آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

با انواع قهوه ترک آشنا شوید!

با انواع قهوه ترک آشنا شوید!

بی شک قهوه یک نوشیدنی دلپذیر برای شروع صبحی تازه و بهترین راه برای گفتن صبح بخیر به خواب آلودگی است. این نوشیدنی محبوب در نقاط مختلف جهان به طرز متفاوتی تهیه می‌شود. یکی از پر طرفدارترین و محبوب‌ترین نوع قهوه، قهوه ترک است. قهوه ترک انواع مختلفی دارد و کمتر کسی انواع مختلف آن را می‌شناسد، ما در این مقاله شما را با انواع قهوه ترک آشنا خواهیم کرد.

قهوه ترک (Turkish Coffee) در واقع نوعی روش تهیه و پخت قهوه است که توسط ترک‌ها کشف شده که طعم، کف، بو، دم آوری، نحوه سرو و به‌طور خلاصه هویت و سنت منحصر بفردی دارد. قهوه ترک از تفت دادن مخلوط دانه‌های آسیاب شده قهوه عربیکا و روبوستا (آمریکای جنوبی و مرکزی) تهیه می‌شود.

در ترکیه، قهوه ترک را معمولاً همراه با یک لیوان آب یا گاهی اوقات با دسر دلچسب ترکی یا شکلات سرو می‌کنند. این نوع قهوه فیلتر نمی‌شود. در عوض، آنقدر آسیاب می‌شود که شبیه آرد شده و بخشی از نوشیدنی می‌شود.

روش‌های اندازه گیری برای درست کردن قهوه نیز متفاوت است؛ از فنجان سرو برای اندازه گیری آب و یک قاشق چای خوری برای اندازه گیری پودر قهوه ترک و همچنین شکر به ازای هر نفر استفاده کنید. سپس بسته با توجه به سلیقه خود می‌توانید قهوه را با شکر دم کرده یا تلخ آماده کنید.

شاید مطالعه مطلب طرز تهیه قهوه ترک برایتان مفید باشد

قهوه دیبک (dibek)؛ یکی از قدیمی ترین انواع قهوه ترک

دیبک یکی از قدیمی ترین روش های طبخ قهوه در زمان عثمانی ها به شمار می رود. در واقع نوعی آسیاب(هاون) است که قهوه را در آن می کوبند ولی تمام قهوه به صورت یکسان و یکنواخت ساییده وآسیاب نمی شود. توجه داشته باشید که میزان کافئین این نوع قهوه از دیگر انواع قهوه ترک کمتر است.
نحوه دم آوری این قهوه مانند انواع قهوه ترک های دیگر است و شما می توانید با اضافه کردن هل و دارچین، عطر و بوی دلچسبی به قهوه بدهید. چنانچه تمایل دارید به شکل سنتی و اصیل این قهوه دلچسب را آماده کنید بهتر است از منقل استفاده نمایید.

برای اطلاع از طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با شیر جوش همین حالا اقدام کنید.

قهوه دیبک (dibek)؛ یکی از قدیمی ترین انواع قهوه ترک

 آدانا (adana)

این نوع قهوه به تلخی و غلظت زیاد معروف است؛ زیرا در دم آوری این نوع قهوه آب کمتری استفاده می کنند به نوعی به این قهوه اسپرسو ترک نیز می گویند.

 قهوه ترک تلخ ( Mırra )

از دیگر انواع قهوه ترک می توان به قهوه میرا اشاره کرد. میرا یک نوع قهوه تلخ سنتی است که در استان های حاتای ، آدانا ، اورفا و ماردین ترکیه و همچنین در برخی از کشورهای عربی مانند لبنان و سوریه تهیه شده وگاهی اوقات از آن به عنوان قهوه عربی نیز یاد می شود.

مور به معنی تلخ از آنجا که بسیار تلخ و تیره است ، در فنجان های کوچک بدون دسته شبیه اندازه فنجان های اسپرسو ایتالیایی سرو می شود. دانه های قهوه برای Mırra دانه های معمولی عربیکا هستند که برای افزایش طعم تلخ دوبار تفت داده می شوند.

برای طبخ این نوع قهوه، آن را در یک قابلمه کوچک جوش به نام cezve (جذوه) ریخته و آب و مقداری هل برای طعم و عطر بهتر اضافه می کنند. قهوه چند بار جوشانده می شود تا مایع تیره غلیظی باقی بماند. Mırra در یک cezve مسی دیگر ریخته و برای مهمانان سرو می شود.

 قهوه ترک تلخ ( Mırra )

قهوه بنه  (menengiç)؛ یکی از معروف ترین انواع قهوه ترک

قهوه مننگیک در واقع دانه های قهوه نیست قهوه ای است که از میوه های درختی به دست می آید که نام لاتین آن pistacia terebinthus است و در کشور ما به بنه یا پسته کوهی معروف است. این نوع قهوه که از خشک، برشته شدن و سپس آسیاب کردن میوه های درخت بنه به دست می آید ، نام خود را از این درخت گرفته است.

این قهوه در بین مردم ترکیه به “قهوه melengic” نیز معروف است. درست مانند دیگر انواع قهوه ترک، می توان آن را هم با آب و هم با شیر تهیه کرد. دم آوری این نوع قهوه با شیر در بین مردم مرسوم تر و محبوب تر است. این نوشیدنی به دلیل داشتن عطر متفاوت، طعم عالی و مهمتر از همه نداشتن کافئین، یکی از نوشیدنی های مورد علاقه بسیاری از مردم ترکیه به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه ترک با شیر

قهوه بنه  (menengiç)؛ یکی از معروف ترین انواع قهوه ترک

قهوه سواری (Süvari)

پس از آشنایی بیشتر افراد با قهوه، بسیاری از انواع شناخته شده آن ظاهر شد؛ که یکی از این نوع قهوه ها، قهوه سواری بود. این قهوه که طعم خاص آن برای برخی از افراد لذت بخش است، با ارائه متفاوت خود نسبت به قهوه ترکی توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

قهوه سواری که در تهیه و دم آوری شبیه قهوه ترک است ، در دریای اژه با نام Süvari و در مدیترانه با نام Tarsuzi شناخته می شود. این قهوه که نسبت به قهوه های دیگر به قهوه ترکی نزدیک است، نسبت به قهوه ترک فوم کمتری داشته و در استکان های کمر باریک سرو می شود.

قهوه سواری (Süvari)

در سال های اخیر به دلیل دسترسی راحت تر این دانه خوش طعم و عطر، نوشیدن قهوه در بین مردم بیش از دهه های پیش رواج پیدا کرده است. به همین دلیل دوستداران قهوه علاقه مندند تا طعم ها و انواع مختلف قهوه را بنوشند و  تجارب مختلف و منحصر به فردی از این نوشیدنی دلپذیر برای خود رقم بزنند.

شما می‌توانید انواع قهوه ترک با بهترین کیفیت شامل (روبوستا لایت، فول کافئین، قهوه ترک مدیوم) را به‌راحتی از کافی استور تهیه نمایید. بسته به ذائقه و میزان کافئینی که دلخواهتان است می‌توانید قهوه دلچسبتان را سفارش دهید و از نوشیدن آن در یک روز عالی لذت ببرید.

سخن پایانی

قهوه ترک، فراتر از یک نوشیدنی سنتی، پلی است میان فرهنگ، طعم و لحظه‌های ناب زندگی. شناخت انواع قهوه ترک به شما کمک می‌کند طعم دلخواه‌تان را راحت‌تر پیدا کنید؛ از نسخه‌های کلاسیک گرفته تا ترکیبات مدرن با ادویه یا شیر. اگر تا امروز تنها یک نوع قهوه ترک را امتحان کرده‌اید، حالا زمان آن رسیده که افق‌های جدیدی را در دنیای این نوشیدنی اصیل کشف کنید.

سوالات متداول

چه ترکیب دانه‌ای در انواع قهوه ترک استفاده می‌شود؟

در بیشتر نمونه‌ها از ترکیب دانه‌های عربیکا و روبوستا استفاده می‌شود. بعضی حالت‌ها مانند میرا فقط با عربیکا تهیه می‌شوند، ولی قهوه‌های ترکیبی ترند رایج هستند.

آیا همه انواع قهوه ترک را می‌توان با شیر دم کرد؟

بله، به‌خصوص قهوه دیبک، بنه (menengiç) و حتی میرا را می‌توان با شیر دم کرد تا طعمی ملایم‌تر و کرمی‌تر داشته باشند.

کدام نوع قهوه ترک مناسب فال‌گیری است؟

قهوه دیبک یا قهوه‌های با آسیاب بسیار ریز (مانند معمولی یا میرا) برای فال‌گیری مناسب‌ترند؛ چراکه ته‌نشینی بهتر و صاف‌بودن فنجان را فراهم می‌کنند.

کدام نوع قهوه ترک تلخی بیشتری دارد؟

قهوه میرا (Mırra) با دو مرتبه برشته‌ شدن دانه‌ها و دم‌کردن مکرر، تلخ‌ترین نوع قهوه ترک است.

قهوه‌ دیبک (Dibek) چیست و چه تفاوتی با قهوه ترک معمولی دارد؟

قهوه دیبک با آسیاب کردن دانه‌ها در هاون سنگی (دیبک) تهیه می‌شود؛ در نتیجه ذرات آن یکنواخت نیستند و بافتی خشن‌تر دارد. این نوع قهوه کافئین کمتری نسبت به قهوه ترک معمولی دارد و می‌توان آن را هم با آب و هم با شیر دم کرد.

منبع :bikolihediye

4.8/5 - (12 امتیاز)

4 دیدگاه در “با انواع قهوه ترک آشنا شوید!

  1. ناشناس گفت:

    باسلام . به نظرم اگه بتونین به همراه فروش قهوه مثلا ترک بعضی از وسایل ماننده قهوه جوش یا جذوه البته نه هر نوعش رو که تو فروشگاه میشه پیدا کرد نه ، بلکه ی تعداد از نمونه ها محدود با طرح های اصیل و کلاسیک برا فروش بزارین جالبتر بشه . نظر شما چیه؟

    1. کافی دان گفت:

      درود برشما ما تخصصمون قهوه است و فعلا در خصوص لوازم تصمیمی نگرفتیم

  2. Mohammad گفت:

    واقعا که بسیار توضیحات جامع و کاملی بودن بسیار ممنون و خدا قوت

    1. کیمیا گفت:

      توصیحات جامع کامل…مرسی از اطلاعات خوبتون❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *