طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

اسپرسو "Espresso" به نوعی از نوشیدنی قهوه می گویند که با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه تهیه می شود.

معمولا این نوشیدنی در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتر سرو می شود "single espresso" که مقداری کف کرم رنگ یا به اصطلاح خامه روی آن تشکیل می شود.

برای تهیه اسپرسو می توانید از قوری موکاپات در خانه یا محل کار بر روی اجاق و یا دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.
موکا اکسپرس یا موکاپات موکا اکسپرس یا موکاپات
موکاپات یا موکا اکسپرس موکاپات یا موکا اکسپرس(تصویر متحرک است.برای نمایش کلیک کنید)

اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید. برای تهیه اسپرسو پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه رست شده مناسب اسپرسو نیاز دارید.
برای تهیه اسپرسو معمولا از مخلوط کردن دانه های عربیکا و ربوستای نواحی مختلف استفاده می شود.
آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ). بریزید. قهوه اسپرسو خود را درون ظرف مخروطی شکل میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید و حدالمقدور آن را فشار ندهید.

سطح اسپرسو را صاف کنید سطح اسپرسو را صاف کنید

بخش بالایی موکاپات را روی بخش پایینی ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید موکاپات را روی شعله قرار دهید

 

سپس گوش به زنگ باشید، کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه بو  و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل اسپرسو می توانید آن را در فنجان ریخته و در صورتی که نوشیدنی خود را شیرین دوست دارید به همراه شکر یا چیز شیرین دیگری آن را سرو نمایید.

یک شات اسپرسو یک شات اسپرسو

اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است. قبل از ریختن اسپرسو درون فنجان بهتر است فنجان هایتان را کمی گرم کنید. همچنین می توانید با مشتقات اسپرسو نیز نوشیدنی هایی بر پایه این نوشیدنی تهیه و سرو نمائید. در نظر داشته باشید پس از هربار دم کردن قهوه اسپرسو، موکاپات را فقط با آب داغ بشویید.

در ضمن واژه دم کردن را بهتر است برای تهیه اسپرسو بکار نبریم به جای آن از واژه های تهیه کردن و درست کردن استفاده نماییم.

برای تماشای تصاویر آموزشی و تصاویر جذاب دیگر، از تهیه اسپرسو با این ابزار می توانید به گالری تصاویر مراجعه کنید.

کافی لاور های عزیز حتما ویدئوی طرز تهیه قهوه اسپرسو را مشاهده نمایید.

 


4 نظر در “طرز تهیه اسپرسو با موکاپات”

  • مهدی

    سلام
    لطفا بفرمایید چرا هنگامی خروج قهوه از لوله خروجی ظرف ، قهوه از یکطرف لوله خروجی نسبت به دیگری نسبتا با تاخیر۵ ثانیه از لوله موکا پات خارج می شود ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      لطفا برای بررسی این موضوع موارد زیر را مورد توجه قرار بدید.

      جنس بدنه و آلیاژ و کیفیت ساخت موکاپات شما بسیار مهم است
      میزان پودر شدن و یک نواخت بودن پودر قهوه تان
      وقتی قهوه تان را داخل سبد موکاپات میریزید آن را فشرده نکنید، و سعی کنید سطح آن صاف باشد

      پاسخ
  • هلیا

    سلام
    اگ قهوه مونو تومخزن پرنکنیم مثلا درحد دوق مرباخوری بریزیم چه مشکلی ایجادمیشه؟اخه وقتی پرش میکنم خیلی قهوم تلخ میشه منم مجبور میشم کمتر توش قهوه بریزم

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      سایزی که برای سبد قهوه در نظر گرفته شده، سایز استاندارد هستش
      به نظر بنده اگر قهوه تون زیادی تلخ میشه، از آب کمتری استفاده کنید یا نگذارید تمام آب از پودر قهوه رد بشه، یعنی زودتر از موعد، موکاپات رو از روی حرارت بر دارید

      پاسخ