طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود. برای تهیه اسپرسو "Espresso" می توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.

حجم یک شات اسپرسو سینگل شات

اسپرسو چیست؟

یک شات اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو "single espresso" یا یک شات اسپرسو گفته می شود. این نکته را بدانید که به نوشیدنی خروجی از موکاپات، اسپرسو گفته می شود اما در اصل، نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو ساز گرفته می شود اسپرسو نام دارد. می توانید درباره این اسپرسو در ویکی پدیا نیز بخوانید.

موارد مورد نیاز برای تهیه اسپرسو با موکاپات:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه رست شده مناسب اسپرسو

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)

سطح اسپرسو را صاف کنید سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه بو  و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل اسپرسو در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی تان را شیرین میل کنید، می توانید از  شکر یا ... به همراه قهوه تان استفاده کنید.

اسپرسو چیست؟ یک شات اسپرسو! نوش جان!

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه اسپرسو با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و ... همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ بشویید.

در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

برای تماشای تصاویر آموزشی و جذاب از تهیه اسپرسو با این ابزار می توانید به گالری تصاویر اسپرسو مراجعه کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات را به ساده ترین و کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوانیم بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

ویدئو طرز تهیه اسپرسو با موکاپات:

20 نظر در “طرز تهیه اسپرسو با موکاپات”

  • مهدی

    سلام
    لطفا بفرمایید چرا هنگامی خروج قهوه از لوله خروجی ظرف ، قهوه از یکطرف لوله خروجی نسبت به دیگری نسبتا با تاخیر۵ ثانیه از لوله موکا پات خارج می شود ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      لطفا برای بررسی این موضوع موارد زیر را مورد توجه قرار بدید.

      جنس بدنه و آلیاژ و کیفیت ساخت موکاپات شما بسیار مهم است
      میزان پودر شدن و یک نواخت بودن پودر قهوه تان
      وقتی قهوه تان را داخل سبد موکاپات میریزید آن را فشرده نکنید، و سعی کنید سطح آن صاف باشد

      پاسخ
  • هلیا

    سلام
    اگ قهوه مونو تومخزن پرنکنیم مثلا درحد دوق مرباخوری بریزیم چه مشکلی ایجادمیشه؟اخه وقتی پرش میکنم خیلی قهوم تلخ میشه منم مجبور میشم کمتر توش قهوه بریزم

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      سایزی که برای سبد قهوه در نظر گرفته شده، سایز استاندارد هستش
      به نظر بنده اگر قهوه تون زیادی تلخ میشه، از آب کمتری استفاده کنید یا نگذارید تمام آب از پودر قهوه رد بشه، یعنی زودتر از موعد، موکاپات رو از روی حرارت بر دارید

      پاسخ
  • مصطفی

    من نمیدونم چرا موکا تو ایران انقدر رایج شده در صورتی که اسپرسو ساز گازی دیگه وجود داره که قهو با کرماش میده بافشار بالا درست شده قیمتشم با موکا برابر ولی گشتم وارد ایران نشده راحت بگم خامش دوبرابر قهوشه اسمشم Kamira

    پاسخ
  • Milad

    سلام خسته نباشید آموزش تهیه اسپرسوبا دستگاه رو هم بذارید

    پاسخ
  • امین

    سلام من یه قهوه جوش گازی خریدم همه مراحل هم طبق گفته شما انجام دادم ولی وقتی روی گاز میزارم بعد از مدتی یکم قهوه از سوپاپ بیرون میاد ولی بعد مدتی با فشار خیلی زیاد میزنه بیرون جوری که تمام گاز کثیف میشه لطفا راهنمایی کنید . ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روزتون بخیر
      درجه آسیاب درست هست؟ برای موکاپات؟
      و متوجه نشدم از سوپاپ؟ سوپاپ در مخزن آب هست!

      پاسخ
      • الهه

        برای منم دقیقا یهو میپره بیرون همه جا رو داغون می کنه
        میشه بگید درجه اسیاب باید چقدر باشه?
        البته یه جور ملموس بگین چون من خودم با هاون اسیاب می کنم نه دستگاه مخصوص.
        و سوال دیگه این که اگر قهوه رو تو سبد قهوه پر نکنیم چی میشه?
        میدونم استاندارده ولی اگه این کارو نکنیم چه اتفاقی میفته?
        و دیگه این که میتونیم مقدار اب رو ب دلخواه کمو زیاد کنیم???
        ممنون

        پاسخ
        • کافی استور

          سلام وقت بخیر/اصلاحیه

          – قهوه باید با درجه ریز آسیاب بشه، بین درجه آسیاب شکر و نمک و به نمک نزدیک تر. البته می تونید یک بار برای متوجه شدن درجه آسیاب دقیق، پودر قهوه مناسب موکاپات رو خریداری کنید.
          – اگر سبد قهوه رو پر نکنید، عصاره گیری مطلوب و کامل انجام نمیشه و قهوه ای بی رمق خواهید داشت.
          – آب باید تا زیر سوپاپ باشه اما اگه بیشتر بریزید در نتیجه آب بیشتری از پودر قهوه میگذره و در نهایت تلخی قهوه تان بیشتر میشه
          اگر آب کم بریزید فشار مورد نیاز برای بالا آمدن آب، ممکن هست ایجاد نشه.

          اما در کل همه این راه ها رو می تونید تست کنید تا در نهایت به قهوه مطلوب تون برسید.

          پاسخ
  • علیرضا
    علیرضا June 25, 2017 at 20:28

    سلام ممنون از سایت کاملتون
    من نمیدونم چرا محصول نهایی موکاپاتم سرده. قهوه ک میاد بیرون اصن داغ نیستش چرا؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام ممنون از لطفتون
      توجه داشته باشید که آب را باید تا زیر سوپاپ موکاپات پر کنید. یکی از دلایل این اتفاق میتونه استاندارد نبودن سایز موکاپات باشد که قبل از جوش آمدن آب فشار هوای بالای سوپاپ،باعث خارج شدن آب از بخش زیرین می شود.
      راه حل این مشکل این هست که شما آب را قبل از بستن موکاپات جوش بیاورید و سپس موکاپات راببندید و دوباره روی اجاق قرار دهید.

      پاسخ
  • مسعود

    سلام
    بنده یک موکاپات تهیه کردم و قصد دارم برای تجربه بدونم که سوپاپ باید چه مقدار سفت باشه ، مثلا وقتی داخل مخزن را با فشار دهان فوت میکنم ، هوای خیلی خیلی جزئی در حد هیچ خارج میشه ، آیا این سوپاپ مشکلی داره یا نه
    ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روزتون بخیر
      زمانی که فشار در موکاپات زیاد میشه آب از پودر قهوه عبور میکنه و نوشیدنی در قسمت بالای قوری جمع آوری میشه
      اگر به هر دلیلی آب نتونه از پودر قهوه ها رد بشه، امکان انفجار موکاپات هست
      سوپاپ در این موقع باعث میشه که آب از این قسمت خارج بشه

      پاسخ
  • سحر

    میشه جای آب از شیر استفاده کرد ؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      بهتر است شیر را بعد از تهیه به اسپرسو اضافه نمایید. دمای جوش شیر با آب یکی نیست
      شیر ناخالصی هایی دارد که از روزنه های موکاپات عبور نمی کند

      پاسخ
  • مرتضی

    سلام/می خواستم بدونم بعد از اتمام کار باقی موندن اون به اصطلاح تفاله قهوه باقی مونده در سبد که مقدارش هم کم نیست طبیعیه؟

    پاسخ