طرز تهیه و آشنایی با ریسترتو

طرز تهیه و آشنایی با ریسترتو

ریسترتو یا اسپرسو ریسترتو گزینه ای برای حرفه ای ها: در مطالب قبلی به تعدادی از مشتقات اسپرسو مانند لاته، کن پانا، لانگو و ... اشاره شد. در این مطلب به یک گزینه خیلی حرفه ای اشاره می کنیم.

کلمه ریسترتو "Ristretto"، کوتاه شده یا محدود شده معنی می شود. اما ریسترتو چیست؟ همان اسپرسو است اما با زمان عصاره گیری کوتاه تر و غلظتی بیشتر، یک شات سینگل اسپرسو حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر حجم دارد اما یک ریسترتو حجمی برابر ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر دارد.

مواد تشکیل دهنده ریسترتو یک شات ریسترتو

موارد مورد نیاز برای درست کردن ریسترتو

طرز تهیه ریسترتو:

برای تهیه ریسترتو بر خلاف اسپرسو معمولی، باید حجم آب مورد استفاده را کاهش دهیم در واقع آب کم تری از پودر قهوه می گذرانیم که در پی آن، زمان عصاره گیری کوتاه تر شده (۱۵ الی ۲۰ ثانیه) و قهوه ای با ویژگی های متفاوت ایجاد می کند. هرچه زمان تماس آب و قهوه کم تر باشد، تلخی و کافئین نهایی آن کاهش می یابد.

اما این روش چه مزایایی دارد؟ آیا فقط حجم قهوه کم تر است؟

طرز تهیه یک شات اسپرسو ریسترتو خب من ۳۰ میلی لیتر درست می کنم بقیه اش رو میریزم بیرون!

نه دیگه! لطفا این کار رو نکن!
عصاره گیری قهوه در یک سوم پایانی آن کم می شود به طوری که در این یک سوم، آب بیشتری وارد فنجان شده و هم چنین این آب باعث عصاره گیری بیشتر می شود که در نتیجه تلخی و کافئین بیشتری از قهوه آزاد می کند. به همین دلیل در ریسترتو از یک سوم پایانی عصاره گیری صرف نظر می شود و در نهایت یک شات ریسترتو، تلخی و کافئین کم تر اما قهوه ای غلیظ و شیرین تر نسبت به اسپرسو است.

اگر از موکاپات برای تهیه اسپرسو استفاده می کنید، زمانی که اسپرسو در حال خروج است موکاپات را زودتر از موعد از روی شعله بردارید تا تمام آب از پودر قهوه تان عبور نکند که در نتیجه نوشیدنی تان را می توانید ریسترتو بنامید.

ریسترتو را در فنجان اسپرسو سرو می کنند.

یک فنجان اسپرسو ریسترتو نوش جان

اگر ریسترتو را درست کردید تجربه و نظرات تون درباره اش رو برامون کامنت کنید در ضمن برای انتشار مطالب برای دوستان تان، از شبکه های اجتماعی در پایان متن استفاده کنید.
دابل ریسترتو یکی از مشتقات دیگر اسپرسو است اگر ریسترتو را تهیه کردید دابل ریسترتو را هم تست کنید.

کافی لاور های عزیز برای تماشای تصاویر جذاب از ریسترتو به این لینک مراجعه نمایید.

2 نظر در “طرز تهیه و آشنایی با ریسترتو”

  • ممل

    کاش یه ویدئو هم میزاشتین به نظر جاب خوشطعم حرفعی میاد ولی خیلی خوب بودایول

    پاسخ