آموزش استفاده از ابزارهای قهوه, ابزار های تهیه قهوه

اروپرس یا ایروپرس! تهیه قهوه با این شگفت انگیز

Aeropress-اروپرس-ایروپرس-آئروپرس-ایرپرس

اروپرس یک قهوه ساز باورنکردنی است که به دلیل عملکرد همه کاره، قابلیت حمل و نقل آسان و دوام متریالی که دارد، محبوب است. با Aeropress، کنترل همه متغیرهای مختلفی که برای تهیه یک فنجان قهوه عالی وجود دارد، آسان است.

به همین دلیل است که این وسیله به یک تجهیزات استاندارد برای همه از علاقه‌مندان به قهوه در خانه گرفته تا باریستاهای مسابقه تبدیل شده است. ما اروپرس را در اینجا در کافی استور دوست داریم و اغلب از آن برای دم کردن یک فنجان قهوه‌ سینگل اورجین خود استفاده می‌کنیم. به خصوص زمانی که در حال سفر هستیم. هر سوالی که درباره ایروپرس داشتید می‌توانید با ما در میان بگذارید!

تاریخچه اروپرس

این قهوه ساز دستی جمع و جور و قابل حمل که در سال 2004 توسط آلن آدلر، استاد بازنشسته رشته مهندسی دانشگاه استنفورد اختراع شد، در سال 2005 وارد صحنه جهانی قهوه گردید. این دستگاه تمام الزامات فنی یک دستگاه اسپرسوساز را برآورده نمی کند، اما با چند تکنیک و تغییرات ساده، می توانید قهوه ای مانند یک اسپرسو را با هزینه مناسب با اروپرس خود میل کنید. همچنین، الهام بخش مسابقات جهانی AeroPress است، جایی که علاقه‌مندان به قهوه از سراسر جهان برای تهیه بهترین فنجان قهوه با استفاده از دستور العمل مورد علاقه خود با یکدیگر رقابت می کنند. به شما این امکان را می دهد که از قهوه به سبک خودتان در هر جایی لذت ببرید.

ویدئو تهیه قهوه با اروپرس

این دم‌آور شامل یک محفظه استوانه ای و یک پیستون با مهر و موم سیلیکونی هواگیر، شبیه به یک سرنگ است. دانه های آسیاب شده قهوه و آب در آن خیس (soaked) و سپس با فشار دادن پیستون از داخل محفظه از فیلتر عبور داده می شوند. با اروپرس، می توانید اسپرسو با غلظت بالا عصاره‌گیری کنید، اما همچنین می توانید قهوه فیلتری (filter coffee) یا قهوه سرد دم/کلدبرو (cold brew) تهیه کنید. در واقع می توانید به راحتی میزان قهوه و آب مصرفی را کنترل کنید و زمان دم کردن را تقریباً بر اساس هر معیاری تنظیم نمایید.

با این حال، وقتی صحبت از اسپرسو می شود، فشار می تواند مشکل ساز باشد، زیرا دستگاه های قهوه AeroPress معمولاً فقط 0.25-0.5 بار فشار تولید می کنند که بسیار کمتر از 9-10 بار مورد نیاز برای اسپرسو است. به همین دلیل است که توصیه می کنیم درپوش فیلتر AeroPress Flow Control را برای افزایش فشار در حین عصاره‌گیری و ایجاد کرما محبوب اسپرسو، اضافه کنید.

آلن آدلر Allen Adler
در تصویر آلن آدلر (Allen Adler) مخترع ایروپرس را مشاهده می‌کنید.

چه طرفدار قهوه باشید و چه فقط به دنبال راهی مناسب و مقرون به صرفه برای لذت بردن از قهوه مانند اسپرسو هستید، ایروپرس ارزش توجه دارد. آن را امتحان و دنیای دم کردن با ایروپرس را تست کنید تا فنجان قهوه عالی خود را کشف نمایید! ما دستورالعمل‌های دقیقی برای دم کردن داریم که به شما کمک می‌کند از اسپرسو یا آئروپرس معکوس حداکثر استفاده را ببرید.

