چگونه از قهوه نگهداری کنیم؟

چگونه از قهوه نگهداری کنیم؟

چگونه قهوه را باید نگهداری کنیم؟ چرا مسئله نگهداری قهوه بسیار حائز اهمیت است؟ پاسخ روشن است: قهوه دوستان، عاشق عطر و طعم قهوه تازه هستند به همین دلیل سعی می کنند که قهوه خام، دانه رست شده یا قهوه آسیاب شده خود را به گونه ای نگهداری کنند که، تازگی خود را حفظ کند.

شرایط نگهداری قهوه، چندان پیچیده نیست، کافیست برای نگهداری دانه و پودر قهوه به چند نکته توجه کنید. در شرایط مناسب نگهداری، دانه سبز قهوه زمان بیشتری نسبت به دانه رست شده می تواند نگهداری شود. دانه قهوه رست شده حدود یک ماه و قهوه آسیاب شده در حدود یک هفته عطر و طعم خود را حفظ می کند و رفته رفته با کاهش تجریجی کیفیت همراه است. در پودر و دانه قهوه های بسته بندی شده، پس از باز شدن درب محصول، کاهش تدریجی کیفیت محصول آغاز می شود.

اما شرایط نگهداری قهوه چیست؟

آشنایی با شرایط نگهداری قهوه میزان رطوبت در نگهداری قهوه خیلی مهمه!

ابتدا درباره شرایط نگهداری قهوه سبز یا قهوه خام صحبت کنیم. رطوبت یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری قهوه است. اگر در نگهداری قهوه سبز رطوبت بالا باشد، مزه قهوه تغییر می کند و ممکن است قهوه کپک هم بزند هم چنین شرایط نگهداری خشک، باعث کاهش رطوبتی می شود که در هنگام رست دانه، به آن نیاز است.
برای نگهداری دانه های خام، دمای ۲۳ درجه و رطوبت حدودا ۶۰% مناسب است در ضمن می توانید دانه های قهوه را در کیسه های پلاستیکی ریخته و کیسه ها را در ظروف دربسته ای که، امکان نفوذ هوا ندارند، قرار دهید.

دانه و پودر قهوه رست شده:

قهوه های رست شده بسیار حساس تر از قهوه های سبز هستند. شرایط نگهداری آن ها باید به گونه ای باشد که دانه یا پودر قهوه را از رطوبت، گرما، نور و جریان هوا دور نگه دارد. دمای مناسب نگهداری ۲۳ درجه سانتی گراد است. در ضمن محیط نگهداری بهتر است خشک و تاریک باشد، البته شرایط اتاق می تواند برای نگهداری مناسب باشد.

چه ظروفی برای نگهداری قهوه مناسب است؟

ظروف نگهداری قهوه قهوه هاتون!!! تازه!

ظروف شیشه ای، سرامیکی، پلاستیکی شفاف و در آخر ظروف فلزی می توانند به ترتیب گزینه های مناسب برای نگهداری قهوه باشند، البته باکس هایی نیز وجود دارند که می توان توسط یک مکنده هوای داخل آن را به طور کامل تخلیه کرد.

ظروف نگهداری قهوه تخلیه کامل هوای داخل باکس توسط مکنده

چند نکته پیرامون نگهداری قهوه:

  1. بدترین چیز برای قهوه می تواند تغییر رطوبت باشد.
  2. در یخچال و در کنار ادویه جات دیگر، جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست.
  3. اگر به دنبال یک فنجان قهوه دلنشین هستید، قهوه های تازه می توانند شما را یاری دهند.
  4. پس از هر بار استفاده از قهوه، هوای داخل کیسه یا پلاستیکی که قهوه را در آن نگهداری می کنید را خالی کنید.
  5. سعی کنید قهوه مورد نیاز خود را هر هفته به اندازه نیاز، تهیه کنید تا فاصله زمانی کمتری بین رست دانه و آسیاب آن باشد.
  6. هر چه زمان رست و آسیاب کردن قهوه به زمان دم کردن قهوه نزدیک تر باشد قهوه از عطر و طعم بهتر و تازه تری برخوردار است.

ممنون از زمانی که برای مطالعه این متن صرف کردید. کاربران عزیز سوالات خود را در انتهای مطلب کامنت کنید هم چنین می توانید مطالب را با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای هر مطلب برای دوستان تان ارسال کنید.

  • Posted on مارس 16, 2017
  • By کافی استور

13 نظر در “چگونه از قهوه نگهداری کنیم؟”

  • میلاد سپهسالاری
    میلاد سپهسالاری مارس 30, 2017 at 03:49

    سلام
    مرسی خوشم اومد
    من قهوه خریدم از فروشگاتون
    فقط ای کاش بانکه هم میداشتید برای فروش که بتونیم قهوه رو داخلش نگه داریم

    پاسخ
  • Majid

    سلام و ممنون از مطالب آموزنده
    لطف اگه ممکنه تصاویر با کیفیتی از قهوه با رست‌های مختلف بذارید که بتونیم در کنار هم تفاوتشون رو ببینیم.

    پاسخ
  • محمد محمدنژاد مطلق
    محمد محمدنژاد مطلق July 21, 2018 at 10:08

    با سلام
    احتراما توضیح بفرمایید قهوه Alicafe را تا چه مدت پس از تاریخ انتقضاء میتوان مصرف کرد؟
    با سپاس

    پاسخ
  • mehdi

    با سلام
    بنده یه شیشه قهوه فوری خریدم نصفشو مصرف کردم الان ته شیشه قهوه به هم چسبیده شده و حالت کپک زدگی داره سفید رنگ پنبه ای مانند نازک این کپک هستش؟ الان میشه مصرفش کرد ؟ ضرری نداره برای سلامتی؟
    ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
  • hamun

    درود
    هرچه روش ها آموزش با شرایط عموم مردم تناسب داشته باشد مفید تر و موثر تر خواهد بود.
    زیرا اکثر مراجعان، مردم عادی هستند که با یک شیرجوش، یک قاشق مرباخوری، اجاق گاز، شکر و شیر مایلند بهترین روش را برای لذت بخش ترین قهوه آموزش ببینند.
    نه امکان پودر کردن دارند و نه میکس.
    فروشنده ها هم تا اعلام می کنیم که واسه ترک میخوام لطفاٌ نرم تر باشه مکدر می شوند و دوست دارند واسه اسپرسون درشت تر آسیاب کنند.
    امید که بهترین فروشنده های شهرها هم معرفی شوند مثلاٌ آیا درمشهد کسی را می شناسید درستکار باشد؟
    سپاس

    پاسخ
  • سعید

    با سلام
    من یک بسته پودر قهوه از برزیل خریدم، مصرف نکردم‌ و بسته آن کاملا پلمپ بوده و باز نشده، به تازگی رفتم سراغ آن، سال ۲۰۱۰ منقضی شده، بازش کردم هیچ آثاری از کپک نداره، مشکلی برای مصرف داره؟ اصولا پودر قهوه چیزی برای خراب شدن داره؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      بله قهوه هم خراب میشه چربی قهوه باعث میشه که مثل چای خشک نباشه. و البته قهوه بسته بندی با گاز های نیتروژن فریز میشن

      پاسخ
  • Majid

    سلام خسته نباشی اگر قهوه بسته بندی شده پلمپ ۶ ماه از تاریخ مصرفش گذشته باشه اما وضعیت ظاهریشو ازدست نداده باشه قابل استفاده هست؟

    پاسخ