درباره دانه قهوه

آشنایی با انواع دان قهوه

kinds of coffee bean
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

درخواست خود را با فنجان قهوه در میان بگذارید!!! با توجه به شرایطی که در آن قرار دارید می توانید از انواع دان قهوه استفاده کنید:
بعضی مواقع نیاز به انرژی زیادی دارید یا می خواهید بیدار بمانید، گاهی نیاز به آرامش دارید و یا گاهی به خوابی راحت و … هر نوع دانه قهوه ای (عربیکاروبوستا) ویژگی های خاص خود را دارد که به جزییات آن ها در مطالب بعدی اشاره می شود.

تامین انرژی با قهوه
حتما  انرژی می خواهید؟
آرامش با قهوه
اگر نیاز به آرامش دارید…
خوابی راحت با علی
با خوابی آسوده موافقید؟

قبل از آشنایی با انواع دانه های موجود در بازار، بهتر است بدانیم که معنی این جمله ها چیست؟!

  1. فقط عربیکا!!!
  2. میگن عربیکا اتیوپی محشره!
  3. قهوه روبوستا درست کرده ام!
  4. معمولا از ترکیب هر دو استفاده می کنم، هم عربیکا هم روبوستا!

این جملات، به استفاده افراد از انواع گونه های قهوه اشاره دارد. هر کدام از گونه های قهوه به دلیل ویژگی‌های خاص خود، طرفداران و مصرف کنندگان خود را دارند با یک مثال، مطلب بهتر درک می شود:
وقتی به یک میوه فروشی می روید ممکن است از سیب، چندین مدل را ببینید، یکی زرد رنگ و دیگری سبز یا قرمز، این دو در ظاهر متفاوتند و مزه شان نیز متفاوت است و هر کدام در یک شهر حتی کشور رشد می‌کنند، اما در اصل هر دو سیب اند!!!

از فنجان به مزرعه:

به قبل از دم آوری قهوه بازمی گردیم! به چه چیزی خواهیم رسید؟

عربیکا و ربوستا
ظاهر متفاوت درخت قهوه عربیکا و درخت قهوه ربوستا

قهوه دم شده در فنجان← پودرقهوه← دانه قهوه← میوه قهوهدرختان قهوه 
به تفاوت نوع دانه ها که نشئت گرفته از تفاوت در نوع درخت است خواهیم رسید.

می دانید قهوه عربیکا چیست؟
ببینم!

انواع دان قهوه:

انواع دان قهوه یا میوه قهوه از سه نوع درخت تولید می شود، عربیکا، روبوستا و لیبریکا که هر کدام از این نوع قهوه‌ها، ویژگی‌های مختص خود را دارند، ویژگی‌هایی هم چون: عطر، کافئین، قدرت رشد درختان قهوه، طعم و ظاهر. البته قهوه لیبریکا در بازار های جهانی، چندان رایج نیست.

جدا از این که قهوه‌ها در انواع عربیکا و روبوستا و لیبریکا متفاوتند، مناطق کشت قهوه نیز می‌تواند ظاهر، طعم، عطر و به طور کلی بارزه‌های طعمی دانه را تحت تاثیر خود قرار دهد. به عنوان مثال:

بارزه‌های طعمی قهوه‌ای که در کنیا کشت می‌شود با قهوه تولید شده در کشور اندونزی تفاوت دارد. به همین دلیل بعضی از قهوه دوستان عاشق قهوه‌های یک کشور یا یک منطقه خاصی می‎شوند و تمایل دارند همیشه از آن دانه‌ها استفاده کنند. می‌توانید در فروشگاه کافی استور انواع قهوه عربیکا و ربوستا را اینترنتی خریداری کنید.

تفاوت در ظاهر دانه های قهوه
دانه روبوستا در سمت راست تصویر و دانه عربیکا در سمت چپ تصویر قرار دارد
  1. عربیکا کنیا = دانه عربیکایی که در کنیا کشت می شود.
  2. روبوستا اندونزی = دانه روبوستایی که در اندونزی کشت می شود.

این نکته را فراموش نکنید که تفاوت قیمت دان‌های قهوه با یکدیگر دلیلش بد یا خوب بودن آن نیست، بلکه شرایط کشت در هر کشور مختلف است و سبب تولید قهوه‌ای با عطر و طعم متفاوت حجم و گستردگی متفاوت و در نهایت، قیمت متفاوت می‌شود.

یادآوری:

وقتی نام از قهوه فرانسه یا قهوه ترک برده می‌شود، اشاره به روش و متدی برای درست کردن قهوه دارد. به عنوان مثال برای تهیه قهوه ترک باید فیلترهایی چون تهیه قهوه در ظرف مخصوص (قهوه جوش)، استفاده از پودر قهوه با درجه آسیاب و دمای آب متناسب و … را رعایت کرد تا نوشیدنی نهایی قهوه ترک شود.
بعضا به اشتباه یاد می شود که قهوه فرانسه دانه ایست که متعلق به کشور فرانسه است اما همانطور که گفته شد قهوه فرانسه، اسپرسو، قهوه عربی و … به روشی برای تهیه قهوه اشاره می کنند.

دانه قهوه پی بی PEABERRY چیست؟
ببینم!

برای آشنایی با دانه های عربیکا و دانه ها روبوستا، بر روی کلمات آن ها که به رنگ قرمز در آمده اند کلیک کنید.

منبع: eliteworldhotels

coffeechoiceguide

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
3.6/5 - (12 امتیاز)

نوشته های مشابه

28 دیدگاه در “آشنایی با انواع دان قهوه

  1. مرتضی گفت:

    سلام بهترین میکس برای کافه چی برام معرفی میکنید؟

    1. Omid گفت:

      لابریکا با برزیل و کلمبیا طعم خوبی داره

    2. محمدرضا گفت:

      سلام، من کافیشاپ ندارم ولی عاشق قهوه ام و توی خونه انواع دانه ها را باهم اسیاب میکنم و میکسهای مختلف درست میکنم و طعم و شکل و فوم و اسیاب هرکدوم را مینویسم، اگر کسی دوست داشته باشه میتونم درحد خودم راهنمایی کنم

      1. علی سالمی گفت:

        سلام محمدرضاوقت بخیرسپاسگزارمی شوم اگرراهنمایی بفرمایید قرض ازمزاحمت وگرفتن وقت جنابعالی بنده دستگاه اسپرسوخانکی دارم روش درست کردن اسپرسو دارای فوم پرخامه وعطرخوب باشددرودبرشمایاحق

    3. محمدرضا گفت:

      میخواهید فومش زیاد باشه یاطعمش مهمه یاعطرش؟

  2. علی میرباقرب گفت:

    سلام قیمت قهوه به کیفیت اون بستگی داره اینو اصلاحش کنید چون وقتی پای قهوه تخصصی به وسط کشیده میشه دیگه اینطور نیست

  3. نازنین سرمد گفت:

    سلام ادمین محترم و با حوصله 🙂
    قرار بود مطالبی در باره ویژگی های دانه های عربیکا و ربوستا مربوط به کشور های مختلف بذارید مثل طعم عطر و شناخت پروفایل قهوه و طعم شناسی ، من مطلب خاصی پیدا نکردم یا هنوز قرار داده نشده ؟
    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.