تهیه اسپرسو با اروپرس

همه طرفداران آئروپرس را خبر کنید! آیا می خواهید با دستگاه خود یک اسپرسوی خوشمزه درست کنید؟ چه در خانه باشید و چه در کوه و دمن، این راهنما به شما نشان می دهد که چگونه این کار را انجام بدهید. اروپرس یک قهوه‌ساز سریع که توسط آلن آدلر اختراع شد که سریعترین فریزبی جهان را نیز اختراع کرد. او دو هدف برای قهوه ساز خود داشت: “طراحی جمع و جور” و “نتایج خوشمزه” – چیزی که Aeropress را از frisbee نیز هیجان انگیزتر کرده است.

این دستگاه به ویژه برای سفر محبوب است، زیرا متریال ساختش آن را غیرقابل تخریب می کند، حتی برای دست و پا چلفتی ترین افراد در میان ما. اما فقط برای خارج از خانه عالی نیست، و این قهوه‌ساز غیرمعمول با گذشت زمان برایتان محبوب‌تر می‌شود. به‌ویژه به دلیل توانایی‌اش در تولید قهوه‌های تمیز و قابلیت استفاده رست (Roast) فیلترکافی و اسپرسو. اگر به دنبال عصاره‌گیری اسپرسو با ایروپرس هستید در ادامه با ما همراه باشید.

راهنمای عصاره‌گیری اسپرسو با اروپرس

مواد اولیه:

18 گرم اسپرسو مورد علاقه شما

65 گرم آب فیلتر شده

آنچه شما نیاز دارید:

آئروپرس

فیلتر کاغذی (Filter papers)

آسیاب قهوه (Coffee grinder)

ترازو دیجیتال (Digital Scales)

تایمر (Timer)

قاشق یا همزن (Spoon or Stirrer)

کتری (Kettle)

فنجان (Cup)

اسپرسو-اروپرس
می‌توانید از این دستگاه برای عصاره‌گیری اسپرسو نیز استفاده نمایید.

روش دم‌آوری:

  1. آب را به جوش بیاورید، سپس 30-60 ثانیه صبر کنید تا حدود 96 درجه سانتیگراد خنک شود.
  2. کاغذ صافی را در نگهدارنده فیلتر قرار دهید و آن را بشویید (این کار باعث از بین رفتن طعم های کاغذی در فنجان می شود و به نگه داشتن فیلتر در جای خود کمک می کند).
  3. 18 گرم قهوه را در حالت فاین (fine) آسیاب کنید، زیرا زمان تماس با آب بسیار کوتاه است. برای پیدا کردن اندازه آسیاب ایده‌آل برای سلیقه خود راحت باشید و تست کنید.
  4. پیستون را کمی داخل ایرپرس برده و آن را وارونه روی ترازو قرار دهید (با پیستون در پایین). قهوه را اضافه و ترازو را تنظیم کنید.
  5. 65 گرم آب 96 درجه سانتیگراد را در ایروپرس بریزید و تایمر خود را روشن کنید. بلافاصله شروع به هم زدن کنید و به مدت 1 دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
  6. نگهدارنده فیلتر را به بالای اروپرس بچسبانید و آن را روی فنجان خود برگردانید و انتهای فیلتر را پایین بیاورید. پیستون را محکم و به آهستگی به سمت پایین فشار دهید. این عمل باید حدود 39 ثانیه طول بکشد. اگر می‌بینید که قهوه از کناره‌های نگهدارنده فیلتر به بیرون فوران می‌کند، احتمالاً به شدت زیادی فشار می‌آورید.
  7. نگهدارنده فیلتر را بردارید و کاغذ و تفاله قهوه را به بیرون بریزید.
  8. لذت ببرید!

روش استاندارد در مقابل روش معکوس

این احتمالاً بزرگترین تفاوتی است که می توان در هنگام دم کردن ایجاد کرد و دلباختگان اروپرس معمولاً نظرات قوی در مورد اینکه کدام روش بهترین است دارند. روش استاندارد شامل قرار دادن ایروپرس خود روی یک فنجان در حالت – فیلتر به سمت پایین، اضافه کردن قهوه روی فیلتر، ریختن آب در اروپرس، هم زدن و سپس عصاره‌گیری با فشار دادن پیستون به پایین است. این روشی است که Aerobie (ایروبی) آن را تضمین می کند.

