه را ندارد.
- مواد افزودنی: برخی از اسپرسو فوری شامل مواد افزودنی مثل شکر و کرمر هستند که به دلیل داشتن قند بیشتر، مناسب نیستند.
- ایجاد زباله: بسته بندی قهوه خشک شده اسپری باعث ایجاد زباله بسیار زیادی می شود و به محیط زیست آسیب می زند.
- کمبود مواد مغذی: این نوع قهوه در مقایسه با قهوه های تهیه شده به روش سنتی، ممکن است دارای کمترین میزان مواد مغذی باشد و در نتیجه، این قهوه به تنهایی برای تأمین انرژی و سایر موارد غذایی کافی نیست.
قهوه فوری شرکتی بخریم یا فله ای؟
برندهای بسیار زیادی برای قهوه فوری وجود دارد مانند ترابیکا، گوددی، علی کافه، نسکافه، جاکبوز و غیره ولی تقریبا تمام قهوه های فوری طرز تهیه یکسانی دارند و تقریبا تفاوتی با یکدیگر ندارند قهوه فوری فله ای از نظر اقتصادی بسیار به صرفه تر می باشند چرا که قهوه های فوری شرکتی به دلیل بسته بندی و برند آن ها با قیمت بیشتری به مصرف کننده می رسد. در نتیجه اگر می خواهید قهوه فوری اقتصادی تری داشته باشید می توانید قهوه فوری فله ای تهیه کنید و در هزینه ها صرفه جویی نمایید.
اگر قصد خرید اسپرسو دارید توصیه ما به شما این است که نگاهی به طیف متنوع نوشیدنی اسپرسو کافی استور بیاندازید.
سوالات متداول
شما میتوانید بهترین قهوه اسپرسو فوری از بین محصولات معرفی شده در همین صفحه خریداری کنید. با توجه به عطر و طعم، کیفیت و تازگی محصولات ما با خیال راحت از کافی استور خرید کرده و از قهوه خود بیشترین لذت را ببرید.
تنها کافی است به تناسب فنجان خود یک الی دو قاشق چایخوری از پودر اسپرسو فوری را همراه با آب داغ مخلوط کنید تا یک مایع یکدست ایجاد شود. بعد از آن به همین راحتی قهوه شما آماده شده و میتوانید آن را نوش جان کنید. برای داشتن اسپرسو غلیظ تر نیز کافی است تناسب بین آب و پودر قهوه را تغییر دهید.
اگر قهوه اسپرسو فوری خود را بدون افزودنیهایی مانند شکر مصرف کنید، میتوانید خواص اسپرسو معمولی را از آن دریافت نمایید. این خواص شامل بالا رفتن کارایی در ورزش، حفظ سلامتی روده، بهبود عملکرد قلبی عروقی، جلوگیری از ابتلا به پارکینسون، کاهش خطر ابتلا به دیابت و غیره است.
جمع بندی
اسپرسو فوری از فرآوری اسپرسو تازه به دست می آید.به طور کلی طعم و عطر قهوه فوری از قهوه تازه کم تر است ولی برای مواقعی که عجله دارید قهوه فوری بهترین انتخاب برای شماست.
اسپرسو فوری مزایا و معایب مشابهی نسبت به قهوه فوری دارد و یکی از مهمترین مزیت های آن سریع آماده شدن آن و نگهداری آسان تر آن می باشد. در آخر باید خاطر نشان کنیم که کافئین اسپرسو فوری به دلیل فرآیند تهیه آن نسبت به قهوه تازه کمتر می باشد.
در این مقاله اسپرسو فوری را معرفی کردیم و تفاوت عمده آن با قهوه تازه را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما میتوانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.
منابع: coffeeandhealth – wikipedia
من خودم قهوه هامو از کافی استور تهیه میکنم و با این آموزش شما تونستم یک قهوه اسپرسو بسیار عالی داشته باشم.
سلام. ممنون.
توضیحات خوبی بود