تهیه قهوه ترک با قهوه جوش

تهیه قهوه ترک با قهوه جوش

قهوه ترک "Turkish coffee" نوعی قهوه نیست درواقع یکی از روش ها و متدهای تهیه قهوه است. به روش های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه  و ... می توان اشاره کرد. البته قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند. خب! حین دم کردن یک فنجان قهوه ترک کمی با حوصله باشید. برای تهیه قهوه ترک نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید. البته اگر این وسیله را ندارید می توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  1. قهوه پودر شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  2. قوری مخصوص درست کردن قهوه یا شیرداغ کن
  3. شکر (اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد، درون قهوه جوش بریزید.

درجه آسیاب قهوه ترک درجه آسیاب مناسب قهوه ترک مشابه درجه آسیاب  آرد

اگر قهوه تان را شیرین میل می کنید می توانید شکر را در این مرحله به قهوه اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب، قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

درست کردن قهوه با قوری قهوه جوش عجله که نداریم! پس دما را افزایش ندهید!

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید آن را از روی شعله بردارید سپس می توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی تان، پودر قهوه کمتری باقی بماند.

turkish08_secondboil اجازه ندهید قهوه در قهوه جوش بجوشد زیرا تلخی قهوه تان را زننده می کند

برای داشتن خامه قهوه یا کرما، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می باشد، البته به یاد داشته باشید تنها وقتی فوم به وجود می آید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت.

قهوه شما آماده سرو می باشد

در پایان مطلب می توانید ویدئو طرز تهیه قهوه ترک و گالری مربوط به این بخش را مشاهده کنید. می توانید با قهوه ترک در ویکی پدیا نیز آشنا شوید.

سرو قهوه ترک:

  • فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز در فنجان ریخته و سرو کنید.
  • قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود تا بیشتر بتوانید طعم خوب قهوه تان را بچشید.
  • پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود.

چند نکته کوتاه پیرامون تهیه قهوه ترک:

  1. آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.
  2. برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه رست و تازه آسیاب استفاده کنید.
  3. برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.
  4. بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا از جنس مس)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.

کاربران عزیز می توانید این مطلب و سایر مطالب را از طریق شبکه های اجتماعی قرار داده شده در انتهای هر مطلب برای دوستان تان ارسال نمایید هم چنین سوال های خود در رابطه با تهیه قهوه ترک را کامنت کنید.

مشاهده گالری تصاویر تهیه قهوه ترک، از این تصاویر به عنوان پس زمینه هم می توانید استفاده کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا همه موارد لازم برای تهیه یک قهوه ترک ساده، خوب و کامل ذکر شود. اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد.

اگر با انواع قهوه و روشهای تهیه آن آشنایی ندارید می توانید به مطلب آیا نمی دانید چه قهوه ای می خواهید سری بزنید.

ویدیو تهیه قهوه ترک با استفاده از قهوه جوش:

15 نظر در “تهیه قهوه ترک با قهوه جوش”

  • مانی رییسی
    مانی رییسی January 4, 2016 at 16:44

    سلام
    من تازه شرو کردم به قهوه خوردن
    فقط هم قهوه ترک دوست دارم
    شما به اطراف تهران هم ارسال دارین؟

    پاسخ
    • ادمین

      سلام - پاینده باشید
      بله - از طریق پست به تمام ایران ارسال خواهد شد

      پاسخ
  • محمدرضا
    محمدرضا June 13, 2017 at 16:16

    سلام ممنون از سایت خوبتون
    منظورتون از برداشتن قهوه قبل از جوش اومدن چیه؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      خواهش می کنم
      قهوه ترک زمانی که آماده بشه، شروع به بالا آمدن میکنه، وقتی این حرکت (بالا آمدن) شروع شد قهوه جوش رو باید از روی شعله برداشت
      اگر قهوه جوش روی شعله بمونه و قهوه بجوشه، قهوه طعم سوخته به خودش میگیره

      پاسخ
  • نیما

    سلام
    کف روی قهوه ترک رو چجوری نگه دارم؟ کف اش بیشتر باشه

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام. توی چندین مرحله باید به این نکته توجه کنید
      آب سرد بریزید
      اب و قهوه رو خوب مخلوط کنید
      بعد از روی شعله گذاشتن دیگه بهم نزنید
      اجازه ندید قهوه خیلی بجوشه و بالا بیاد. این مسعله باعث میشه کف داخل قهوه حل بشه
      و در اخر می تونید با قاشق از روی قهوه کف رو بردارید و داخل فنجون بریزید.

      پاسخ
  • power8564

    سلام
    واقعا ممنون از آموزش بسیار زیبا ، کامل و مختصرتون
    با تشکر ، سپاس وآرزوی موفقیت برای شما

    پاسخ
  • Nina

    سلام ميشه لطفا بهم بگيد چطورى ميتونم قهوه ترك غليظ درست كنم
    هركارى ميكنم بازم اون جورى كه غليظ دوست دارم نميشه
    ممنون ميشم راهنماييم كنيد uu

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      برای این که طعم قهوتون غلیظ تر بشه پودر قهوتون رو بیشتر کنید. البته نکات داخل مطلب و کامنت های دیگر کاربران را هم به خاطر بسپارید

      پاسخ
  • صدف

    سلام . ممنون از سایت بسیار خوبتون . در این ودیوو آموزشی یه فنجان اب میریزه . طبق گفته شما باید یه قاشق مربا خوری هم پودر قهوه بریزه . اما چرا چندین قاشق پودر قهوه ریخته میشه تو ویدیو ///

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام ممنون از دقت و توجه شما
      جمله آخر قبل از ویدئو را توجه بفرمایید. "اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد"

      پاسخ
  • امید

    سلام می خواستم بدونم برای داشتن کف روی قهوه استفاده از قهوه جوش ضروریه؟آخه من توی یه ظرف دیگه قهوه رو آماده میکنم ولی هیچوقت کف نمی کنه و بالا نمیاد!یه سوال دیگه :شعله ملایم یعنی نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد درسته؟ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام. ممنون از شما

      اجباری نیست، ولی شکل مخروطی ایبریک به بالا آمدن قهوه و تشکیل کف روی آن کمک می کند. اگر از این ابزار استفاده نمی کنید به ندرت امکان تشکیل کف روی قهوه ترک وجود دارد

      بله، نه خیلی کم و نه خیلی زیاد. احساس آرام جوشیدن

      پاسخ