تهیه قهوه بدون ابزار
ببینم!

روش معکوس فقط این است: معکوس. با قرار دادن پیستون در محفظه و قرار دادن فیلتر در سمت بالا شروع می‌کنید. سپس قهوه و آب خود را اضافه کنید و فیلتر را وصل کنید. سپس فنجان خود را روی بالای فیلتر قرار دهید، کل دستگاه را برگردانید و با فشار دادن پیستون به سمت پایین عصاره‌گیری کنید.

پس تفاوت چیست؟ با استفاده از روش استاندارد، به محض اینکه آن را در ایروپرس بریزید، آب از طریق فیلتر شروع به چکیدن می کند. با روش معکوس، آب از فیلتر نمی چکد تا زمانی که دستگاه را برگردانید. این بدان معناست که با روش معکوس می توانید زمان بیشتری را برای دم‌آوری داشته باشید.

متغیرهای دم‌آوری اروپرس
متغیرهای مختلفی از جمله آسیاب، زمان و دمای آب بر روی روند دم‌آوری تاثیرگذار هستند.

8 اصل دم‌آوری با اروپرس

هنگام تهیه قهوه، هشت متغیر وجود دارد که می‌توانیم آنها را دستکاری و کنترل کنیم تا دم کردن خود را بهبود ببخشیم. اگر به دستور العمل های سال های گذشته مسابقات قهرمانی جهانی اروپرس نگاهی بیندازید، هیچ دو دستور العمل برنده ای یکسان نیستند. شرکت کنندگان با تک تک متغیرهای دم‌آوری بازی می‌کنند تا بهترین فنجان ممکن را بسازند. ما هر متغیر را برجسته می‌کنیم و سپس نحوه اعمال آن در ایروپرس را مورد بحث قرار می دهیم.

قهوه (Coffee)

این مهمترین چیز است – شما به قهوه ممتاز و تازه برشته شده نیاز دارید. برندگان مسابقات جهان اروپرس یا World AeroPress Championship معمولاً ماه‌ها را صرف جستجوی دانه‌های تک خواستگاه مناسب برای رقابت می‌کنند. زیرا، صادقانه بگوییم، کیفیت دانه‌ها حدود ۹۰٪ چیزی است که طعم یک فنجان قهوه را شگفت‌انگیز می‌کند. بسیاری از رسترها (Roaster) دوست دارند نقش خود را در اینجا افزایش دهند – اما «دست پخت صنعتگران» باز به اندازه خود دانه مهم نیست. به محض اینکه آنها را داشته باشید – این دستور العمل ها سرگرم کننده تر خواهند بود، قول می‌دهم.

کیفیت آب (Water Quality)

متغیر بعدی – کیفیت آب – دنیای دیگری است که می‌توانید مطالب مرتبط بسیاری درباره آن پیدا کنید. این بحث برای مخاطب عادی بسیار پیچیده است! توصیه می‌کنیم از آب لوله کشی خود بدون فیلتر استفاده نکنید تا طعم و بو قهوه شما خراب نشود. چیزهای زیادی برای دانستن در مورد کیفیت آب وجود دارد، اما ما آن را برای بحث در جای دیگر می‌گذاریم.

نسبت قهوه به آب (Coffee-To-Water Ratio)

یک متغیر مهم که باید در نظر گرفت نسبت قهوه به آب است. به عبارت دیگر چقدر قهوه در مقایسه با مقدار آب مصرف کنیم؟ نسبت استاندارد برای اکثر روش‌ها حدود 1:16 است (1 گرم قهوه برای هر 16 گرم آب)، اما وقتی صحبت از اروپرس به میان می‌آید، مردم آن را قوی‌تر دوست دارند.

دستور اصلی اروپرس نسبت 1:6 را توصیه می‌کند! پس از اتمام فرآیند دم کردن، می توانید آب را به قهوه اضافه کنید، اما قرار است یادآور اسپرسو باشد. بیشتر دستور العمل های جایگزین ایروپرس به نسبت هایی در محدوده 1:12 تا 1:16 نیاز دارند، اما به ندرت ضعیف تر از آن هستند.

