قهوه گواتمالا یکی از قهوههای پر طرفدار موجود در بازار است. این نوع قهوه که در دو دسته قهوه عربیکا و قهوه ربوستا تولید میشود، دارای رایحه و طعم قوی است؛ قهوه عربیکا گواتمالا با عطر گل و مرکبات آمیخته شده است و طعمی شکلاتی و شیرین دارد. تولید دانه قهوه گواتمالا از سال ۱۸۶۰ و در کشور گواتمالا آغاز شد. از آن زمان تا کنون نیز، فروش این قهوه افزایش چشمگیری داشته است. همچنین بخش عمدهای از صادرات کشور گواتمالا نیز مربوط به تولید و صادرات دان قهوه گواتمالا است. در ادامه این مطلب به بررسی قیمت قهوه گواتمالا، نحوه خرید قهوه گواتمالا میپردازیم.

پیشینه و تاریخچه Guatemala coffee
درخت قهوه در سال ۱۷۰۰ وارد کشور گواتمالا شد؛ در آن سالها درخت گواتمالا به عنوان درخت تزئینی مورد استفاده قرار میگرفت و کشت و بهرهبرداری از آن تا سال ۱۸۶۰ صورت نگرفت. شرایط جوّی کشور گواتمالا موجب شد دستیابی به تولید بسیار قهوه در دورهای کوتاه میسر گردد.
مردمان این کشور برای کاشت قهوه گواتمالا به طبع قهوه توجه کردند و هر نوع قهوه را متناسب با شرایط آن کاشتند؛ برای انواعی از قهوهها به بلندترین مناطق رفتند و برای کاشت انواعی دیگر به سراغ مناطق مرطوب کنار چشمه و دریا رفتند تا طبیعت قهوه را دستکاری نکنند. در کشور گواتمالا، حدود ۲۷۷۰۰۰ از عراضی کشاورزی، به کاشت قهوه اختصاص دارد؛ بنابراین فروش قهوه موجب میگردد که میزان سرمایه زیادی وارد این کشور شود.
انواع قهوههای گواتمالا
تنوع قهوه گواتمالا (Guatemala coffee) عربیکا موجب شده است افراد با هر سلیقه و ذائقهای به سراغ این قهوه محبوب بروند. انواع قهوه عربیکا گواتمالا شامل چهار نوع قهوه بوربون (Bourbon)، قهوه تیپیکا، قهوه کاتوای و قهوه کاتورا است. طعم و قیمت این نوع از قهوه با توجه به میزان ارتفاع و آب و هوای محل کشت، متفاوت می باشد. به طور معمول انواع دان قهوه در سه منطقه آنتیگوا (Antiguan)، گوئتنانگو و آتیتلان کشت میشود. هر کدام از این مناطق نیز دارای آب و هوا و شرایط کشت متفاوتاند.
به عنوان مثال منطقه آنتیگوا در مرکز سه آتشفشان قرار دارد؛ این منطقه جزو کهنترین مناطق کشت قهوه گواتمالا است و بهترین و مرغوبترین نوع قهوه را میتوان از این منطقه به دست آورد. قهوه آنتیگوا آمیخته با کاکائو و شکلات است و طعمی شیرین (در واقع اسیدیته این نوع قهوه باعث میشود که پس از دمآوری این طعم را داشته باشد) دارد. غلظت قهوههای تولید شده در این منطقه نسبت به مناطق هیهانتانگو آتیتلان (Atitlán) بیشتر است و قهوه هیهانتانگو شیرین تر هستند.
قهوه گوئتنانگو در بلندترین ارتفاعات کشور گواتمالا تولید میشود. طعم این قهوه نیز آمیخته با طعم میوه می باشد و نسبت به قهوه منطقه آنتیگوا، شیرینی بیشتر و غلظت کمتری دارد (درباره چرخه طعمی قهوه بیشتر بدانید). قهوه آتیتلان در مناطق مرطوب کشت میشود، قهوه این مناطق طعم لطیفتری دارد و با طعم شکلات و آجیل آمیخته شده است.
از دیگر مناطق کاشت قهوه در گواتمالا میتوان به منطقه کوبان، منطقه هوهیوتینانگو (Huehuetenango) و منطقه فرجان اشاره کرد. قهوه حاصل از مناطق کوبان نیز، جزو بهترین قهوههای تولید شده در این کشور است. منطقه کوبان به علت بارش فراوان باران و محیط مرطوب، قهوای شیرین و خوش طعم به دست میدهد. آبوهوای منطقه کوبان (Cobán)، جزو مناطق گرمسیری قلمداد میشود؛ با این وجود درصد بالای رطوبت هوا در این منطقه، مانع از خشک شدن طبیعی دانههای قهوه میشود. قهوه هوهیوتینانگو نیز، طعمی تیز دارد. آب و هوای این منطقه خشک است و از کوههای آتشفشانی فاصله دارد.
محصول قهوه گواتمالا کافی استور از منطقه هیهانتانگو است و با برشت روز ارائه میشود.
قهوه گواتمالا اصل چیست؟
واضح است که نحوه فرآوری قهوه، در تعیین قیمت قهوه دخیل است. قهوه گواتمالا اصل اغلب به روشهای سنتی فرآوری میشود؛ اما آیا منظور از روش سنتی، حذف تمامی ماشین آلات و دستگاههای صنعتی است؟ فرآوری قهوه به صورت سنتی، شانس باقی ماندن رطوبت و در نتیجه کپک زدن قهوه را بالا میبرد. بنابراین برای حفظ طعم و عطر اصیل قهوه گواتمالا باید از ماشینآلات بزرگ کمک گرفت. تمام دانه این نوع از قهوه باید به کمک این ماشینآلات و به صورت مستمر زیر و رو شوند تا به طور کامل در معرض آفتاب قرار بگیرند. انجام این مراحل نیز موجب افزایش قیمت نهایی محصول میشود.
علاوه بر این موارد، انواعی از قهوهها برای فرآوری از روستاهای دورتر جمع آوری میشوند؛ بدیهی است که هزینه حمل قهوهها نیز در قیمت نهایی محاسبه میشود. بنابراین یکی از دلایل تفاوت قیمت قهوهها، همین امر است؛ با این حساب واضح است که قیمت انواع قهوه گواتمالا یکسان نیست.

نحوه کشت دانهها
کاشت قهوه مرغوب نیازمند خاک و آبوهوای مرطوب است. قهوه گواتمالا در خاکهای نزدیک دریا کاشت و تولید میشود. در کشت دان این نوع قهوه، از هیچ نوع سم یا آفتکشی استفاده نمیشود تا طعم اصیل و بکر قهوه حفظ گردد. این شیوه کاشت قهوه باعث شده است که فروش قهوه گواتمالا همواره با استقبال زیادی از سوی مصرفکنندگان مواجه شود. علاوه بر این که کاشت محصول در آب و هوای طبیعی محیط انجام میشود، فرآوری محصول نیز به واسطه آفتاب گرم گواتمالا صورت میگیرد و در این کشور به تعداد محدود از دستگاههای فرآوری قهوه استفاده میشود.
نحوه دمکردن قهوه گواتمالا عربیکا
برای دم کردن قهوه عربیکا گواتمالا، باید ابتدا بررسی کنید که به چه طعمی از قهوه علاقه دارید؛ چرا که نحوه دمکردن قهوه میتواند باعث تلخ یا شیرینتر شدن طعم آن گردد.
به طور کل برای دم کردن قهوه گواتمالا از سه شیوه دمی، فرنچ پرس یا شیوه قهوه سرد استفاده میشود. آمادهسازی و دمکردن قهوه به شیوه دمی باعث ایجاد طعم قویتر قهوه و آزادسازی طعم میوه و گل میشود. شیوه دوم یا همان فرنچ پرس، بافت لطیفتری به قهوه میدهد و باعث میشود طعم قهوه کمی شیرین شود. آمادهسازی قهوه به شیوه آخر یعنی شیوه سرد نیز موجب غلظت بیشتر قهوه میشود و طعم آن را قویتر میکند. هنگام خرید قهوه باید به نحوه دمکردن آن توجه کنید که با آمادهسازی اشتباه، کیفیت قهوه را پایین نیاورید. با توجه به این که این قهوه از نوع عربیکا هست؛ توصیه میکنیم برای دم کردن آن از شیوه دمی یا فرنچ پرس استفاده کنید.

بررسی قیمت قهوه گواتمالا
برای فروش قهوه گواتمالا به نوع قهوه و محیط و آب و هوای کشت آن توجه میشود. قیمت قهوه گواتمالا با توجه به نوع و میزان کیفیت در تولید متفاوت است. مثلا قهوه بوربون که از ارتفاعات بلند به دست میآید نسبت به قهوه بوربون ارتفاعات پایینتر، کیفیت و طعم بهتری دارد.
فروش قهوه گواتمالا عموما به صورت بستهبندی سهلایه و سوپاپدار است. علاوه بر نوع قهوه، میزان رست، منطقه کاشت قهوه و نحوه فرآوری آن نیز در تعیین قیمت آن موثر است.
فروش قهوه گواتمالا در کافیاستور به صورت برشت ملایم صورت میگیرد. این فروشگاه علاوه بر فروش قهوه گواتمالا، سایر قهوههای محبوب و با کیفیت دنیا را نیز ارائه میکند؛ بنابراین برای خرید انواع دیگر قهوه نیز میتوانید به این فروشگاه تخصصی فروش قهوه مراجعه کنید؛ کافیاستور، قهوه را به صورت دانه، پودر و ترکیبی از چند مدل قهوه ارائه میکند.
برای من که دوست دارم انواع قهوه و روش های دم آوری رو تست کنم فکر میکنم دوست داشتنی باشه👌🏻