تهیه قهوه یونانی و آداب نوشیدن آن
قهوه به روش یونانی! قهوه یونانی (Greece Coffee) چگونه تهیه میشود؟ اگر از حواشی تهیه آن شنیده باشید میدانید که قضیه از چه قرار است. قهوهای که از نظر روش تهیه درست مانند تهیه قهوه ترک است! به نظر میرسد برای اثبات مالکیت تهیه قهوه با ایبریک، کشمکشهای زیادی بین این دو وجود داشته و دارد!
فهرست مطالب
قهوه یونانی چیست؟
قهوهای که درون ایبریک درست همانند تهیه قهوه ترک انجام میگیرد. با این تفاوت که قهوه یونانی در فنجان اسپرسو که کوچکتر از فنجان قهوه ترک است سرو میشود. یونانیها برای افزودن مقادیر شکر به قهوه، نامهای مختلفی را معین کردهاند. “Sketos, Varis, Elafris, Glykos, Variglykos”
برای تهیه قهوه یونانی شما به مقداری پودر قهوه آسیاب شده (ریزترین ساب، به شکل آرد) درست مثل قهوه ترک نیاز دارید. به همراه یک عدد ایبریک و مقداری شکر که آن هم به صورت اختیاری میتوانید به قهوه بیافزایید!
طرز تهیه قهوه یونانی
با توجه به این که تهیه قهوه ترک و یونانی تفاوتی با یکدیگر ندارد پیشنهاد میکنیم حتما بعد از خواندن این مطلب یه طرز تهیه قهوه ترک و ویدیوی آن مراجعه نمایید.
برای تهیه قهوه یونانی شما به ۷۰ تا ۸۶ گرم آب به اعزای هر نفر نیاز دارید. همان طور که اشاره کردیم شات قهوههای یونانی کوچکتر از قهوه ترک است.
سه قاشق چایخوری شکر و همینطور سه قاشق چایخوری قهوه برای هر فنجان، در ایبریک بریزید. این نسبت قهوه و شکر غلیظ و قوی است که در زبان یونانی Variglykos نامیده میشود. ایبریک را روی شعله کم قرار دهید، قهوه و شعله را به حال خود رها نکنید. کم کم خواهید دید که قهوه مانند یک آتشفشان به سمت بالا می آید.
وقتی بالا آمدن و کف کردن قهوه شروع شد، آن را از شعله فاصله دهید و دوباره بعد از چند ثانیه به روی شعله نزدیک کنید. اگر قهوهتان روی شعله زمان بیشتری را بگذراند فوم روی آن داخل قهوه حل میشود.
حالا میتوانید قهوهتان را با یک لیوان کوچک آب سرو کنید. البته حتما کف روی قهوه را با قاشق بین دوستان تقسیم کنید! اگر به دنبال قهوه ترک/یونانی درجه یک با عطر و طعم منحصربهفرد برای لذت بردن میگردید، پایان جستجوهای شما اینجاست. به محصولات زیر سر زده و پس از تهیه حتما نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
آداب نوشیدن قهوه یونانی
با توجه به این که قهوه یونانی در شاتهای کوچک سرو می شود ممکن است در نگاه اول با اسپرسو اشتباه گرفته شود. نسلهای قدیمیتر یونانی دوست دارند در حین نوشیدن قهوه با صدای بلند آواز بخوانند و معتقد اند که لذت نوشیدن قهوه را افزایش میدهد، اما امروزه به این موضوع علاقه چندانی نشان نمیدهند، و آن را دور از ادب میدانند. یونانیها معمولا دوبار در روز یکی صبح و یکی بعد از خواب بعد ظهر، قهوه مینوشند.
نکات تهیه قهوه یونانی
- معمولا به قهوه یونانی افزودنیهایی مانند هل اضافه نمیکنند.
- فنجان قهوه یونانی به اندازه فنجان اسپرسو است.
- برای تهیه قهوه یونانی، همان پودر قهوه ترک لازم است.
- فراموش نکنید باید مقداری فضا در ایبریک برای بالا آمدن قهوه باقی بماند.