زمان (Time)

اجازه دهید در مورد روند عصاره‌گیری طولانی تر و زمان صحبت کنیم. مدت زمانی که قهوه شما در آب داغ غوطه ور است بر طعم آن تأثیر می گذارد. اگر روند عصاره گیری خیلی کوتاه است، طعم قهوه شما ترش و ضعیف خواهد بود. اگر خیلی طولانی است، قهوه شما دارای طعم تلخ و کدر خواهد بود. ایروبی معتقد است که Aeropress برای یک فنجان سریع قهوه طراحی شده است، اما دستور العمل های مختلف نیاز به زمان‌های مختلف عصاره‌گیری دارند. به طور کلی اما زمان کوتاه دم کردن تقریباً در اروپرس معمول است. حتی با روش معکوس و غوطه‌وری، زمان دم‌آوری ایروپرس معمولاً در محدوده 2 تا 3 دقیقه است.

روند تغییر استخراج طعم ها در عصاره گیری قهوه
روند تغییر استخراج طعم ها در عصاره گیری قهوه

درجه حرارت (Temperature)

دمای آب نیز طعم یک فنجان قهوه را تغییر می‌دهد. وقتی آب خیلی داغ است، ترکیبات طعم دهنده در قهوه بیش از حد حل می‌شوند. مردم معمولاً فکر می‌کنند که قهوه خوب در آب بسیار داغ دم می‌شود، اما استفاده از آب بیش از حد داغ می‌تواند طعم‌های تلخ و ناخوشایندی را ایجاد کند.

اگر آب به اندازه کافی داغ نباشد، به پتانسیل کامل قهوه خود نخواهید رسید. به همین دلیل است که افراد حرفه‌ای و علاقمند از کتری‌هایی با دماسنج داخلی استفاده می‌کنند. دم‌آوری سرد برای کلدبرو از این قاعده مستثنی است زیرا زمان هم زدن طولانی و آسیاب ریزتر دمای آب را دچار مشکل می‌کند.

اندازه آسیاب (Grind Size)

اندازه آسیاب پودر قهوه همچنین روی فنجان شما تأثیر می گذارد، به خصوص در اروپرس. وقتی آسیاب قهوه خوب است، سطح بیشتری دارند که سرعت استخراج طعم از قهوه را تغییر می‌دهد. در ایروپرس، هنگامی که شما بر روی پیستون فشار می دهید، یک آسیاب ریزتر مقاومت و فشار نسبی را نیز افزایش می‌دهد.

برای بهترین تجربه دم کردن، از آسیاب بین ریز و متوسط (medium-fine) استفاده کنید (بین آسیاب برای قهوه چکه‌ای و اسپرسو). قبل از ریختن آب، آن را تکان دهید تا بستر قهوه صاف شود و آب را به آرامی بریزید.

اندازه آسیاب ریز-متوسط از ریزش بیش از اندازه جلوگیری می کند در حالی که اعمال فشار به آن چندان دشوار نیست. اگر از اندازه آسیاب درشت‌تر از ریز-متوسط استفاده می‌کنید، ممکن است نرخ عصاره‌گیری را ببینید که تا 2 برابر سریع‌تر از آنچه در آسیاب ریز-متوسط می‌بینید است. اگر از اندازه آسیاب ریز استفاده می کنید، ممکن است اعمال فشار به آن دشوارتر باشد.

چرخاندن و هم زدن (Turbulence)

متغیر بعدی چرخاندن است. اصولاً اینکه چقدر قهوه و آب با هم حرکت می‌کنند. به طور کلی، تلاطم بیشتر به معنای عصاره‌گیری بیشتر قهوه یا طعم بیشتر است. چرخاندن همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که تمام قهوه به طور یکنواخت خیس می‌شود. در دستورالعمل‌های اروپرس، معمول است که هم زدن قابل توجهی به فرآیند دم آوری اضافه کنید. فقط به خاطر داشته باشید که اندازه گیری این متغیر دشوار است. تعداد هم زدن، چقدر تهاجمی یا آرام باشد، ابزاری که برای هم زدن استفاده می کنید و مدت زمان آن همه چیز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دستیابی به نتایج ثابت به تکرار فرآیند شما بستگی دارد.

