در جهان بیشتر از صدها نوشیدنی بر پایه قهوه و اسپرسو وجود دارد که از ترکیب قهوه با بقیه مواد اولیه، طعم های فوق العاده و بی نظیری به دست می آید. پسته یکی از غنی ترین، پرخاصیت ترین مواد اولیه ای هست که در ایران بسیار محبوب هست و ایران یکی از تولیدکننده های عمده این محصول میباشد.
از آنجایی که پسته یک محصول بسیار محبوب در کشورماست ما در این مقاله به سراغ یک نوشیدنی محبوب در جهان به نام لته پسته خواهیم رفت و طرز تهیه آن را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما از دوستداران پسته و همچنین طعم های جدید هستید با ما همراه باشید. در ادامه ما یک توضیح بسیار کوتاه و مختصر درباره لته خواهیم داد.
خرید قهوه در فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور.
فهرست مطالب
لته چیست؟
کافه لته، یکی از انواع نوشیدنی گرم با شیر است که پایه آن قهوه و شیر می باشد. معمولا کافه لته از ترکیب قهوه اسپرسو با شیر تهیه می شود. واژه لته اصلاتا ایتالیایی هست. اما نوشیدنی لته در جهان یک نوشیدنی مشهور و محبوب محسوب می شود.
بیشتر مردم در جهان ترجیح می دهند روز خودشون رو با یک فنجان لته داغ شروع کنند تا در طول روز انرژی لازم را داشته باشند. لته که از اسپرسو و شیر تشکیل شده اولین بار توسط آمریکایی ها ارائه شد. این لته در دهه 1980 در سیاتل مرسوم شد و تا دهه 90 در سراسر ایالات متحده گسترش پیدا کرد.
اگر میخواهید یک فنجان لاته درجه یک داشته باشید، نیاز به قهوه درجه یک برای تهیه اسپرسو خواهید داشت. به محصولات اسپرسویی فوقالعاده زیر سر بزنید و از طعم، عطر و کیفیت آنها لذت ببرید. فراموش نکنید که نظراتتان را با ما در میان بگذارید. 😉
لته پسته چیست؟
همانطور که از نام این نوشیدنی مشخص هست، یک نوشیدنی مبتنی بر شیر و قهوه با طعم پسته هست. پسته را معمولا به صورت کره پسته، یا شربت به آن اضافه می کند که به این نوشیدنی طعم آجیلی و گرمی می دهد.
در حالی ممکن است تصور کنید که به خاطر وجود پسته، این نوشیدنی باید سبز باشد ولی اینطور نیست این نوشیدنی بیشتر به رنگ لته معمولی و کلاسیک هست تا سبز.
تاریخچه لته پسته
نوشیدنی لته پسته یک نوشیدنی بسیار مشهور در استارباکس هست و جزو پرفروش ترین نوشیدنی های این مجموعه به شمار می رود. اما ریشه این نوشیدنی به رستورانی به نام شیکاگو رزرو( Chicago Reserve ) مرتبط است. این نوشیدنی در سال 2019 در رستوران شیکاگو ریزرو ساخته شد و در سال 2021 ، استارباکس آن را در منو زمستانی خود جای داد و شهرت این نوشیدنی از آن زمان آغاز شد.
لته پسته الهام گرفته از لته فندوقی هست که در اون زمان در ایتالیا بسیار مشهور شده بود و آشپزان ایتالیایی و سیسیلی ها تصمیم گرفتند که ورژن مختلفی از لته فندوقی را بسازند که در آخر به لته پسته رسیدند. علاوه بر این، سیسیل به دلیل تولید پسته با کیفیت بالا مشهور است. دو هزار سال پیش، آجیل توسط رومیان از ایران به اروپا آورده شد و به ویژه در سیسیل کشت شد. امروز ایران بالاتر از سوریه و ترکیه بزرگترین تولید کننده پسته در جهان است.
حتی از ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد، پسته جزء مهمی از غذاهای خاورمیانه بوده است. تا به امروز، هنوز هم پرمصرف ترین آجیل در دسرها و شیرینی های خاورمیانه است. به همین دلیل است که لته پسته به راحتی در بسیاری از کافی شاپ های خاورمیانه در دسترس است و معمولا هم به صورت سرد و هم گرم سرو می شود.