- در حین جابجایی قهوه از میزی به میز دیگر خیلی آرام و آهسته این کار را انجام دهید. تکان خوردن قهوه باعث حل شدن کف روی قهوه میشود.
از این که ما را با نظرات خود یاری می کنید متشکریم.
سوالات متداول
تفاوت بین آنها عمدتاً در روش دم کردن و سبک سرو است. قهوه یونانی در یک ظرف روباز دم میشود و در نتیجه طعم شیرینتر و لایهای ضخیم از کف ایجاد میشود. در مقابل، قهوه ترک در ظرفی با دهانه باریک دم می شود که کف را به دام می اندازد، که معمولاً همراه قهوه سرو نمی شود.
اولین تماس یونانی ها با قهوه به سال هایی برمی گردد که یونان بخشی از امپراتوری عثمانی بود. مانند بقیه امپراتوری عثمانی، در یونان نیز، تهیه سنتی قهوه در ایبریک (چیزی که اکنون به عنوان “قهوه یونانی” می شناسیم) از قرن نوزدهم، شاید حتی زودتر، گسترش یافته است.
طبق یک مطالعه در سال 2011، یک تا دو فنجان قهوه یونانی در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. علاوه بر این، قهوه یونانی سرشار از پلی فنول ها، کلروژنیک و اسید کافئیک است، به این معنی که می تواند به پیشگیری از انواع سرطان از جمله سرطان مری و کبد کمک کند.
کلام آخر
وقتی از یونان بازدید می کنید، متوجه می شوید که تقریباً در هر گوشه ای یک کافی شاپ در انتظار شماست، حتماً یکی اگر نه بیشتر. در آتن و در سراسر یونان، اگر به افرادی که قهوه سفارش می دهند گوش دهید، اصطلاحات «اسکتو» (ساده)، «متریو» (متوسط شیرین)، و «گلیکو» (شیرین) را خواهید شنید، پس حتماً بگویید کدام سطح شیرینی که هنگام سفارش دوست دارید همچنین می توانید مشخص کنید که آیا شکر (زاچاری)، شیرین کننده (زاچارینی)، یا استویا را ترجیح می دهید.
از ترکیبات سرد قهوه تا لذت های خوشمزه بر پایه قهوه میتوانید در یونان خود را مهمان کنید و لذت ببرید.
منبع: olivetomato, thespruce
سلام
– ببخشید اگه به جای آب شیر بریزیم یعنی پودر قهوه با شیر درست بشه (با ایبریک)اسم این روش چی هست ؟
– داخل موکاپات میشه به جای آب شیر ریخت؟
– در موکاپات ۶ نفره برای ۲ یا ۳ نفر اسپرسو درست کردن جواب میده یا اون فشار لازم به خاطر کم بودن قهوه ایجاد نمیشه و قهوه ی مطلوب نمیده ؟
در ضمن خیلی خیلی ممنون بابت مطالب و سایت خوبتون 💐🙏🏻💐
سلام ممنون از شما
داخل موکاپات نمیتونید شیر بریزید. هم دمای جوش شیر فرق داره. هم ناخالصی داره
قهوه ای که با شیر در ایبریک درست کنید اسمش شیر قهوه است توی سایت مطلبش هست
موکاپات ۶ نفره میتونید ۳ نفر با حجم بیشتر (اندازه دبل اسپرسو) قهوه اسپرسو تهیه کنید. اگر اب رو کم بریزید ممکنه که نتونه بالا بیاد.ولی اب رو کامل بریزید و زودتر بردارید ک زیاد نشه
با سلام
دلیل استفاده از لیوان آب برای سرو قهوه ترک یا یونانی چیه؟ من تو خیلی از جاها دیدم ولی علتش رو نفهمیدم معملولا هم لیوان آب دست نخورده باقی میمونه.
با تشکر
سلام
میتونید قبل از نوشیدن قهوه اب را بنوشید که حسابی با دهان خالی طعم قهوه رو بچشید. میتونید بعد از قهوه بنوشید که تلخی قهوه رو از دهان و گلو عبور دهید
سلام. مثل همیشه دقیق و نکته بین هستید. بسیار عالی. و متشکرم از بابت این مطلب