کشور های کشت کننده قهوه

هر آنچه باید درباره‌ی قهوه‌ی کلمبیا بدانید

colombia and coffee

کلمبیا یکی از بزرگترین تولید کنندگان قهوه در جهان (یعنی رتبه سوم و ۹% قهوه جهان!) و همچنین لقب مرغوب ترین قهوه عربیکای جهان را دارد. حرفه ای ها بیشتر برای اسپرسو نظرشان روی قهوه های کلمبیا متمرکز شده، دلیل آن، این است که توانایی تحمل برشتگی های تیره و تلخی کمتر یکی از ویژگی های قهوه کلمبیاست.

ارتفاع و محل کشت: کوهستان فینکاس در ارتفاع  ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ متر

نوع: Bourbon, Typica, Caturra, Tabi, Colombia, Maragogipe, Castillo

زمان برداشت: ماه دسامبر و آپریل

عطر و طعم: شیرین، کاکائویی، کاراملی، مرکباتی، فندقی

بادی یا بدنه: متوسط و زیاد

میزان تولید سالانه:  ۱,۹۱۴,۰۰۰,۰۰۰ پوند در سال ۲۰۱۶

حتما انتطار دارید برای قهوه کلمبیا هم مثل دیگر قهوه ها (قهوه برزیل) یک عطر و طعم و ویژگی را مثال بزنیم و بگوییم این قهوه کلمبیاست؟ قهوه در کلمبیا در محیط‌های مختلفی رشد می‌کند و شامل گونه‌های مختلفی است. به همین دلیل نمی‌توان یک طعم خاص را برای این قهوه تعریف کرد. ولی به طور میانگین طعم آن ملایم و متعادل است. غلظت و بدنه متوسط و نرمی دارد و میزان اسیدیته آن از متوسط تا زیاد متغیر است. و پس از نوشیدن قهوه روی زبان نمیماند.

طعم و عطر آن چیزی مانند عطر گل, مقدار ناچیزی میوه‌های استوایی, توت‌های قرمز, سیب, طعم شیرینی مثل شکلات, نیشکر و کارامل است، رایحه‌ی آن مثل میوه‌ها, مرکبات و مقدار کمی مثل ادویه‌هاست.

مناطق رشد قهوه در کلمبیا
مناطق قهوه خیز کلمبیا

انواع قهوه های کلمبیا

مدلین، آرمنیا و منیزالس (Medellin, Armenia, Manizales)، سه نوع از مرغوب‌ترین انواع قهوه‌ی کلمبیاست که با اسم محل رویششان نامگذاری شده‌اند. این سه نوع قهوه‌ی کلمبیایی در بخش‌های مرکزی محل رویششان می‌رویند که اسیدیته‌ی آن‌ها نسبت به قهوه‌هایی که در بخش‌های شرقی‌تر می رویند بیشتر است، طعم بیشتری دارند و بدنه‌های آنها هم سنگین تر است. یکی از بهترین قهوه های کلمبیا، مدلین سوپریمو (Medellin Supremo) است.

با قهوه ربوستا آشنا شوید
بیشتر بدانید

یک ناحیه‌ی بزرگی از محل کشت قهوه‌ی کلمبیا در بخش مرکزی نزدیک به ناحیه‌ی مدلین با مساحت ۱۴۰۰۰ کیلومتر مربع نیز وجود دارد که به عنوان قطب کشت قهوه‌ی کلمبیا شناخته می‌شود.

نواحی کوه‌های شرقی‌تر زمین‌های کشت کوچک‌تری را دارد که به شهر‌های بوگوتا (Bogotá) و بوکارامانگا (Bucaranga) نزدیک هستند. قهوه‌ی بوگاتا اسیدیته‌ی کمتر و روشنی بیشتری دارد. و بوکارامانگا ملایم‌تر و معمولا غلظت، بادی و طعم بیشتری دارد. هر دو ناحیه مزارعی در ارتفاعات بالا،  بیشتر از ۲۰۰۰ متر هستند که این موضوع یکی از ملزومات کشت قهوه‌ی کلمبیای درجه یک است.

چرا قهوه کلمبیا:

رتبه سوم جهان، هم در کیفیت حرفی برای گفتن دارد هم در حجم تولید! پس احتمالا مزیت های رقابتی زیادی دارد. مرغوبیت قهوه های کلمبیا به عواملی ماننده خاک ارتفاع کشت و نوع و گونه مناسب برمیگردد.

ارتفاع محل کشت بهترین در نوع خود است ۲۰۰۰ متر، خاکی که کاملا مناسب تهیه قهوه است نیز در این امر بی تاثیر نیست. شرایط به گونه ایست که بارش در دو طرف محل قهوه خیز صورت میگیرد و آب هوایی فوق العاده (دمای ۷ تا ۲۳ درجه سانتیگراد و مناسب در روز و ماهای سال، کیفیت خاک) را محیا می کند. اما نکته مهم دیگر نوع و گونه ای است که در این کشور کشت میشود. البته نا گفته نماید دولت و متخصصین قهوه (انتخاب بهترین زمان برداشت ماه دسامبر و آپریل تا ژانویه و بهترین روش جداسازی دانه قهوه از گوشت آن، کنترل کیفیت خاک و … ) کلمبیا نیز در این خصوص کم نگذاشته اند. کلمبیا به اهلش ثابت کرد که قهوه هایش از سرزمین قهوه می آیند!

روش تهیه قهوه کلمبیا
بیشترین پیشنهاد دم آوری قهوه کلمبیا با این ابزارهاست

بهترین روش تهیه و دم آوری قهوه‌ی کلمبیا:

اسپرسو: قهوه‌ی کلمبیا به عنوان میزان اسیدیته‌ی بالا و طعم ملایم شناخته می‌شود که این دو ویژگی آن را برای تهیه‌ی اسپرسو بسیار مناسب می‌کند. همچنین اسیدیته‌ی بالا برای نوشیدنی‌های اسپرسو با شیر مثل ماکیاتو یا کاپوچینو هم بسیار مناسب است.

نکاتی که باید برای تهیه قهوه بهتر بدانید
بیشتر بدانید

اروپرس: برای اروپرس در اغلب اوقات به علت داشتن طعم متعادل و بدنه‌ی مناسب استفاده از قهوه‌ی کلمبیا پیشنهاد می‌شود. میتوانید آموزش تهیه قهوه با اروپرس را مشاهده نمایید.

درباره قهوه کلمبیا
نظرات ICO درباره کلمبیا و قهوه هایش

منابع:cafedecolombiahomegrounds،espressocoffeeguide

نوشته های مشابه

guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها