تهیه قهوه ترک با قوری قهوه جوش

تهیه قهوه ترک با قوری قهوه جوش

قهوه ترک نوعی قهوه نیست درواقع روش و متدی برای تهیه قهوه است هم چنین به روش های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه  و ... نیز می توان اشاره کرد. خب! برای دم کردن یک فنجان قهوه ترک کمی با حوصله باشید.برای تهیه کردن قهوه ترک نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید. البته اگر این وسیله را ندارید می توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  • قهوه پودر شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  • قوری مخصوص درست کردن قهوه یا شیرداغ کن
  • شکر (اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد، درون قهوه جوش بریزید.

درجه آسیاب قهوه ترک درجه آسیاب مناسب قهوه ترک مشابه درجه آسیاب  آرد

اگر قهوه تان را شیرین میل می کنید شکر را در این مرحله به قهوه جوش اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب، قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

درست کردن قهوه با قوری قهوه جوش عجله که نداریم! پس دما را افزایش ندهید!

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید آن را از روی شعله بردارید سپس می توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی تان، پودر یا لرد قهوه کمتری بماند.

درجه آسیاب مناسب قهوه ترک

turkish08_secondboil اجازه ندهید قهوه در قهوه جوش قل بزند یا بجوشد، تلخی قهوه تان را زننده می کند

برای داشتن خامه قهوه یا کرما، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می باشد، البته به یاد داشته باشید تنها وقتی فوم به وجود می اید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت.

قهوه شما آماده سرو می باشد

در پایان مطلب ویدئو طرز تهیه قهوه ترک و گالری مربوط به این بخش را مشاهده کنید

سرو قهوه ترک:

می توانید فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز در فنجان ریخته و سرو کنید.

قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود تا بیشتر بتوانید طعم خوب آن را بچشید.

پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود.

چند نکته کوتاه:

آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.

برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه رست و تازه آسیاب استفاده کنید.

برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.

بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا استیل نباشد)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.

حتما گالری تصاویر تهیه قهوه ترک  را مشاهده کنید از این تصاویر به عنوان پس زمینه هم می توانید استفاده کنید.

 

ویدیو تهیه قهوه ترک با استفاده از قهوه جوش:

 

در این مطلب سعی بر این بود تا همه موارد لازم برای تهیه یک قهوه ترک ساده خوب و کامل ذکر شود. اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد.


2 نظر در “تهیه قهوه ترک با قوری قهوه جوش”

  • مانی رییسی
    مانی رییسی January 4, 2016 at 16:44

    سلام
    من تازه شرو کردم به قهوه خوردن
    فقط هم قهوه ترک دوست دارم
    شما به اطراف تهران هم ارسال دارین؟

    پاسخ
    • ادمین

      سلام - پاینده باشید
      بله - از طریق پست به تمام ایران ارسال خواهد شد

      پاسخ