اعمال فشار (Pressure)

هنگام استفاده از قهوه ساز اروپرس، اعمال فشار کمتر در واقع فرآیند را سریعتر و ساده‌تر می‌کند. فشار دادن بیش از حد به پایین باعث فشرده شدن تفاله های قهوه در محفظه می‌شود و به سختی فرو می‌رود.

تهیه قهوه با کمکس
ببینم!

با فشار دادن نیم اینچ به پایین شروع کنید و پیستون را در آنجا نگه دارید تا فشار هوا در محفظه کار را برای شما انجام دهد. بعد از چند ثانیه دیگر، نیم اینچ دیگر را فشار دهید و این کار را تکرار کنید تا عصاره‌گیری تمام شود.

روش دم‌آوری توضیح داده شده در وبسایت رسمی اروپرس
روش دم‌آوری توضیح داده شده در وبسایت رسمی Aeropress

بهترین روش دم‌آوری اروپرس

بسیاری از عناصر مختلف به هم مرتبط هستند. آسیاب دقیق و یکدست تر به این معنی است که فشار دادن پیستون سخت تر است، که به معنای زمان عصاره‌گیری طولانی تر به طور پیش فرض است. آب کل کمتر به معنای زمان کمتری برای عصاره‌گیری است، بسته به اینکه چقدر سریع پیستون را فشار می دهید. خیلی سریع پیچیده می‌شود، این بخشی از چیزی است که آزمایش اروپرس را بسیار سرگرم‌کننده می‌کند، و دلیل وجود دستور العمل‌های بسیار متفاوت است. کدام یک بهترین است؟ ما آن را به شما واگذار می کنیم. در اینجا مواردی آورده شده است که برخی از برترین‌ها فکر می‌کنند:

وندلین ون بونیک (Wendelien van Bunnik)، هلند، قهرمان اروپرس جهان در سال 2019

روش معکوس

فیلتر خود را از قبل بشویید و کنار بگذارید.

30 گرم قهوه ریز آسیاب شده را به اروپرس خود اضافه کنید.

100 گرم آب 92 درجه سانتیگراد را در 10 ثانیه روی قهوه بریزید.

به مدت 10 ثانیه به شدت هم بزنید.

درپوش فیلتر را بگذارید و هوای اضافی را بدون چرخاندن خارج کنید.

در 40 ثانیه، برگردانید و فشار دهید تا تمام قهوه خارج شود.

100 گرم آب داغ به دم کرده غلیظ اضافه کنید.

بگذارید قهوه تا حدود 60 درجه سانتیگراد خنک شود و بنوشید.

کارولینا ایبارا گارای (Carolina Ibarra Garay)، آمریکا، قهرمان آئروپرس جهان در سال 2018

روش معکوس

فیلتر کاغذی خود را از قبل با آب 85 درجه سانتیگراد بشویید.

34.9 گرم قهوه آسیاب شده را به اروپرس خود اضافه کنید.

100 گرم آب به مدت 30 ثانیه بریزید، آب باید 85 درجه سانتیگراد باشد.

به مدت 30 ثانیه با یک جفت چاپستیک چوبی به شدت اما با احتیاط هم بزنید.

فیلتر را بگذارید، اروپرس را برگردانید و به مدت 30 ثانیه در یک سرور شیشه ای عصاره‌گیری کنید. (لیوان خود را از قبل گرم نکنید!)

دم کردن خود را با 60 گرم آب 85 درجه سانتیگراد و 40 گرم آب با دمای اتاق به پایان برسانید.

اروپرس-ایروپرس-آئروپرس-ایرپرس
همانطور که می‌بینید شما می‌توانید با کمک این وسیله به روش‌های متفاوتی عصاره‌گیری خود را انجام بدهید.

پائولینا میچکا (Paulina Miczka)، انگلستان، قهرمان اروپرس جهان در سال 2017

روش معکوس

فیلتر کاغذی خود را از قبل خیس و آماده کنید.

35 گرم قهوه به اروپرس خود اضافه کنید.

150 گرم آب (دمای 84 درجه سانتیگراد) را در 15 ثانیه بریزید.

20 ثانیه هم بزنید.

درپوش فیلتر از قبل خیس شده را روی آن قرار دهید، اما به مدت 30 ثانیه دیگر آن را نچرخانید.

ایروپرس را بچرخانید و به مدت 30 ثانیه پیستون را فشار دهید.

دم کردن خود را با 160 تا 200 گرم آب 84 درجه سانتیگراد تمام کنید.

فیلیپ کوچارچیک (Filip Kucharczyk)، لهستان، قهرمان آئروپرس جهان در سال 2016

روش معکوس

فیلتر کاغذی خود را از قبل خیس کنید و آماده باشید.

35 گرم قهوه درشت آسیاب شده به AeroPress خود اضافه کنید.

150 گرم آب (دمای 81 درجه سانتیگراد) را در 15 ثانیه بریزید.

15 ثانیه هم بزنید.

درپوش فیلتر از قبل خیس شده را روی آن قرار دهید، اما به مدت 30 ثانیه دیگر آن را نچرخانید.

اروپرس را برعکس کنید، محتویات را بچرخانید و سریعاً عصاره‌گیری کنید.

دم کردن خود را با 100-120 گرم آب 81 درجه سانتیگراد برای تعادل طعمی به پایان برسانید.

aeropress-championship
در مسابقات قهرمانان هر کدام با روش منحصر به خود دم‌آوری با ایروپرس را انجام می‌دهند.

لوکاس زهرادنیک (Lukas Zahradnik)، اسلواکی، قهرمان ایروپرس در سال 2015

روش معکوس

20 گرم قهوه آسیاب شده با درجه 7.3 در آسیاب Mahlkonig EK34

آب را تا 79 درجه گرم کنید.

60 گرم آب اضافه کنید.

15 ثانیه هم زدن (turbulence)

30 ثانیه شکفت (blooming)

170 گرم آب را در مدت 10 ثانیه اضافه کنید.

45 ثانیه پیستون را فشار دهید.

شویچی ساساکی (Shuichi Sasaki)، ژاپن، قهرمان اروپرس 2014

روش استاندارد

16.5 گرم قهوه آسیاب شده با درجه 9.5 در آسیاب 34Mahlkonig EK

آب را تا 78 درجه گرم کنید.

40 گرم آب اضافه کنید.

25 ثانیه شکفت

5 بار هم بزنید.

210 گرم آب اضافه کنید.

یکبار هم بزنید.

75 ثانیه پیستون را فشار دهید و 45 گرم از مخلوط را در محفظه باقی نگاه دارید.

کاپ‌های قهرمانی اروپرس
کاپ‌های قهرمانی اروپرس

جف ورلن (Jeff Verellen)، بلژیک، قهرمان ایروپرس 2013

روش استاندارد

17 گرم قهوه آسیاب شده با درجه 5.75 در Uber Grinder

آب را تا 83 درجه گرم کنید.

50 گرم آب اضافه کنید.

40 ثانیه شکفت

Aeropress را هم بزنید تا همه پودر قهوه خیس شود.

215 گرم آب با دمای 79 درجه در مدت 30 ثانیه اضافه کنید.

30 ثانیه غوطه ور کنید و 50 گرم از مخلوط را در محفظه باقی نگاه دارید.

بدون این که فرصت را از دست بدید و زمان را صرف تحقیق و تست برای پیدا کردن ناب اروپرسی خودتون کنید میتونید محصولات زیر که پیشنهاد کاربران و متخصصان هست که برخی تستر هم دارند رو تست کنید

کلام آخر

درنهایت می‌توان گفت مهم‌ترین چیز در استفاده و دم‌آوری قهوه با هر ابزاری مانند اروپرس یک چیز است، لذت بردن. جستجو و کشف کنید که کدام روش و کدام خروجی برای شما بهترین حالت را به ارمغان می‌آورد و دیگر چیزی مهم نیست.

می‌توانید نظرات و سوالاتتان را با ما درباره این مطلب به اشتراک بگذارید. ممنون که تا به انتها همراه ما بودید.

منابع: Best aeropress recipes, Aeropress in depth, All about aeropress, Aeropress.com, 19grams.coffee, Aeropress espresso brewing guide, Counterculturecoffee.com

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *