رست کردن قهوه در خانه
قهوه همواره یک نوشیدنی دوست داشتنی بوده است. از جمله مهمترین مواردی که با طعم و عطر این نوشیدنی خاص ارتباط دارد، نحوه رست کردن آن محسوب میشود. تاکنون به رست قهوه در خانه فکر کردهاید؟ برای انجام این کار باید از چه روشهایی کمک بگیرید؟ با ما همراه باشید تا با هم به این پرسشهای مهم پاسخ دهیم.

چرا رست قهوه در خانه را انتخاب کنیم؟
برای بسیاری از افراد، قهوه خوردن یک امر کاملاً ضروری است و به همین دلیل به کیفیت قهوه خود توجه بسیار زیادی میکنند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، شاید قصد داشته باشید که قهوه مدنظرتان را خودتان رست کنید.
رست کردن قهوه در خانه به شما اجازه میدهد با طعمها، مخلوطها و درجههای رست مختلف آشنا شوید. رست کردن قهوه در خانه به شما اجازه میدهد تا کنترل کاملی بر طعم و عطر قهوه خود داشته باشید.
به خاطر داشته باشید که چیزی به اسم بهترین روند رست کردن قهوه در خانه وجود ندارد. این فرایند برای یادگیری بیشتر در مورد قهوه و شناخت مراحل مختلف رست است.
ابتدا باید یک روش رست را انتخاب کنید. ۳ روش برتر رست قهوه شامل رست در فر، رسا دستگاه پاپکرن یا دستگاههای اختصاصی رست قهوه در منزل است. ما در ادامه بیشتر به هر یک از این موارد اشاره میکنیم. علاوه بر این، باید یک منطقه مناسب در منزلتان را به رست قهوه اختصاص دهید. این محل باید تهویه مناسبی داشته باشد. در نهایت باید تصمیم بگیرید که قصد دارید چه نوع قهوهای را به طور کامل رست کنید. این یک مورد بسیار مهم است که باید به آن توجه داشته باشید.

رست در فر
یک روش ارزان و راحت برای رست قهوه در خانه وجود دارد و آن رست قهوه در فر است. برای انجام این کار به یک ماهیتابه نیاز دارید که باید دانههای قهوه را در درون آن قرار دهید.
اگر قهوه را در فر رست میکنید، آن را به دمای 500 فارنهایت (260 درجه سانتیگراد) برسانید. نکته مهم در این رابطه آن است که در طول فرایند رست باید هر از چند گاهی دانهها را از فر بیرون بیاورید و آنها را کمی جابهجا کنید.
در هنگام رست کردن پنجرههای آشپزخانه را برای تهویه هوا باز کنید. این سبک رست کمی زمانبر است. از این گذشته معمولاً باید چندین بار عمل رست را انجام دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

رست در دستگاه پاپکرن
این مورد نیز یکی از روشهای مناسب و معتبر برای اکثر مبتدیان است. دستگاه پاپکرن، دستگاهی ساده است که شما را به رست یکنواخت قهوه میرساند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که معمولاً دانههای قهوه منجر به خراب شدن دستگاه پاپکردن میشوند، به خصوص اگر این کار را به شکل مداوم انجام دهید.

4. رست در دستگاه رست قهوه خانگی
اگر آمادهاید که رست کردن قهوه در خانه را به شکل حرفهای ادامه دهید، باید به فکر خرید یک دستگاه رست قهوه خانگی باشید. این دستگاهها امکان کنترل کردن فرآیند رست را با ارائه گزینههای از پیشتنظیم شده و گزینههای دستی به شما میدهند.
دستگاههای مذکور به صورت اختصاصی برای چنین کاری طراحی شدهاند، طول عمر طولانی دارند، ساده هستند و میتوانند نتیجه خوبی را برایتان به ارمغان بیاورند، اما قیمت آنها معمولاً بسیار بالا است و تنها عده کمی از کاربران توانایی خرید آنها را دارند. برخی از دستگاههای رست قهوه در خانه عبارتند از Fresh Roast SR540، Fresh Roast SR800، و Behmor 2000AB Plus.

نکاتی برای رست قهوه در خانه
دانههای سبز قهوه میتوانند بدون خراب شدن تا یک سال (در جعبههای مناسب) نگهداری شوند. دانههای سبز قهوه متفاوت از نمونههای رستشدهشان هستند، بنابراین نمیتوان آنها را به صورت مستقیم دم یا آسیاب کرد.
به یاد داشته باشید که شاید شما در تلاش اول یا حتی دوم خود نتوانید فرایند رست قهوه را به خوبی انجام دهید. نکته مهم آن است که از انجام این کار لذت ببرید. در مراحل مختلف، طعم دانههای رست شده را امتحان کنید. این کار به شما کمک میکند تا بفهمید که کدام درجه رست برایتان مناسب است.
مرحله اول رست با نام yellowing معروف است. البته این مرحله با نام مرحله خشک کردن یا drying نیز شناخته میشود و این زمانی است که رطوبت موجود در دانهها شروع به بخار شدن میکند. بسته به روش رست شما، برای رسیدن به این مرحله باید دمای دستگاه رست بین 350 تا 500 درجه فارنهایت باشد. مطمئن شوید که دانهها را به حرکت بیاورید و آنها را هم بزنید تا نسوزند.
مرحله دوم به نام مرحله قهوهای شدن یا browning معروف است. این مهمترین مرحلهای است که در آن همه واکنشهای شیمیایی رخ میدهند. واکنش مایارد، کاراملیسازی، تجزیه استرکر، همه با هم برای ایجاد پروفایلهای طعمی خوشمزه و خوشبویی که دوست خواهید داشت در همین گام ترکیب میشوند.
در 3-5 دقیقه اول از رست قهوه در خانه، باید صدایی مشخص بشنوید. این امر بدان معناست که دانههای قهوه شما به دمای مناسبی رسیدهاند.
مرحله دوم رست قهوه در خانه زمانی رخ میدهد که تمام آب از دانه بخار شده و دانه دیگر قادر به تحمل کربن دی اکسید موجود در ساختار خود نیست. در چنین شرایطی شکرهای موجود در دانه شکسته میشوند و قهوهای تلختر ایجاد میشود. هنگامی که دانه به مرحله دوم برسد، باید دما را تا حد امکان پایین بیاورید. اگر افزایش دما را ادامه دهید، دانهها بیش از حالت عادی تلخ میشوند.

آيا ارزشش را دارد؟
رست کردن قهوه شاید امری خیلی سادهای به نظر برسد، اما این مورد صحت ندارد. شرکتهای بزرگ تولیدکننده قهوه با سالها تجربه و تلاش هنوز نتوانستهاند به بهترین و مناسبترین روش رست قهوه دست پیدا کنند. حتی اگر شما سالها وقت بگذارید نیز نمیتوانید به خوبی چنین شرکتهای بزرگی قهوه خود را رست کنید.
اگرچه تجربه رست کردن قهوه در خانه لذت بخش و جذاباست، اما نباید انتظار داشته باشید که قهوه رست شده شما بهترین نتیجه ممکن را برایتان به ارمغان بیاورد. از سوی دیگر، این کار کاملاً زمانبر است و برای بسیاری از افراد اصلاً صرفه اقتصادی ندارد. بنابراین، اگر تنها به دنبال نوشیدن یک قهوه مناسب در ساعات مختلف شبانه روز هستید، بهتر است قید رست کردن قهوه در خانه را بزنید.
منبع: coffeebeancorra , perfectdailygrind







