نحوه نگهداری از قهوه (پودر و دانه) در خانه

عوامل مؤثر بر کاهش کیفیت قهوه: هوا، نور، رطوبت و گرما
چهار عامل اصلی که بهطور مستقیم موجب کاهش کیفیت قهوه میشوند، عبارتاند از: هوا، نور، رطوبت و گرما. زمانیکه قهوه در معرض این عوامل قرار گیرد، ترکیبات معطر و طعمی آن دستخوش تغییر شده و طراوت خود را از دست میدهد. هوا باعث اکسید شدن روغنهای معطر میشود، نور ترکیبات حساس قهوه را تجزیه میکند، رطوبت زمینهساز کپکزدگی و تغییر بافت میشود و گرما نیز روند فساد را تسریع میبخشد. اگر قهوه بهدرستی نگهداری نشود، حتی بهترین دانهها نیز در مدت کوتاهی بیمزه و بیروح خواهند شد. در ادامه، هر یک از این عوامل را بهصورت دقیقتر بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با رعایت چند اصل ساده، تازگی قهوه را برای مدت بیشتری حفظ کنید
فهرست مطالب
اما شرایط نگهداری قهوه چیست؟

ابتدا درباره شرایط نگهداری قهوه سبز یا قهوه خام صحبت کنیم. رطوبت یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری قهوه است. اگر در نگهداری قهوه سبز رطوبت بالا باشد، مزه قهوه تغییر میکند و ممکن است قهوه کپک هم بزند هم چنین شرایط نگهداری خشک، باعث کاهش رطوبتی میشود که در هنگام رست دانه، به آن نیاز است.
برای نگهداری دانه@های خام، دمای ۲۳ درجه و رطوبت حدودا ۶۰% مناسب است در ضمن میتوانید دانه های قهوه را در کیسههای پلاستیکی ریخته و کیسهها را در ظروف دربستهای که، امکان نفوذ هوا ندارند، قرار دهید.
مکانهای مناسب برای نگهداری قهوه در منزل
برای حفظ عطر و طعم اصیل قهوه در منزل، انتخاب محل مناسب برای نگهداری اهمیت بسزایی دارد. بهترین مکان، جاییست که در برابر چهار عامل آسیبزننده—یعنی هوا، نور، رطوبت و گرما—محافظت شده باشد. قهوه را باید در ظرفی کاملاً دربسته، ترجیحاً از جنس شیشه مات یا استیل ضدزنشگ، نگهداری کرد و آن را در کابینتهای داخلی آشپزخانه که دور از اجاق گاز و تابش مستقیم نور خورشید هستند قرار داد. یخچال و فریزر بهدلیل تغییرات دما و تجمع رطوبت، گزینه مناسبی برای نگهداری روزمره قهوه نیستند و فقط در شرایط خاص برای نگهداری طولانیمدت دانههای پلمپشده توصیه میشوند. مکانهایی مانند طبقات بالایی و درونی کابینت یا کشوهای خشک و خنک، بهترین انتخاب برای حفظ کیفیت قهوه در خانهاند
نگهداری از دانه و پودر قهوه برشت شده
قهوههای برشته شده بسیار حساس تر از قهوه های سبز هستند. شرایط نگهداری آنها باید به گونه ای باشد که دانه یا پودر قهوه را از رطوبت، گرما، نور و جریان هوا دور نگه دارد. دمای مناسب نگهداری ۲۳ درجه سانتی گراد است. در ضمن محیط نگهداری بهتر است خشک و تاریک باشد، البته شرایط اتاق میتواند برای نگهداری مناسب باشد. پس در یخچال جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست! قهوه را فریز نکنید!
چه ظروفی برای نگهداری قهوه مناسب است؟

در نگهداری از قهوه هر چه با هوا تغییرات دما رطوبت نور قهر باشید بهتر است! ظروف شیشهای ترجیحا مات، سرامیکی، پلاستیکی شفاف و در آخر ظروف فلزی میتوانند به ترتیب گزینههای مناسب برای نگهداری قهوه باشند، البته باکسهایی نیز وجود دارند که میتوان توسط یک مکنده هوای داخل آن را به طور کامل تخلیه کرد. قهوه فروشیها هم برای مگهداری از ظرفی به نام سیلو استفاده میکنند که سبب محافظت از نور و رطوبت قهوه میشود.

