نوشیدنی به نام «قهوه» در ذهن ما رنگی تیره دارد و طعم تلخ؛ اما جالب است که بدانید نوع سفید رنگ آن نیز کشت میشود. البته این نوع قهوه واقعا سفید نیست و دانههای آن بیشتر به زردی (برنز روشن) گرایش دارند.
این نوع دانه قهوه کم رست میشود؛ اما محبوبیت خود را داشته و در حدود 100 سال است که میان مردم به جایگاه خاصی دست پیدا کرده. در متن حاضر سعی داریم نکاتی را در مورد قهوه سفید با هم مرور کنیم که شاید کمتر شنیده باشد.
کافی استور یک فروشگاه اینترنتی قهوه است.
فهرست مطالب
قهوه سفید چیست؟
برای شروع بحث ابتدا باید این مهم را روشن کنیم که قهوه سفید چیست و چه خواصی دارد. منظور ما از این نوشیدنی، قهوه سیاه ترکیب شده با شیر و دیگر ترکیبات نیست که حین سرو رنگ عوض کردهاند. منظور ما دقیقا دانههای سفید رنگی هستند که خاستگاه آنها خاورمیانه (یمن) است.
دانههای این قهوه، به صورت تخصصی در دمای حدود 160درجه سانتیگراد (325 درجه فارنهایت) برشته میشوند. در حالی که برای برشته کردن دیگر انواع دانههای قهوه، دمای 230 تا 250 درجه سانتیگراد (450 تا 480 درجه فارنهایت) کافی است.
قهوه های روشن برشت یا لایت رست (Light Roast) رستری ها به این قهوه بسیار نزدیک هستند ولی رست آنها حتی از لایت رستهای معمول روشنتر است. همچنین، بیشتر از دانهایی که پتانسیل های عطری خوبی دارند استفاده می شود.
به علاوه، این دانهها بسیار سخت هستند و باید با استفاده از آسیابهای تجاری تخصصی، آسیاب شوند. پس از دم کشیدن، به رنگ بژ کمرنگ دیده میشوند. البته علاوه بر دمای پایین، برای برشتهکاری آنها از مدت زمان کمتری هم استفاده میشود.
اگر به دنبال قهوه خاص، مرغوب و با کیفیت میگردید، میتوانید به محصولات قهوه اسپشیالیتی موجود در سایت ما سری بزنید. انواع قهوه اسپشیالیتی به عنوان قهوه درجه یک با عطر و طعم منحصر به فرد شناخته میشوند. پس از تست آنها حتما نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
طعم قهوه دانه سفید
طعم قهوه سفید، میتواند به کیفیت و منشأ دانههای آن بستگی داشته باشد. دانههای برزیلی معمولا ملایمتر از دانههای کشت شده در کشورهای آفریقایی (مانند اتیوپی) هستند. همچنین فرایند تهیه آن نیز میتواند بر طعم نهایی تاثیر بگذارد.
ما حتما نتیجه متفاوتی از تهیه این نوشیدنی در فرنچ پرس نسبت به دم کردن آن در قهوه ساز قطرهای به دست خواهیم آورد. اما به طور کلی، این نوع قهوه معمولا تلخی کمتری نسبت به قهوه برشته شده تیره دارد.
به دلیل مدت زمان کمی که در برشتهکاری دانههای قهوه سفید مورد نظر است، قندهای طبیعی دانه کاراملیزه نمیشوند؛ بنابراین طعم تلخی (مانند قهوه سیاه) ندارد. همچنین اسیدهای آلی موجود در دانه نیز تبخیر نمیشوند و طعم اسیدی ایجاد میکنند.
جالب است بدانید که مردم یمن، به طور سنتی این نوشیدنی را با ترکیب ادویه معروف به «حوائج» سرو میکنند که امروزه در بسیاری از کافیشاپها رایج شده است.
در این ادویه از: زیره، فلفل سیاه، زنجبیل، تخم گشنیز، بهار فلفل و زردچوبه و … استفاده شده است. دو نوع از این ادویه وجود دارد که در یکی زردچوبه بیشتر است که برای تهیه غذا استفاده و ادویه دیگر در قهوه یمنی استفاده میشود.
آیا تفت دادن خواص قهوه را از بین میبرد؟
صراحتا بگوییم که خیر. یکی از مسائلی که همیشه در قهوهها با آن روبرو هستیم میزان کافئینی بوده که همیشه خواص چشمگیری برای انسان داشته است. کافئین در طول فرایند برشته کردن، تا حد زیادی پایدار میماند.
محققان گفتهاند قبل از اینکه کافئین از نظر شیمیایی تغییر کند، باید آن را حرارت زیادی بدهیم، حتی فراتر از تیرهترین رنگهایی که میتوانید پیدا کنید شروع به از بین رفتن کافئین اتفاق میافتد.
نکته این است که اگر دانهها در حین برشته شدن، تغییرات فیزیکی و شیمیایی را تجربه کنند، باز هم مقدار کافئین آنها تغییر نمیکند. در نتیجه سطح کافئین قهوه (چه روشن و چه بو داده و تیره)، یکسان است.
با این تفاسیر ما فواید قهوه سفید را از دست ندادهایم. اجازه دهید در ادامه این فواید را با هم مرور کنیم تا دلیل معرفی این محصول بر شما روشن شود.
فواید قهوه سفید
با بررسی خواص قهوه سفید، متوجه میشوید که نوشیدن آن میتواند مزایای بیشتری نسبت به نوع سیاه آن داشته باشد. در واقع اگر میان این دو نوشیدنی در تردید هستید، باید بدانید که قهوه سفید میتواند در اولویت قرار بگیرد
قهوه برشته شده سفید به عنوان یک اکسیر سلامت در بازار عرضه میشود. طرفداران این نوشیدنی ادعا دارند که مقدار بیشتر اسید کلروژنیک (یک مولکول آنتی اکسیدانی) در این نوشیدنی، میتواند خواص آن را دو چندان کند. همچنین دیگر ویژگیهایی که میتوان به آنها استناد کرد به این شرح هستند.
1. کافئین قهوه سفید
بررسی خواص آن، همیشه با این مسئله شروع شده است که کافئین در کنار سایر اسیدهای قهوه شادابی خاصی به نوشیدنی می دهد. همچنین طعم بسیار آجیلی آن به خوبی با همه خامهها و طعم دهندههایی که به سابه قهوه اضافه میشود، هماهنگ است. در کل حالت اسیدی کمتری دارد و آنتی اکسیدانهای بیشتری را در خود نگه میدارد؛ بنابراین نسبت به دیگر انواع قهوه، برای معده و دستگاه گوارش شما مفیدتر است.
2. کم کالری است
در سوی دیگر، کالری کمی که در این نوع نوشیدنی وجود دارد، آن را به گزینه مناسبی برای رژیمهای غذایی تبدیل میکند. در اصل خواص قهوه سفید با این ویژگی به گونهای تعریف شده که میزان کالری موجود در هر فنجان، دو تا پنج کالری است (بسته به مقدار شکر اضافه شده).
این مسئله محصول مورد نظر را به یک نوشیدنی کافئیندار با کالری کلی کمتر تبدیل میکند. پس با نوشیدن آن، بدن شما را از شر کالریها و چربیهای اضافی که به آنها نیاز ندارد، خلاص خواهد شد.
3. کاملا طبیعی است
مورد دیگری از خواص قهوه سفید، عدم وجود مواد اضافی در آن است. اگر قصد دارید تعداد افزودنیهای شیمیایی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید، قهوه با رنگ سفید گزینه عالی است که باید در نظر بگیرید. به دلیل اینکه طعم این قهوه به خودی خود طبیعی است و مانند برخی قهوههای تیره رنگ با ترکیبات اضافه، خوش طعم نمیشود، طبیعی بودن آن در نظر مردم زبانزد است.
در واقع قهوههای سفید به طعم دهندههای اضافی نیاز ندارد؛ زیرا زمان مصرف به طور طبیعی با عسل یا شکر طعمدار میشوند و بدون اینکه طعم دم کشیده آنها تغییر کند، سرو خواهند شد.
4. مملو از آنتی اکسیدان است
این نوشیدنی محبوب، حاوی غلظت بیشتری از آنتی اکسیدانها نسبت به دانههای قهوه سیاه معمولی است. اما همچنین نشان داده شده است که قهوه دارای مقدار قابل توجهی اسید کلروژنیک است. این ترکیب ارگانیک به تنهایی دارای خواص آنتی اکسیدانی میباشد.
تصور میشود که مولکول آنتی اکسیدانی معروف به «اسید کلروژنیک» موجود در این نوع قهوه، ممکن است متابولیسم را بالا برده و سوزاندن چربیهای ذخیره شده را افزایش دهد.
علاوه بر این، میتواند با کمک به تأخیر در انتشار کربوهیدراتهای ساده در گردش خون، به جلوگیری از افزایش و سقوط قند خون کمک کند. تحقیقات دیگر نشان داده است که اسید کلروژنیک موجود در قهوه سفید، میتواند بر سلامت انسان تأثیر مثبت بگذارد، از جمله شانس کمتر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را به همراه دارد.
دو روش سرو این قهوه
برای تهیه یک نوشیدنی مقوی با این نوع قهوه، توصیه میکنیم از دستگاه اسپرسوساز خانگی استفاده کنید. این طرز تهیه قهوه سفید، قویترین نتایج را به همراه خواهد داشت و آن طعم پیچیده چای مانند را به شما میدهد.
در واقع دم کردن این قهوه در خانه هم قابل انجام است، بنابراین برای دم کردن آنها به آب بسیار داغ و فشار دستگاه نیاز خواهید داشت.
بعضی از علاقه مندان ادعا میکنند که در برخی موارد، بسته به اینکه قهوه چقدر آسیاب شده است و سلیقه فرد چطور است، مجبور خواهید شد شات اسپرسو را دبل تهیه کنید. این کار به معنای مصرف مقدار آب لازم برای 2 شات اسپرسو استاندارد است.
البته، میتوانید طرز تهیه قهوه سفید با استفاده از فرنچ پرس را نیز در نظر بگیرید تا نوشیدنی مورد علاقه خود را به راحتی آماده بکنید؛ اما باید اجازه دهید قهوه برای مدت طولانیتری دم بکشد.
چیزی حدود 5 تا 7 دقیقه زمان لازم داریم؛ زیرا در این روش مکانیزم فشار بالا برای خارج کردن طعم مطابق با قهوه سفید تهیه شده با دستگاه اسپرسوساز، وجود ندارد. همچنین بسته به سلیقه، طعمدار کردن آن با شیر، شکر یا عسل بر عهده خود شماست.
سوالات متداول
قهوه سفید در حالت آسیاب شده متراکم تر و کمتر از قهوه آسیاب شده معمولی متخلخل هستند و همین امر دم کردن آن را به همان اندازه منحصر به فرد می کند. بهترین راه برای دم کردن قهوه سفید با تجهیزاتی است که از فشار استفاده می کنند. سه نوع قهوه ساز پیشنهادی ما عبارتند از: دستگاه اسپرسو، موکاپات و ایروپرس.
از آنجایی که این محصول در دمای بسیار پایینتری برشته میشود، اسید کلروژنیک را که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته میشود، حفظ میکند. اسید کلروژنیک برای کاهش خطر ابتلا به دیابت، کاهش فشار خون و تحریک کاهش وزن شناخته شده و مفید است.
نتیجه گیری
امروزه قهوه با دانههای سفید در کشورهای آمریکا، اندونزی، مالزی کشت میشود؛ اما میدانیم که خاستگاه آن کشور یمن است. استفاده از این نوشیدنی برای کسانی که به دنبال کافئین بیشتر و کالری کم هستند توصیه شده.
البته با این شرط که نوشیدن بیش از حد آن میتواند برای سلامتی مضر باشد. اگر بتوانید کافیشاپی را پیدا کنید که ادویه حوائج را در اختیار دارد، طعم قهوه سفید یمن در قرن 18 را به خوبی درک خواهید کرد.
منبع: sprudge و povertybay
جایی قهوه سفید ندیدم از کجا تهیه کنم