شاید تا به حال بار ها به کافه ها و کافی شاپ ها رفته باشید و نام گلاسه و یا کافه گلاسه را نیز در منوی آن ها دیده باشید. اما کافه گلاسه چیست؟ در این مقاله قصد داریم کافی گلاسه و انواع کافه گلاسه را معرفی کنیم سپس طرز تهیه 5 کافه گلاسه خوشمزه، خانگی و ساده رو بهتون آموزش بدیم. پس اگر از طرفداران این نوشیدنی خوشمزه و جذاب هستید، بهتر است تا به انتها این مقاله همراه با ما باشید.
محصولات قهوه گلد
کافه گلاسه چیست؟
کافه گلاسه به فرانسوی (café glacé) یا آیس کافی (به انگلیسی – (Iced coffee) نوعی نوشیدنی سرد و خنک بر پایهی قهوه غلیظ است که از افزودنیهای متفاوتی مانند شیر، شکر، بستنی و… در آن استفاده میشود.
این نوشیدنی خوشمزه تقریبا شبیه میلک شیک است. تعریف ساده و مختصر کافه گلاسه در واقع بستنی وانیلی شناور در شیر و قهوه است. برای تزیین کافی گلاسه سس شکلات، انواع ترافل و ویفر و بیسکویت گزینه های خوبی هستند.
کافه گلاسه عبارت است از مخلوط بستنی طعم دار و شناور درون مایعی با همان طعم. مایع مورد نظر میتواند متشکل از شیر و یک یا چند طعم دهنده دیگر یا مخلوطی از چند میوه باشد. به صورت کلی شیر باید با آن میوه یا ماده در داخل مخلوط کن یا به صورت دستی به هم زده شود.
در زبان انگلیسی از لغت شیک (Shake) که به معنی تکان دادن است استفاده میشود که بخشی از مرحله آماده سازی مایع این خوراکی خوشمزه است. دیگر نکته مهم در رابطه با این نوشیدنی را میتوان اهمیت استفاده از لیوان های بلند و یا جام های خوش شکل بیان نمود که از اجزای جدا نشدنی این نوشیدنی می باشد.
گلاسه یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های مورد توجه علاقمندان به دنیای قهوه و کافیشاپ ها است. این نوشیدنی اصالتا فرانسوی است و بیشتر در کافهها سرو میشود، اما از آنجا که برای تهیهی آن فقط به چند مادهی ساده نیاز دارید و روش کار هم بسیار آسان است، میتوانید کافه گلاسه را در خانه نیز به راحتی تهیه کنید.
با توجه به ذائقهی خودتان و مواد در دسترس میتوانید این نوشیدنی خوش طعم را با استفاده از قهوه تازه دم شده یا قهوه فوری درست کنید (البته قطعا قهوه تازه چیز دیگریست 😊).
تاریخچه کافه گلاسه
اولین آیس کافی یا قهوهی یخی جهان که یک قهوهی شیرین با نام Mazagran است در کشور الجزایر تهیه شده است. ارتش فرانسه در الجزایر مشغول جنگ با اعراب و بربرها بودن که ذخایر شیرشان تمام می شود و آنها به خاطر گرمای هوا قهوه را سرد مینوشند.
پس از بازگشت سربازان فرانسوی به پاریس، آنها به کافهداران پیشنهاد میکنند این نوشیدنی جدید را در لیوانهای بلند شیشهای برای مشتریانشان سرو کنند. پس از گذشت مدتی این قهوه ها با افزودنی های مختلف سرو میشود و مورد علاقه مردم قرار میگیرد.
تفاوت اصلی شیک و گلاسه و فراپه
شیک
شیک یک ترکیب بستنی دار است که اغلب با اسموتی اشتباه گرفته میشود. تعریف اصلی و ساده شیک در واقع رقیق شده بستنی به طعم دلخواه هست و یکی از مهم ترین ویژگی های یک شیک غلظت آن است، نه باید انقدر سفت باشد که از نی بالا نیاید نه انقدر شل باشد که مثل شیر باشد در واقع مثل یک ماست پرچرب غلیظ است که با نی سرو می شود.
گلاسه
گلاسه یک دسر محسوب میشود. در یک لیوان گلاسه، چندین اسکوپ بستنی طعمدار در مایعی از طعم مورد نظر شناور است. در گلاسه قهوه اسکوپ های بستنی به کار رفته باید طعم قهوه داشته باشند و در کافه گلاسه بستنی استفاده شده باید فقط بستنی وانیل باشد. به طور معمول یکی از مشکل ترین قسمت های درست کردن گلاسه ها٬ داشتن طعم خوب در درست کردن مایع نوشیدنی می باشد.
فراپه
فراپه به ترکیبی گفته می شود که در رسپی آن یخ و شیر و قهوه اسپرسو دارد. در بعضی ترکیب ها از بستنی وانیل به جای یخ برای طعم بهتر استفاده می شود. نکته مهم: در تمام ترکیبات فراپه حتما و حتما قهوه به کار می رود.
تفاوت کافه گلاسه و گلاسه قهوه
کافی گلاسه اغلب با گلاسه قهوه اشتباه گرفته میشود اما مسئله اینجاست که قهوه گلاسه را میتوان با انواع نوشیدنی قهوه از اسپرسو گرفته تا قهوه دمی و خرید کاپوچینو و پودر نسکافه درست کنید اما برای درست کردن کافه گلاسه حتما باید قهوه اسپرسو داشته باشید.
البته گلاسه میوهای هم داریم مثل گلاسه توت فرنگی (ترکیب بستنی توت فرنگی اسکوپی با بستنی رقیق شده یا شیر). در ادامه مقاله قصد داریم طرز تهیه 6 تا از انواع کافه گلاسه های خوشمزه و ساده را به شما آموزش بدهیم. پس تا پایان آموزش کافه گلاسه با ما همراه باشید . در این قسمت طرز تهیه کافه گلاسه کافی شاپی را در خانه آموزش میدهیم .
طرز تهیه کافه گلاسه با قهوه فوری
مواد لازم برای دو لیوان
- شیر: ۲ لیوان
- پودر نسکافه: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- سس شکلات: به مقدار دلخواه
- سس کارامل: به مقدار دلخواه
- بستنی قهوه: ۲ اسکوپ یا بیشتر
- خامه قنادی: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مایع اصلی کافه گلاسه می تواند هر نوع قهوه ای باشد ولی ما در این دستور از پودر نسکافه استفاده میکنیم. ابتدا در یک شیرجوش پودر نسکافه، شیر و شکر را بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. وقتی این ترکیب شروع به قل زدن کرد گاز را خاموش کنید و صبر کند تا کاملا خنک شود.
وقتی خنک شد آن را در یخچال بگذارد تا سرد شود. “دو لیوان بلند انتخاب کنید و روی دیوارههای آنها سس شکلات و سس کارامل بریزید.
در هر لیوان به اندازه مساوی مقداری نیمی از نوشیدنی نسکافه و شیر که آماده کرده بودید بریزید و در هر کدام یک اسکوپ بستنی وانیلی بگذارید.
نیمی دیگر از نوشیدنی نسکافه را به اندازه مساوی روی بستنی بریزید و روی آن را با خامه فرم گرفته قنادی و شکلات رنده شده تزیین کنید. کافه گلاسه را سرد میل کنید.
طرز تهیه کافه گلاسه کلاسیک
مواد لازم برای ۲ نفر
- بستنی وانیلی: 3 اسکوپ
- قهوه اسپرسو: 2 یا سه شات (هر چه بیشتر باشد طعم قهوه غالبتر از بستنی است)
- شیر: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای درست کردن کافه گلاسه ابتدا قهوه اسپرسو را تهیه کنید.
در دو لیوان یا جام بستنی وانیلی را اضافه کنید و روی بستنی وانیلی شیر بریزید.
در مرحله آخر یک یا دو شات قهوه اسپرسو (بسته به ذائقه و علاقهتان به قهوه) به بستنی و شیر اضافه کنید.
