تهیه قهوه ترک با قهوه جوش

تهیه قهوه ترک با قهوه جوش

قهوه ترک "Turkish coffee" نوعی قهوه نیست در واقع یکی از روش ها و متدهای تهیه قهوه است. به روش های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه  و ... می توان اشاره کرد. البته قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند. خب! حین دم کردن یک فنجان قهوه ترک کمی با حوصله باشید. برای تهیه قهوه ترک نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید. البته اگر این وسیله را ندارید می توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  1. قهوه پودر شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  2. قوری مخصوص درست کردن قهوه ایبریک یا جذوه
  3. شکر (اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد، درون قهوه جوش بریزید.

درجه آسیاب قهوه ترک درجه آسیاب مناسب قهوه ترک مشابه درجه آسیاب  آرد

اگر قهوه تان را شیرین میل می کنید می توانید شکر را در این مرحله به قهوه اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب، قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

درست کردن قهوه با قوری قهوه جوش شعله ملایم باشد تا قهوه به آرامی دم بکشد

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید آن را از روی شعله بردارید سپس می توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی تان، پودر قهوه کمتری باقی بماند.

آموزش تصویری طرز تهیه قهوه ترک پس از بالا آمدن اجازه ندهید قل بزند

برای داشتن خامه قهوه یا کرما، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می باشد، البته به یاد داشته باشید تنها وقتی فوم به وجود می آید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت.

درست کردن قهوه ترک قهوه شما آماده سرو می باشد

میزان کافئین:

با توجه به روش دم آوری قهوه ترک، درگیر بودن قهوه و آب و میزان برشتگی، این قهوه بیشترین کافئین را در میان قهوه ها دارد. مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد را مطالعه نمایید. با توجه به متفاوت بودن تهیه قهوه ترک و فرانسه، تفاوت هایی در طعم این نوشیدنی وجود دارد. تفاوت مزه قهوه ترک و فرانسه و اسپرسو را بخوانید.

سرو قهوه ترک:

  • فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز در فنجان ریخته و سرو کنید.
  • قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود تا بیشتر بتوانید طعم خوب قهوه تان را بچشید.
  • پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود.
  • پس از تهیه کمی صبر کنید تا لرد قهوه تان ته نشین شود و سپس به آرامی در فنجان بریزید.

چند نکته کوتاه پیرامون تهیه قهوه ترک:

  1. آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.
  2. برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه رست و تازه آسیاب استفاده کنید.
  3. برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.
  4. بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا از جنس مس)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.
  5. قهوه ترک به دلیل درجه برشتگی روشن، ریز آسیاب شدن دانه ها، درگیری زیاد آب و قهوه از کافئین بیشتری بر خوردار است.

کاربران عزیز می توانید این مطلب و سایر مطالب را از طریق شبکه های اجتماعی قرار داده شده در انتهای هر مطلب برای دوستان تان ارسال نمایید هم چنین سوال های خود در رابطه با تهیه قهوه ترک را کامنت کنید.

مشاهده گالری تصاویر تهیه قهوه ترک، از این تصاویر به عنوان پس زمینه هم می توانید استفاده کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا همه موارد لازم برای تهیه یک قهوه ترک ساده، خوب و کامل ذکر شود. اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد.

اگر با انواع قهوه و روشهای تهیه آن آشنایی ندارید می توانید به مطلب آیا نمی دانید چه قهوه ای می خواهید سری بزنید.

ویدیو طرز تهیه قهوه ترک با استفاده از قهوه جوش:

34 نظر در “تهیه قهوه ترک با قهوه جوش”

  • مانی رییسی
    مانی رییسی January 4, 2016 at 16:44

    سلام
    من تازه شرو کردم به قهوه خوردن
    فقط هم قهوه ترک دوست دارم
    شما به اطراف تهران هم ارسال دارین؟

