آشنایی با باریستا یا کافی من

آشنایی با باریستا یا کافی من

یک شات عالی را می توانید از باریستایی جوان و پر ذوق دریافت کنید! باریستا چیست؟ این سوال این گونه نیز پرسیده می شود اما در اصل باریستا کیست؟ کمی به زمان گذشته برگردیم حتما این لغت کمی ناآشنا را زیاد شنیده ایم. همان مرد معمولا مسن مهربانی که در قهوه خانه های قدیم برای پدرانمان قهوه سرو می کرد. کمی به روزتر، آن قهوه چی همان باریستا "barista" است، کسی که برای شما می تواند بهترین قهوه را با توجه به دانش و تجربه در قهوه خانه های امروز یا همان کافی شاپ ها، تهیه کند.

باریستا یا کافی من کیست؟

فردی که متصدی یک بار است چه مرد چه زن، باریستا تعریف می شود، در آمریکا باریستا به کسی گفته می شود که تخصصش فقط تهیه قهوه است اما در ایتالیا به طور اختصاصی به تهیه قهوه اشاره ندارد. می توان کار یک باریستا را به طور خلاصه این گونه تعریف کرد، خریداری دانه مناسب، آسیاب آن دانه ها، تعیین میزان پودر قهوه یا همان دوز قهوه برای تهیه قهوه، و فشرده کردن قهوه برای گرفتن یک شات.

این طور نیز می توان گفت:

تهیه قهوه توسط باریستا {عطر، طعم، بافت و غلظت} یک فنجان قهوه به همراه مهارت و خلاقیت برای سرو آن از عهده یک باریستا خوب برمی آید

باریستا، آشنایی زیادی با دان قهوه و تهیه و سرو نوشیدنی های گرم و سرد و معمولا نوشیدنی های پایه اسپرسو دارد. یک باریستا معمولا با ذائقه مشتریان خود آشناست و می داند که آن ها چه نوع طعم و عطری را می پسندند، پس می کوشد با انتخاب صحیح نوع دانه و درجه رست دانه و ... بهترین نوشیدنی را برای آن ها فراهم کند.

دوره هایی که یک باریستا باید بگذراند:

مراحل باریستا شدن کیا سرو قهوه رو دوست دارن؟ چه تو خونه! چه تو کافه

دوره اول، دوره آکادمیک است که در این دوره هنرجو با ویژگی های دان از کشت تا دم آوری، محل کشت دان، شناخت کامل از منطقه ای که قهوه در آن کشت می شود، آشنایی با ابزار آلات و دستگاه های سرو قهوه ( ابزار آلاتی چون دستگاه اسپرسوساز، قهوه ساز، ایبریک، فرنچ پرس، موکاپات و ...)، آشنایی با نوشیدنی های قهوه و ... به طور کلی با دانه قهوه به طور کامل در این مرحله آشنا می شود.

دوره دوم، دوره عملی است در این دوره هنرجو باید با دستگاه ها و ابزار آلات مربوطه کار کند و انواع نوشیدنی ها را تهیه کند برای مثال: اسپرسو، لاته آرت، قهوه ترک، کاپوچینو، و ... . برای تهیه بعضی نوشیدنی ها باید کف دادن شیر را نیز آموزش ببیند.

کار با دستگاه اسپرسوساز یک باریستا به شدت عاشق قهوه است، هم چنین به شدت علاقه مند به کار با دستگاه های تهیه قهوه است

البته مهارت یک باریستا کمی فراتر هم می رود یعنی علاوه بر تهیه قهوه باید طعم و کیفیت خوب از بد را بتواند تشخیص دهد.
درست است که یک باریستا در دم آوری یک فنجان قهوه بسیار موثر است اما اگر میوه قهوه در مزارع به صورت نادرست پرورش داده شود یا رست قهوه نادرست باشد، طعم فنجان قهوه تان نیز خراب می شود.

قهوه در خانه هم لذت خاص خودش را دارد، اگر فردی هستید که عادت دارید قهوه را فقط در کافه ها بنوشید و تا به حال در خانه درست نکرده اید توصیه می کنیم حتما یک بار خودتان درست کنید.

یک فنجان آماده قهوه کافی من یا باریستا


5 نظر در “آشنایی با باریستا یا کافی من”

  • مجید

    سلام، من به شدت عاشق قهوه ، هم خوردن ولی بیشتر درست کردن آن هستم، خیلی دوست دارم یک باریستا خوب و حرفه ای باشم، اگر جایی را می شناسید که بتواند به من این آموزش را دهد ممنون میشم معرفی کنید.
    درضمن سایت شما بهترین سایت درمورد قهوه است و بالاترین اطلاعات را دارد. ممنونم از شما عزیزان.

    پاسخ
  • جی جی

    سلام ی باریستای حرفه ای حقوقش چقدره؟؟
    لطفا راهنماییم کنید بهش پشنهاد شده واس اموزش ۱ م بدم حرفه ای یادم بدن و گفتن ک خر گافی شاپی ک بری رو هوا میگیرنت و حقوقشم عالیه درسته ؟؟؟راهنماییم کنید ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      یک باریستای حرفه ای بی کار نمیمونه. ولی بستگی به کافتون هم داره. پیشنهاد میکنم به کافه های زنجیره ای مراجعه کنید! خروج باریستا از اون کافه زنجیره ای یک چالش بزرگ و خطرناک برای کافه دار محسوب میشه!
      حقوق باریستا از یک ملیون هست به بالا! و حدود 2 الی 3 تومن عرف! البته به برند کافه. محل کافه هم وابسته است

      پاسخ
  • علی

    سلام
    من روی بار گرم و سرد کاملا مسلط هستم اونم به روش های ایتالیایی ولی جالبه برام که هر جا میرم داخل کرج حتی توی بهترین کافه ها که پنج ستاره هم هستن حقوق 2 تومن واسشون انگار خیلی زیاده ........ آیا داخل تهران هم به همین شکل هست یا نه حقوق بالاتری میدن ؟
    با تشکر

    پاسخ