بسته بندی بخش بسیار مهمی از جذابیت های یک محصول است، در صنعت قهوه بسته بندی علاوه بر زیبایی باید مواردی را هم پوشش دهد. این بسته بندی قهوه است که آن را برای مدت طولانی تری تازه نگه می دارد و تأثیر مستقیمی بر طعم و ویژگی های نوشیدنی دارد.
بسته بندی مناسب برای دانه های قهوه چیست؟
بسته بندی های مختلفی برای قهوه وجود دارند؛ در اینجا چند مدل از رایج ترین انوع بسته بندی را همراه با مزایا و معایب آنها آورده ایم. اما قبل از هر چیز اگر میخواهید طعم انواع قهوه پرمیوم دارای سطح کیفی درجه یک را بچشید به محصولات زیر نگاهی بیاندازید. محصولات به صورت تازه برشت و در بستهبندی مناسب برای حفظ کیفیت و تازگی ارسال میشوند.
پاکت های ایستاده زیپ دار یا The Doypack
این نوع بسته بندی یکی از متداول ترین های این صنعت است. همانطور که در تصویر زیر مشخص است در قسمت پایین کمی گرد و از قسمت بالا بخاطر زیپ دار بودن کمی جمع شده است، همین ویژگی باعث شده که حجم زیاد تری قهوه را در خود جای دهد.
قسمت پایین بسته به صورت یک پایه عمل می کند و بسته قهوه در قفسه و هر جایی که به آن اختصاص داده اید، به تنهایی می ایستد. داشتن زیپ در این نوع بسته بندی باعث شده که قهوه کمتر در معرض هوا قرار بگیرد، و این موضوع می تواند به تازه ماندن قهوه کمک کند.
پاکت های بغل کاست یا The Side Fold Bag
این نوع بسته بندی در قسمت بالا، به یک طرف تا می شود و زیپ برای بستن مجدد ندارد، به همین دلیل مناسب برای استفاده های خانگی یا مجدد نیست. دانه های قهوه برای مدت طولانی در این پک تازه نخواهند ماند. نگه داری دانه های قهوه در دراز مدت تازگی و عطر خود را از دست می دهند، تاریخ انقضای قهوه را در نظر داشته باشد.
عطر و طعم دانه های قهوه به رست دان (برشتهکاری دانهها) آن بستگی دارد. برای آشنایی با این موضوع مطالعه مقاله برشته کردن قهوه و انواع آن پیشنهاد می شود. به دلیل وصل شدن بخش انتهایی پاکت این نوع بسته بندی به خوبی نمی ایستد، اما استفاده از آن آسان و مقرون به صرفه است. به دلیل نداشتن زیپ و ساده بودن قیمت مناسب تری دارد. اما برای استفاده های مجدد مناسب نیست.
The Quadro Seal Bag
این نوع بسته بندی مشابه قبلی است با این تفاوت که از چهار گوشه موم شده و ظاهر مربع شکلی دارد. و بهتر می ایستد!
بسته بندی باکس پوچ یا The Box Pouch/Flat Bottom Bag
این نوع بسته بندی مشابه Quadro است و در قسمت پایین کاملا تخت و مربع شکل بوده و بخوبی می ایستد. این بسته بندی ها دارای زیپ هستند و قابلیت نصب سوپاپ تخلیه هوا را دارند. البته سوپاپ برای مواردی مورد استفاده قرار میگیرد که بخواهید مدت زمان طولانی قهوه را نگهداری کنید. و سوپاپ عدم تماس اکسیژن با قهوه را سبب میشود.
PILLOW BAG
به صرفه ترین و ساده ترین نوع بسته بندی است. دراین نوع بسته بندی، قهوه در بسته های کوچک بسته بندی و برای استفاده بصورت یکبار مصرف طراحی شده است. این نوع بسته بندی مناسب قهوه های فوری و کارخانجات قهوه است.
(BAG-IN-BAG (BIB
در این نوع بسته بندی، بسته های کوچک و موم شده را در یک بسته بیرونی بزرگتر و شکیل تر برای فروش عمده قرار می دهند.
ویژگیهای مهم بسته بندی قهوه
همان طور که اشاره کردیم این نوع بسته بندی ها قابل استفاده هستند و هر کدام در جای مختلف بکار می روند. اما باید نکاتی را برای بسته بندی قهوه مد نظر قرار داد.
۱. مانع عبور هوا
تازه ماندن دانه قهوه یک امر حیاتی است، بسته بندی شما نباید هوادهی داشته باشد. قهوه شما نباید در معرض تماس با اکسیژن قرار بگیرد.
قهوه بسته بندی شده باید به گونه ای باشد که از نفوذ اشعه uv جلوگیری کند، و این یعنی قهوه شما علاوه بر اکسیژن با نور مستقیم هم تماس نداشته باشد!
اگر بسته بند قهوه را از تابش مستقیم نور خورشید و تماس با اکسیژن دور نگه دارید، می توانید تا مدت زمانی نسبتا طولانی از قهوه تازه استفاده کنید و از آن لذت ببرید.
۲. قابلیت انعطاف پذیری بسته
معمولا بسته هایی که قابلیت زیپ برای بسته شدن مجدد یا حالت تاشو دارند، برای استفاده خانگی مناسب هستند. قابلیت زیپ به شما این امکان را می دهد پس از باز شدن بسته مجددا بتوانید از آن استفاده کنید.
به محض باز شدن بسته، اکسیژن وارد آن می شود، اما نگران نباشید! قرار گرفتن دانه های قهوه در معرض اکسیژن در مدت زمان کوتاه مشکلی ایجاد نمی کند، فقط باید در نظر داشته باشید که هنگام بستن مجدد بسته؛ هوای درون آن را خالی کنید. یک ویژگی دیگر این است که بسته قهوه باید به گونه ایی باشد که مصرف کنندگان بتوانند تمام دانه های قهوه را از بسته خارج کنند و مجدد به داخل آن برگردانند.
۳. طراحی
بعضی از شرکت ها برای ایجاد تمایز نسبت به رقبا از طراحی های بسیار زیبا و جذاب و رنگ های فلزی یا نئون و زیپ برای بسته بندی های خود استفاده می کنند. زیبایی بسته بندی باعث می شود که همیشه در ذهن باقی بمانند و این یکی از عناصر مهم در همه بسته بندی ها است.
۴. فرآیند پر کردن
فرآیند پر کردن بسته هایی که دارای دهانه کوچک هستند زمان بر است. شرکت هایی که این فرآیند را انجام میدهند، چه بخواهند کیسه های خود را به صورت دستی پر کنند و چه با دستگاه اتوماتیک، حتما فرایندهای خود و اینکه چه مدت زمان می برد را باید تجزیه و تحلیل کنند.
سوالات متداول
قهوه آسیاب شده را در یک ظرف مات بریزید و در یک محیط دور از نور، گرما و رطوبت نگه داری کنید. البته اگر بسته بندی زیپ داری دارید که نور به آن نمیتابد مناسب است. این بهترین روش برای نگه داری قهوه ی آسیاب شده می باشد. هزینه، عملیات، دوام، ارائه و مارک تجاری، پایداری، تأمین کننده و سایر موارد نیز در تهیه بسته بندی قهوه نقش ایفا میکند. اما مهمترین کار همیشه تازه ماندن قهوه است!
بسته های کاغذی قابل بازیافت مقرون به صرفه هستند و کارشان برای تازه نگه داشتن قهوه شما خوب است. داشتن قسمت پایینی تخت برای نمایش گذاشتن قهوه در قفسه های فروشگاه های خرده فروشی یا در قفسه خانه شما ایده آل هستند. همچنین به همین دلیل است که شما اغلب این بسته بندی را در اکثر کافی شاپ ها و رستوران های محلی پیدا خواهید کرد. اما برای نگهداری طولانی مدت قهوه مناسب نیستند.
PLA (اسید پلی لاکتیک) که با آن بسته بندی PLA با استفاده از رزینی ساخته می شود که از منابع تجدیدپذیر مانند ذرت، نیشکر و چغندرقند تهیه می شود. PLA با چاپ دیجیتال سازگار است. علاوه بر این، هم کاملاً قابل بازیافت و هم قابل کمپوست است و در طی 90 روز تجزیه می شود.
کلام آخر درباره بسته بندی قهوه
تولید قهوه در سطح جهانی آسان نیست. به همین دلیل است که انتخاب نوع مناسب بسته بندی قهوه برای محافظت از آن بسیار مهم است. اما هیچ بسته بندی قهوه بدون عیب نیست. در کافی استور، ما با کشاورزان، و همچنین تولیدکنندگان و عمدهفروشان قهوه کار میکنیم تا قهوهای عالی برای شما تهیه کنیم.
منبع: perfectdailygrind, sttark