    پاسخ
    • ادمین

      سلام - پاینده باشید
      بله - از طریق پست به تمام ایران ارسال خواهد شد

      پاسخ
  • محمدرضا
    محمدرضا June 13, 2017 at 16:16

    سلام ممنون از سایت خوبتون
    منظورتون از برداشتن قهوه قبل از جوش اومدن چیه؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      خواهش می کنم
      قهوه ترک زمانی که آماده بشه، شروع به بالا آمدن میکنه، وقتی این حرکت (بالا آمدن) شروع شد قهوه جوش رو باید از روی شعله برداشت
      اگر قهوه جوش روی شعله بمونه و قهوه بجوشه، قهوه طعم سوخته به خودش میگیره

      پاسخ
  • نیما

    سلام
    کف روی قهوه ترک رو چجوری نگه دارم؟ کف اش بیشتر باشه

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام. توی چندین مرحله باید به این نکته توجه کنید
      آب سرد بریزید
      اب و قهوه رو خوب مخلوط کنید
      بعد از روی شعله گذاشتن دیگه بهم نزنید
      اجازه ندید قهوه خیلی بجوشه و بالا بیاد. این مسعله باعث میشه کف داخل قهوه حل بشه
      و در اخر می تونید با قاشق از روی قهوه کف رو بردارید و داخل فنجون بریزید.

      پاسخ
  • Nina

    سلام ميشه لطفا بهم بگيد چطورى ميتونم قهوه ترك غليظ درست كنم
    هركارى ميكنم بازم اون جورى كه غليظ دوست دارم نميشه
    ممنون ميشم راهنماييم كنيد uu

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      برای این که طعم قهوتون غلیظ تر بشه پودر قهوتون رو بیشتر کنید. البته نکات داخل مطلب و کامنت های دیگر کاربران را هم به خاطر بسپارید

      پاسخ
  • صدف

    سلام . ممنون از سایت بسیار خوبتون . در این ودیوو آموزشی یه فنجان اب میریزه . طبق گفته شما باید یه قاشق مربا خوری هم پودر قهوه بریزه . اما چرا چندین قاشق پودر قهوه ریخته میشه تو ویدیو ///

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام ممنون از دقت و توجه شما
      جمله آخر قبل از ویدئو را توجه بفرمایید. "اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد"

      پاسخ
  • امید

    سلام می خواستم بدونم برای داشتن کف روی قهوه استفاده از قهوه جوش ضروریه؟آخه من توی یه ظرف دیگه قهوه رو آماده میکنم ولی هیچوقت کف نمی کنه و بالا نمیاد!یه سوال دیگه :شعله ملایم یعنی نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد درسته؟ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام. ممنون از شما

      اجباری نیست، ولی شکل مخروطی ایبریک به بالا آمدن قهوه و تشکیل کف روی آن کمک می کند. اگر از این ابزار استفاده نمی کنید به ندرت امکان تشکیل کف روی قهوه ترک وجود دارد

      بله، نه خیلی کم و نه خیلی زیاد. احساس آرام جوشیدن

      پاسخ
  • امي سرور
    امي سرور December 6, 2017 at 22:55

    تجربه خودم اين بود كه اگه حداقل مقدار قهوه به ازاي هر نفر كمتر از يك قاشق سر پر مرباخوري باشه قهوه خوب بالا نمي ياد و به اصطلاح خوب كف نميكنه يا اينكه كم بالا مياد و در حال بالا اومدن يه خورده مي جوشه كه باعث ميشه يه خورده مزه و بوي قهوه سوخته بده
    ساده تر بگم اگه قهوه كم باشه زورش نميرسه بالا بياد خلاصه اينكه تو ريختن قهوه بهتره خساست به خرج نديم و يك قاشق و نيم به ازاي هر نفر بهترين انتخابه برا كف كردن و خوب بالا اومدن

    پاسخ
  • aaa

    با سلام.نمیدونم چرا هرکاری میکنم قهوه ترکی که درست میکنم باز دون دون میشه تازه به توصیه هایی که گفتین هم عمل میکنم ولی باز دون دون میشه و اصلا نمیشه خورد اون قهوه رو,بعد داخل ایبریک هم درست میکنم و اب سرد و ... هم عمل میکنم
    ممنون مرسی

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      هر قاشق قهوه را طوری بریزید ک قهوه داخل آب پخش شود. اجازه ندهید که قهوه داخل آب گوله گوله خشک باقی بماند. وقتی که قهوه را با قاشق داخل ایبریک میریزید ان را خوب بهم بزنید تا شکسته شوند