تقریباً پنج سال قبل از ساخت لته پسته، استارباکس در واقع یک نوشیدنی موکا مبتنی بر شربت پسته و گل رز را به طور خاص برای بازارهای خود در خاورمیانه، اروپا و آفریقا عرضه کرد. ولی آیا واقعا استارباکس لته پسته را ساخته اند؟
نه به آن صورت. از قبل می دانیم که پسته یک غذای اصلی آشپزی در غذاهای خاورمیانه و دسرهای ایتالیایی است و در طول سال ها از آن برای تهیه نوشیدنی و غذاهای مختلف استفاده میشده است. یک نمونه نوشیدنی در ایتالیا وجود دارد به نام تربینث که از پودر پسته تهیه می شود و در آن هیچ گونه قهوه ای استفاده نمی شود.
این نوشیدنی بافتی شبیه به قهوه دارد. به هرحال درباره پیدایش و ساخت این نوشیدنی مشهور همچنان اطلاعات بیشتری در دسترس نیست ولی آنطور که مشخص است این نوشیدنی از استارباکس شروع به مشهور و محبوب شدن کرده است. پسته ماده بسیار پرخاصیت هست که در ایران به وفور یافت می شود در ادامه به خاصیت های پسته اشاره می کنیم.
خواص پسته
پسته شامل ویتامین های ویتامین ب1، ب2، ب3 و ب6، اسید فولیک، ویتامین سی، ویتامین دی، ویتامین کا، ویتامین ای هست. همچنین، پسته به دلیل وجود آهن فراوان، برای کم خونی بسیار مفید است. پسته هوش را افزایش می دهد و مغز و ذهن را باز می کند. همچنین نیز برای آرامش و تسکین قلب و اعصاب، بینظیر است. سرفه را درمان میکند و اسهال را بهبود میبخشد. در نتیجه علاوه بر اینکه لته پسته بسیار خوش طعم هست خاصیت فراوانی هم دارد که بیشتر باعث می شود که بخواهید آن را امتحان کنید.
لته پسته نوشیدنی چه آینده دارد؟
اگر چه این نوشیدنی در جهان بسیار جدید است اما شهرت بسیار زیادی هم دارد. یکی از کارکنان استار باکس می گوید: (( این محبوب ترین و مشهور ترین نوشیدنی ما در اینستاگرام است! ما افراد زیادی دیده ایم که می گویند دوستدار این نوشیدنی هستند.)) همچنین وقتی درباره آینده این نوشیدنی از او پرسیدند گفت: ((ما فکر می کنیم که این نوشیدنی احتمالا برای مدتی در منوی ما باقی خواهد ماند.))
طرز تهیه سیروپ یا شربت پسته برای لته پسته
این سیروپ طعم غنی و آجیلی دارد و در عین حال به سادگی تهیه می شود. شما می توانید انواع شربت ها را در سوپر مارکت ها تهیه کنید ولی تهیه شربت به روش خانگی و استفاده نکردن از مواد شیمیایی و نگه دارنده ها یک طعم بی نظیر به لته پسته شما می دهد. شما می توانید از این شربت برای طعم دار کردن لته و قهوه خود استفاده کنید.
مواد اولیه
- شکر: یک پیمانه
- آب: یک پیمانه
- پسته: 1 فنجان
- عصاره بادام یا پسته (اختیاری): ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت پسته
- پسته ها را خورد کنید.
- در یک قابلمه یا ماهیتابه پسته شکر و آب را ترکیب کنید.
- زیر ظرف را روشن کنید و اجازه بدهید تا آب به جوش بیاد.
- سپس حرارت را کم کنید و 8 تا 10 دقیقه اجازه دهید با حرارت کم مواد با یکدیگر بجوشند.
- نکته: اگر عصاره بادام یا پسته اضافه می کنید در 2 تا 3 دقیقه آخر به بقیه مواد اضافه کنید تا طعم آن از بین نرود.
- ظرف را از روی حرارت بردارید و 15 دقیقه اجازه دهید تا خنک شود.
- سپس با استفاده از یک پارچه، شربت و باقیمانده پسته را از هم جدا کنید و شربت را صاف کنید.
- داخل ظرف بریزید و در یخچال نگه داری کنید.
نکته
- معمولا برای تهیه شربت از پسته خام استفاده می شود ولی اگر پسته خام در خانه ندارید می توانید از پسته های شور شده استفاده کنید فقط کافیه نمک آن ها را با یک دستمال خیس بگیرید تا کمی از حالت نمکی آن کم شود.
- عصاره بادام یا پسته کاملا اختیاری هست ولی اگر می خواهید طعم آجیلی شربت بیشتر شود از آن در تهیه شربت خود استفاده کنید.
در ادامه ما طرز تهیه لته پسته با سیروپ خانگی که توضیح دادیم رو بررسی خواهیم کرد.
طرز تهیه لته پسته به روش استارباکس
نوشیدنی که اینجا درباره آن صحبت خواهیم کرد لته پسته استارباکس هست. احتمالا تمامی دوست داران قهوه در سراسر دنیا استارباکس را می شناسند و دوست دارند نوشیدنی آن را امتحان کنند. لته پسته یکی از معروف ترین و محبوب ترین نوشیدنی های منو استارباکس هست.
تهیه این لته پسته استارباکس خانگی بسیار آسان است، بنابراین می توانید این نوشیدنی فانتزی استارباکس را در تمام پاییز و زمستان میل کنید. این نوشیدنی از اسپرسو غلیظ، شیر و شربت پسته تهیه می شود.
مواد اولیه
- شیر: 1 ½ فنجان
- اسپرسو: 1 یا 2 شات غلیظ
- شربت پسته: 1 ½ قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق چای خوری
- شیر بخار داده شده: ¼ فنجان
تاپینگ
- کره: 1 قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- در یک قابلمه متوسط کره را داغ کنید تا قهوه ای شود. پس از قهوه ای شدن کره، شکر قهوه ای را به آن اضافه کنید کمی تفت دهید سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.
- در شیرجوش یا قابلمه شیر را داغ کنید. اسپرسو و شکر و شربت پسته را به آن اضافه کنید.
- در آخر مایع به دست آمده را در فنجان بریزید و روی آن فوم شیر بریزید و در آخر شکر قهوه و کره را برای یک تاپینگ خوش طعم به آن اضافه کنید.
طرز تهیه لته پسته خانگی
این طرز تهیه بسیار ساده بوده و با آماده کردن مواد اولیه به راحتی در عرض 1 دقیقه می توانید این نوشیدنی خوشمزه را تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد اولیه
- شیر: 1 قاشق غذاخوری
- قهوه اسپرسو: 1 شات
- شیر بخار داده شده: 1 لیوان
طرز تهیه
- فنجان خود را با آب گرم پر کنید تا فنجان گرم شود
- بعد از 30 الی 60 ثانیه آب گرم را خالی کنید
- فنجان را با تمام مواد اولیه پر کنید و به آرومی آن ها را مخلوط کنید.
- اختیاری: می توانید برای تاپینگ از پودر کاکائو، تکه های پسته یا خامه زده شده استفاده کنید.
طرز تهیه لته پسته با کره پسته
یک روش خانگی دیگر هم برای تهیه لته پسته وجود دارد که در آن به جای استفاده از شربت پسته، از کره پسته استفاده می شود. در این ممکن است دسترسی کره پسته نسبت به شربت آن ساده تر باشد و همچنین در این لته طعم پسته بیشتر از لته با شربت حس می شود.
مواد اولیه
- کره پسته: 1 قاشق غذاخوری
- شیر غلیظ شده یا شیرعسلی: 1 قاشق غذاخوری
- شیر: 1 لیوان
- اسپرسو: 1 الی 2 شات
- پسته: 6 عدد (برای تزئین)
طرز تهیه
- در یک قابلمه یا شیرجوش کوچک شیر را بجوشانید
- شیر غلیظ شده و کره پسته را در یک فنجان بریزید
- شیر داغ را روی مواد ریخته و با همزن یا کف شیرساز، ترکیب کنید.
- بعد از کف کردن مایع، اسپرسو را اضافه کنید و با پسته آن را تزئین کنید.
نکته
برای اینکه لته پسته قوی تری داشته باشید می توانید از 2 شات اسپرسو برای تهیه آن استفاده کنید.
طرز تهیه آیس لته پسته
این آیس لته پسته، یک کپی خوب از لته پسته فصلی و معروف استارباکس است! استفاده از کره پسته در لته باعث می شود نوشیدنی خامه ای، مغزی و خوش طعم باشد. در حالی که استارباکس از شربت پسته برای تهیه لته خود استفاده می کند.
مواد اولیه
- کره پسته: 1 قاشق غذاخوری
- 1شیر: فنجان
- یخ: ½ فنجان
- اسپرسو: 1 شات
طرز تهیه
- کره پسته را در کف یک لیوان شفاف بریزید. از یک قاشق استفاده کنید تا کره را در کف و کناره های لیوان پخش کنید.
- شیر را داخل لیوان بریزید، یخ را اضافه کنید، سپس اسپرسو را روی آن بریزید. بلافاصله با نی سرو کنید.
واقعیات غذایی یک فنجان لته پسته با شیر 2 درصد چربی
- کالری: 320
- چربی: 9 گرم (5 گرم چربی اشباع)
- کربوهیدرات: 48 گرم
- پروتئین: 12 گرم
- شکر: 45 گرم
- سدیم: 310 میلی گرم
- فیبر: 0 گرم
- کافئین: 150 میلی گرم
سوالات متداول
احتمالا در طول مطالعه مقاله برای شما سوالاتی پیش آمده اگر جواب خود را در سوالات زیر پیدا نکردید حتما زیر این پست کامنت بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ بدهیم.
آیا می توان لته وگان هم درست کرد؟
برای یک لته وگان، شیر گاو را با شیر جو دوسر یا شیر بادام جایگزین کنید و از کره گیاهی یا مارگارین گیاهی برای تاپینگ کره قهوه ای استفاده کنید.
بله تا 3 شات اسپرسو می توانید به لته خود اضافه کنید، باعث می شود قهوه از نظر کافئین قوی تر شود و همچنین طعم اسپرسو به نوشیدنی شما قالب می شود. اگر بیشتر از 3 شات اسپرسو به نوشیدنی خود اضافه کنید طعم آن بسیار قالب می شود و طعم بقیه مواد اولیه از بین می رود پس استفاده از اسپرسو را در حد اعتدال نگه دارید.
بله با اینکه کافئین قهوه فوری به اندازه اسپرسو نیست اما استفاده از آن مانعی ندارد. استفاده از آن به عنوان جایگزین 1 به 1 برای اسپرسو در این لته منجر به نوشیدنی با کافئین کمتر و طعم کمتر قهوه می شود.
معمولا استارباکس و کافی شاپ ها از شیر 2% چربی استفاده می کنند پس بهترین نوع شیر برای تهیه لته پسته شیر 2% چربی است.
در استارباکس از شربت پسته استفاده می کنند اما کره پسته باعث کرمی تر شدن لته و خوش طعم تر شدن آن می شود بسته به سلیقه خودتان می توانید یکی از این دو نوع را انتخاب کنید.
خلاصه
همانطور که از نام این نوشیدنی مشخص هست، یک نوشیدنی مبتنی بر شیر و قهوه با طعم پسته هست. پسته را معمولا به صورت کره پسته یا شربت به آن اضافه می کند که به این نوشیدنی طعم آجیلی و گرمی می دهد. لته پسته یکی از معروف ترین نوشیدنی های استارباکس هست به طوری که بیشتر طرفداران تصور می کنند که مخترع این نوشیدنی استارباکس هست.
برای تهیه سیروپ یا شربت پسته از آب و شکر و پسته استفاده می شود. در طرز تهیه لته پسته خانگی از شربت پسته یا کره آن استفاده می شود ولی استفاده از کره پسته نوشیدنی را خامه ای تر می کند. برای تهیه آیس لته باید قبل از اضافه کردن مواد گرم به کره پسته، ابتدا یخ را اضافه می کنیم سپس مواد گرم را روی آن میریزیم.
پسته خواص بسیار زیادی از جمله ویتامین های ویتامین ب1، ب2، ب3 و ب6، اسید فولیک، ویتامین سی، ویتامین دی، ویتامین کا، ویتامین ای دارد در نتیجه باعث می شود که این لته به یک نوشیدنی پرخاصیت تبدیل شود. کالری این نوشیدنی حدودا 320 کالری هست و از جمله نوشیدنی های پر کالری محسوب می شود.
سخن پایانی
در این مقاله با لته پسته و طرز تهیه آن آشنا شدیم و همچنین تاریخچه آن را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما میتوانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.
منابع: hummingbirdhigh – perfectdailygrind – thelittlestcrumb