نکته مهم: برای تهیه کافه گلاسه فقط از بستنی وانیلی و برای تهیه قهوه گلاسه فقط از بستنی قهوه یا نسکافه استفاده کنید و جای این دو را عوض نکنید.
قهوه کلاسیک
طرز تهیه کافه گلاسه کافی شاپی
مواد لازم برای 2 نفر
- 250 میلی لیتر قهوه اسپرسو قوی
- 1 قاشق چای خوری شکر
- 750 میلی لیتر شیر سرد تازه
- 4 پیمانه بستنی وانیلی
- خامه فرم گرفته (اختیاری)
- پودر شکلات داغ برای تزئین
طرز تهیه
قهوه اسپرسو را درست کنید و در حالی که هنوز داغ است، شکر را مخلوط کنید و هم بزنید.
در دو لیوان بلند، در هر لیوان 2 پیمانه بستنی بریزید و مخلوط قهوه را روی بستنی بریزید.
به اندازه کافی شیر سرد اضافه کنید تا لیوان را حدود 1 سانتی متر از بالا پر شود.
در صورت تمایل خامه فرم گرفته و پودر شکلات را اضافه کنید.
قهوه اسپرسو و شیر را می توان از قبل با هم مخلوط کرد و در یخچال نگهداری کرد و بعد روی بستنی ریخت.
نکته:
طرز تهیه کافه گلاسه خانگی
مواد لازم برای 1 نفر
- 2 قاشق چایخوری قهوه فوری
- 1/2 فنجان شیر سرد
- 3-4 قاشق بستنی وانیلی
طرز تهیه:
اسکوپ های بستنی را در یک لیوان بریزید.
شیر سرد را با قهوه فوری مخلوط کرده و روی بستنی بریزید. بلافاصله سرو کنید.
طرز تهیه کافه گلاسه میوه ای
مواد لازم برای 1 نفر
- 3 اسکوپ بستنی میوه ای
- 2 قاشق چایخوری قهوه فوری
- 1/2 فنجان شیر سرد
طرز تهیه:
اسکوپ های بستنی را در یک لیوان بلند یا جام قرار دهید.
سپس قهوه فوری و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید.
در آخر ترکیب قهوه فوری و شیر را بر روی بستنی بریزید و میل کنید.
طرز تهیه کافه گلاسه با قهوه
مواد لازم
- قهوه: 3 قاشق غذا خوری
- بستنی ترجیحا وانیلی: 1 لیتر
- خامه فرم گرفته: 150 گرم
- شیر کم چرب: 3 پیمانه
- شکلات تختهای رنده شده: 3 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
ابتدا شیر را گرم کرده و با شکر و قهوه کاملا مخلوط کنید سپس آن را به مدت 2 ساعت درون یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
مخلوط شیر و شکر و قهوه را از یخچال بیرون آورده و آن را تا نیمه درون لیوانهای بلندی که از قبل آماده کردهاید بریزید.
سه قاشق غذاخوری بستنی درون هر لیوان اضافه کنید.
روی هر کدام از لیوانها را با شکلات تختهای رنده شده و مقداری خامه فرم گرفته تزیین کنید.
کافه گلاسه آماده شده را میتوانید با شیرینی یا یک قطعه کیک مورد نظرتان میل کنید.
محصولات قهوه اسپرسو
تزیین کافه گلاسه
به صورت قطع و یقین می توان گفت که یکی از مواردی که نقش بسیار مهمی در جذابیت نوشیدنی در نگاه یک مشتری دارد، تزیین آن است.
به طور معمول گلاسه ها را با خوردنی های تزئینی متنوعی مانند شکلات های ویفری رولی، شکلات مایع، اسمارتیز، پودر شکلات، خامه، شکلات تخته ای، تکه های میوه و در موارد خاص از ورق های طلا تزئین می کنند.
در آخر …
امیدواریم شما با خواندن این مقاله، با کافه گلاسه و طرز تهیه آن آشنا شده باشید، سوالات و نظرات خودتون رو با ما در بخش کامنت در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.