      پاسخ
  • mobin

    سلام خسته نباشید بزای قهوه ترک میشه از هل و دارچین هم استفاده کرد ؟؟
    و فروشگاه شما ابزار هم میفروشید؟؟

    پاسخ
  • Javad

    سلام خسته نباشین ! قهوه ترک رو نمیشه با همون روش قهوه اسپرسو ( ینی با موکاپات ) تهیه کرد ؟؟؟ اگه این کارو کنیم چی میشه ؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام.سلامت باشید
      قهوه ترک خیلی ریز اسیاب شده و ممکنه فشار هوا نتونه از قهوه عبور کنه که بیاد بالا و بعد از عبور خیلی تلخه سوخته میشه قهوه

      پاسخ
  • javad

    سلام قهوه ترک که من خریدم داخل ایبریک کف میکنه اما نه اندازه ای که به لبه برسه مشکل کجاس

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      اگر داخل ایبریک کم ریخته باشید خیلی باید بجوشه تا بالا بیاد! نباید قهوه بجوشه! وقتی میخاد شروع کنه به جوشیدن باید از شعله بردارید

      پاسخ
  • محمودی

    سلام .. سپاس فراوان از توصیه ها و مطالب مفیدتون.. میگن بهترین قهوه ترک محمت افندی هستش.. ایا درسته؟ واینکه از کجا بفهمیم قهوه ترک خریداری شده تازه هست؟ به چه چیزی باید توجه کرد روی جعبه؟ مثلا برای دانه قهوه به تاریخه رست که خیلی نزدیک باشه.. ولی ترک که پودر خریداری میشه اوونو چهجوری بفهمیم؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      قهوه ترک هم مثل همه قهوه ها آسیاب میشه فقط ریز تر. قهوه ترک هم عطر و بوی خاصی دارد. فقط به این دلیل که معمولا از قهوه های ربوستا برای اون استفاده میشه عطر کمی داره.
      قهوه ترک تازه عطر خاصی دارد که قابل توصیف نیست باید یکبار با یکدیگر مقایسه کنید. اگر خیلی خیلی تاریخش نزدیک باشه پودر قهوه هنوز گرم هست.

      پاسخ
  • سید

    سلام.ببخشید یه سوال داشتم قهوه جوش بنده یکم بزرگتر از آینه و پودر قهوه رو هم کم می ریزم (یه نفرم و یه قاشق میریزم برای یه فنجان آب) اما تا حالا بالا اومدن قهوه رو ندیدم ،
    دلیلش چی می‌تونه باشه؟؟؟
    ممنون

    پاسخ
  • حمید

    سلام.. ممنون از سایت بسیار خوب تون.. من مایلم که در هنگام درست کردن قهوۀ ترک در نهایت بیشترین میزان کافئین رو در فنجانم داشته باشم. برای قهوۀ ترک چه کار باید انجام بدم که قهوۀ من حداکثر کافئین رو داشته باشه؟ ممنون می شم اگر پاسخ بدید. سپاس

    پاسخ
  • Roya

    با سلام،آیا میشه قهوه ای رو که دم کردیم بعد از سرد شدن دوباره گرم کرد و نوشید؟
    این کار توی طعم قهوه تاثیری داره یا نه؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      بله میتونید گرم کنید و میل کنید
      همون طور یک چایی خور قهار متوجه کهنگی چایی میشه. قهوه هم کاملا مشخص هست

      پاسخ
  • Aroosha

    سلام ممنون از مطالب خوبتون ?
    ولی چرا جایی میگن از اب نزدیک بجوش استفاده کنید و جای دیگه اب خیلی سرد رو پیشنهاد میدن
    من با اب سرد درست کردم و خبری از فوم نشد ?
    و اینکه اخرش باید قهوه ی روی شعله رو هم بزنیم یا اصلا دست نزنیمش !؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      عامیانه ترین روش موجود با اب سرد و شیوه ای که درون سایت هست تهیه میشه. اما برخی باریستا ها با هنری که دارن با شیوه های مختلفی این کار رو انجام میدن.
      برای داشتن کف روی قهوه نباید بهم بزنیم .

      پاسخ