نکات کلیدی برای حفظ تازگی قهوه در طولانی مدت
خرید قهوه بهصورت دانه کامل
دانههای قهوه دیرتر از پودر، طعم و عطر خود را از دست میدهند.
آسیاب کردن فقط هنگام مصرف
آسیاب کردن قهوه درست قبل از دمآوری، مانع از اکسید شدن سریع عطر آن میشود.
استفاده از ظرف هوابند و مات
ظروف شیشهای مات، سرامیکی یا استیل با درب محکم، از نفوذ هوا، نور و رطوبت جلوگیری میکنند.
نگهداری در جای خنک، خشک و تاریک
کابینتهای داخلی آشپزخانه دور از اجاق و نور مستقیم، بهترین مکان نگهداری هستند.
پرهیز از نگهداری در یخچال و فریزر معمولی
نوسانات دمایی و رطوبت بالا میتوانند باعث کپکزدگی یا تغییر طعم شوند.
در صورت فریز کردن، یکبار مصرف و بدون بازگشت به فریزر
برای نگهداری طولانیمدت، دانهها را خلأبندی کرده و فقط یکبار از فریزر خارج کنید.خرید قهوه در حجمهای کوچک و تازه
تهیه قهوه بهاندازه مصرف کوتاهمدت، تازهماندن عطر و طعم را تضمین میکند
محصولات مناسب تهیه قهوه فرانسه
راستی! در رابطه با تاریخ انقضای قهوه این توصیه رو جدی بگیرید، اگر قهوهتان به صورت پودر است و از زمان برشته شدنش سی الی چهل و پنج روز گذشته از آن استفاده نکنید، تازه اگر قهوه خوب نگهداری شده باشه! و اگر به صورت دانه بود ۲ الی ۳ ماه از زمان برشت آن گذشت آن را دور بریزید!
در این بخش سعی کردیم تا شما را با نکاتی مانند مدت زمان نگهداری قهوه آسیاب شده آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که توجه به نکاتی که در این بخش به آن ها پرداخته شد، مانند قهوه تاریخ گذشته و مواردی از این قبیل بسیار مهم است و عدم توجه به آن ها ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. ممنون از زمانی که برای مطالعه این متن صرف کردید. کامنت و اشتراک گذاری را فراموش نکنید. همچنین به یاد داشته باشید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود می توانید امتیاز کافی کلاب دریافت کرده و با استفاده از آن، از تخفیفات کافی استور بهره مند شوید.

سلام بسته تک نفره نسکافه که باد کرده ولی تاریخش نگذشته آیا مصرفش مشکلی داره؟ ممنونم
بهتره ازش استفاده نکنید
سلام..
بنده چون اسید معده و رفلاکس معده دارم چه نوع قهوه ای رو پیشنهاد میکنید… البته که علاقه ی زیادی به طعم خیلی تلخ قهوه ندارم..
از قهوه های کم کافئین و اسیدیته پایین مثل مانسون استفاده کنید
سلام. این دانه قهوههای خارجی مثل ایلی که بسته بندی خوب داره و با نیتروژن هم گویا داخل قوطی نگهداری میشه ، بصورت پلمپ تا چه مدت میشه نگهداشت بعد استفاده کرد؟
قهوه فوری مارک red label نسکافه در بسته بندی پاکتی استاندار بسته بندی نسکافه که در طبقات داخلی سوپر نارکت نگهداری شده
چه مدت از تاریخ تولید برای مصرف اعتبار ٬
با سلام تاریخ انقضای قهوه ای به صورت بسته ای 40 تایی است 2024 است آیا مصرف آن مشکل دارد یا خیر؟ و تا چه مدت
بهتره استفاده نکنین