رموز جانبی قهوه, فوت و فن های نوشیدنی

نگهداری و تاریخ انقضا قهوه

قهوه را کجا نگهداریم؟

اگر شما نیز در گروه قهوه دوستان قرار دارید ممکن است سوالاتی در رابطه با این نوشیدنی خوش طعم ذهنتان را درگیر کرده باشد. پرسش هایی مانند آیا قهوه خراب میشود؟ و یا چگونه باید از قهوه نگهداری کرد؟ چرا مسئله نگهداری قهوه بسیار حائز اهمیت است؟ پاسخ روشن است: قهوه دوستان، عاشق عطر و طعم قهوه تازه هستند به همین دلیل سعی می‌کنند که قهوه خام، دانه رست شده یا قهوه آسیاب شده خود را به گونه ای نگهداری کنند که، تازگی خود را حفظ کند.

زمان نگهداری قهوه:

همانطور که می دانید شرایط نگهداری قهوه، چندان پیچیده نیست، کافیست برای نگهداری دانه و پودر قهوه به چند نکته توجه کنید. در شرایط مناسب نگهداری، دانه سبز قهوه زمان بیشتری نسبت به دانه برشت شده می‌تواند نگهداری شود. دانه قهوه رست شده حدود یک ماه و قهوه آسیاب شده در حدود یک هفته عطر و طعم خود را حفظ می‌کند و رفته رفته با کاهش تجریجی کیفیت همراه است. در پودر و دانه قهوه‌های بسته بندی شده، پس از باز شدن درب محصول، کاهش تدریجی کیفیت محصول آغاز می‌شود.

اما شرایط نگهداری قهوه چیست؟

آشنایی با شرایط نگهداری قهوه
میزان رطوبت در نگهداری قهوه خیلی مهمه!

ابتدا درباره شرایط نگهداری قهوه سبز یا قهوه خام صحبت کنیم. رطوبت یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری قهوه است. اگر در نگهداری قهوه سبز رطوبت بالا باشد، مزه قهوه تغییر می‌کند و ممکن است قهوه کپک هم بزند هم چنین شرایط نگهداری خشک، باعث کاهش رطوبتی می‌شود که در هنگام رست دانه، به آن نیاز است.
برای نگهداری دانه@های خام، دمای ۲۳ درجه و رطوبت حدودا ۶۰% مناسب است در ضمن می‌توانید دانه های قهوه را در کیسه‌های پلاستیکی ریخته و کیسه‌ها را در ظروف دربسته‌ای که، امکان نفوذ هوا ندارند، قرار دهید.

نگهداری از دانه و پودر قهوه برشت شده:

قهوه‌های برشته شده بسیار حساس تر از قهوه های سبز هستند. شرایط نگهداری آن‌ها باید به گونه ای باشد که دانه یا پودر قهوه را از رطوبت، گرما، نور و جریان هوا دور نگه دارد. دمای مناسب نگهداری ۲۳ درجه سانتی گراد است. در ضمن محیط نگهداری بهتر است خشک و تاریک باشد، البته شرایط اتاق می‌تواند برای نگهداری مناسب باشد. پس در یخچال جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست! قهوه را فریز نکنید!

چه ظروفی برای نگهداری قهوه مناسب است؟

ظروف نگهداری قهوه
قهوه هاتون!!! تازه!

در نگهداری از قهوه هر چه با هوا تغییرات دما رطوبت نور قهر باشید بهتر است! ظروف شیشه‌ای ترجیحا مات، سرامیکی، پلاستیکی شفاف و در آخر ظروف فلزی می‌توانند به ترتیب گزینه‌های مناسب برای نگهداری قهوه باشند، البته باکس‌هایی نیز وجود دارند که می‌توان توسط یک مکنده هوای داخل آن را به طور کامل تخلیه کرد. قهوه فروشی‌ها هم برای مگهداری از ظرفی به نام سیلو استفاده می‌کنند که سبب محافظت از نور و رطوبت قهوه می‌شود.

ظروف نگهداری قهوه
تخلیه کامل هوای داخل باکس توسط مکنده

چند نکته پیرامون نگهداری و انقضا قهوه:

در زیر به بررسی نکات مهم جهت نگهداری قهوه و همچنین علائم خراب شدن قهوه فوری می پردازیم. بنابراین موارد زیر را به دقت مطالعه نمایید.

  1. بدترین چیز برای قهوه می‌تواند تغییر رطوبت باشد. رطوبت سبب کپک زدگی می‌شود. حتی در حین برداشتن قهوه با قاشق توجه داشته باشید که قاشق کاملا خشک باشد.
  2. به هیچ وجه در یخچال و در کنار ادویه جات دیگر، جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست.
  3. اگر به دنبال یک فنجان قهوه دلنشین هستید، قهوه‌های تازه می‌توانند شما را یاری دهند. مطلب نکات تهیه قهوه در خانه را مطالعه کنید
  4. پس از هر بار استفاده از قهوه، هوای داخل کیسه یا پلاستیکی که قهوه را در آن نگهداری می‌کنید را خالی کنید. 
  5. سعی کنید قهوه مورد نیاز خود را هر هفته به اندازه نیاز، تهیه کنید که هم نیازی به ذخیره سازی نباشد و فاصله زمانی کمتری بین رست دانه و آسیاب آن باشد.
  6. هر چه زمان رست و آسیاب کردن قهوه به زمان دم کردن قهوه نزدیک‌تر باشد قهوه از عطر و طعم بهتر و تازه تری برخوردار است.
  7. برای نگهداری بیشتر قهوه، بهتره به صورت دانه نگهدارید، قهوه پودر شده به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا زودتر عطر و تازگی خود را از دست می‌دهد.
  8. بهتر است نیاز قهوه خود را به صورت هفتگی خریداری کنید تا همیشه از تازه بودن آن لذت ببرید.

محصولات مناسب تهیه قهوه فرانسه

خرید قهوه کلمبیا
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه کلمبیا تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۱۰,۰۰۰
پرِمیوم
قهوه مانسون مالابار هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه مانسون مالابار برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۲۹,۰۰۰
100%A
خرید قهوه فول آروما
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه تازه ترکیبی فول آروما

براساس وزن از: تومان۳۱۰,۰۰۰
ناموجودتِستِردار
قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰

راستی! در رابطه با تاریخ انقضای قهوه این توصیه رو جدی بگیرید، اگر قهوه‌تان به صورت پودر است و از زمان برشته شدنش سی الی چهل و پنج روز گذشته از آن استفاده نکنید، تازه اگر قهوه خوب نگهداری شده باشه! و اگر به صورت دانه بود ۲ الی ۳ ماه از زمان برشت آن گذشت آن را دور بریزید!

در این بخش سعی کردیم تا شما را با نکاتی مانند مدت زمان نگهداری قهوه آسیاب شده آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که توجه به نکاتی که در این بخش به آن ها پرداخته شد، مانند قهوه تاریخ گذشته و مواردی از این قبیل بسیار مهم است و عدم توجه به آن ها ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. ممنون از زمانی که برای مطالعه این متن صرف کردید. کامنت و اشتراک گذاری را فراموش نکنید. همچنین به یاد داشته باشید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود می توانید امتیاز کافی کلاب دریافت کرده و با استفاده از آن، از تخفیفات کافی استور بهره مند شوید.

4.2/5 - (30 امتیاز)

60 دیدگاه در “نگهداری و تاریخ انقضا قهوه

  1. طاهره فکورکلی گفت:

    سلام بسته تک نفره نسکافه که باد کرده ولی تاریخش نگذشته آیا مصرفش مشکلی داره؟ ممنونم

    1. کافی دان گفت:

      بهتره ازش استفاده نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *