تهیه قهوه با وی 60

تهیه قهوه با وی 60

هاریو وی 60 یک ابزار دم آوری قهوه، ظریف و ساده است ، مناسب برای کسانی که دوست دارند انواع خصوصیات دانه قهوه خود را استخراج کنند. این ابزار به شما امکان کنترل کامل بر روی عطر و طعم نهایی قهوه  را می دهد البته این موضوع به دان قهوه و ویژگی های هر دانه نیز مرتبط است. برای آشنایی بیشتر با این ابزار به این بخش مراجعه کنید.
برای تهیه قهوه با این ابزار شیوه ها و سلیقه های متفاوتی وجود دارد، ابتدا یکی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس روش های دیگر را به طور مختصر ارائه می کنیم. در این روش 3 دقیقه زمان لازم داریم که بعد از آن 284 گرم قهوه در فنجان داریم.

وی 60 وی شصت ابزاری ژاپنی برای تهیه قهوه است

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با وی 60

  • وی 60
  • فیلتر مناسب برای وی 60
  • 21 گرم قهوه آسیاب شده
  • آب جوش، 96 درجه
  • کنترل کردن زمان، فنجان یا ماگ، به همراه ترازو

البته اگر می خواهید این کار را ساده و سریع و یا در خانه انجام دهید خیلی به خودتان سخت نگیرید.

تهیه قهوه با وی 60

مثل همیشه باید ابتدا فیلتر کاغذی را برای جلوگیری از منتقل کردن طعم کاغذی به قهوه، کمی خیس کنید. بهتر است برای این کار وی 60، همراه با فیلتر آن را، بر روی فنجان یا ظرف تهیه قهوه خود بگذارید و سپس با مقداری آب جوش، هم فیلتر را خیس کنید و هم فنجان را گرم کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که برای جلوگیری از سر ریز شدن قهوه درون فنجان یا ظرف، بهتر است از ظرف شیشه ای استفاده کنید.

فیلتر وی 60 را خیس کنید فیلتر پس از خیس شدن به بدنه وی 60 می چسبد

قبل از ریختن پودر قهوه داخل ابزار، اگر قصد دارید در تهیه قهوه از ترازو کمک بگیرید، پس آن را بر روی ترازو بگذارید، سپس  قهوه مورد نیاز ( 21 گرم تقریبا سه قاشق)، که باید اندازه درشت تر از نمک سفره آسیاب شده باشد را درون وی 60 بریزید. می توانید ترازو را در این مرحله صفر کنید. برای مشاهده میزان آسیاب کردن قهوه به این بخش مراجعه کنید.

تهیه قهوه با v60 مرکز قهوه را با دست کمی گود کنید

حالا باید آب جوش را به قهوه اضافه کنید. در این مرحله ابتدا با ریختن آب، یکبار روی تمام قهوه را بپوشانید و سپس 15 ثانیه صبر کنید تا قهوه شکوفه کند(30 ثانیه آب بریزید و 15 ثانیه دست نگه دارید). قهوه شروع به بالا آمدن،کف کردن و حباب حباب شدن می کند. البته این ویژگی در قهوه های تازه تر بهتر قابل مشاهده است.

بلومینگ - شکوفه کردن قهوه شکفتن و حباب حباب شدن قهوه

برای دم آوری و استخراج بهتر، آب را به آرامی هر 10 الی 15 ثانیه به صورت دورانی به قهوه بیافزایید. می بینید که تکه های قهوه روی آب معلق می شود، آب را روی آنها نیز بریزید. اگر ترازو دارید تا ترازو به 284 گرم نرسیده، از ریختن آب دست نکشید.

افزودن آب به v60 افزودن دورانی آب

دم آوری با وی 60 در این روش، حدود سه دقیقه زمان نیاز دارد و در انتها شما حدود 284 گرم نوشیدنی خواهید داشت. پس از اتمام کار فیلتر را دور بریزید و از قهوه تان لذت ببرید.

سرو کردن قهوه v60 سه دقیقه ای حاضر شد!

همانطور که پیش تر اشاره شد سلایق مختلفی در تهیه قهوه با وی 60 وجود دارد. اگر فکر می کنید حوصله  کافی برای خواندن همه مطلب را ندارید، تا به اینجای مطلب برای تهیه یک فنجان قهوه کافی است. اما برای حرفه ای تر شدن با ما همراه باشید.

در ادامه مطلب چند روش را به طور مختصر مورد بررسی قرار می دهیم. اصول و شکل کلی در همه روش ها یکسان است اما با توجه به نوع دانه و میزان آسیاب شدن آن، دما و زمان تهیه، سلایق و انتظارات مختلف از فنجان قهوه، روش تهیه متفاوت می شود.

روش های تهیه قهوه با وی 60

پیشنهاد اول:
  • 29 گرم پودر برای 440 میلی لیتر قهوه
  • قهوه آسیاب شده سایز متوسط و یا ریزتر
  • اول خیس کنید و 45 ثانیه دست نگه دارید
  • دمای آب 95-96 درجه

فیلتر را قرار دهید و قهوه را در داخل آن بریزید سپس با تکان دادن وی 60، سطح قهوه را صاف و فضای خالی ما بین آن را پر کنید. یکبار کل قهوه را خیس کنید و 45 ثانیه صبر کنید و دوباره از مرکز شروع به آب ریزی کنید.

پیشنهاد دوم:
  • 24 گرم پودر برای 330 میلی لیتر قهوه
  • آسیاب ریز تر از نمک سفره
  • دما بین 95 و 96 درجه
  • 30 میلی لیتر آب برای مرحله ابتدایی بریزید
  • 30 تا 50 ثانیه صبر کنید
  • زمان کل 2.15 تا 2.35 ثانیه
پیشنهاد سوم:
  • 27 گرم پودر برای 414 میلی لیتر قهوه
  • سایز آسیاب قهوه متوسط ریز
  • دمای 94 درجه سانتیگراد
  • یکبار آب بریزید و 30 تا 45 ثانیه صبر کنید
  • مدت زمان سه دقیقه بیشتر نشود
پیشنهاد چهارم:
  • 21 گرم پودر برای برای 266 میلی لیتر قهوه
  • آسیاب ریز تر از نمک سفره
  • هر استراحت 30 ثانیه
  • زمان کل 2.30 ثانیه
  • دما 90 تا 96 سانتیگراد
پیشنهاد پنجم:
  • 24 گرم قهوه برای 390 میلی لیتر
  • سایز اسیاب متوسط درشت
  • دما بین 91 تا 96
  • یکبار خیس کنید و سپس هر 20 الی 30 ثانیه 50 میلی لیتر آب بیافزایید
  • در این روش بسیار ارام آب را بریزید به طوری که زمان شما بیش از 2.30 ثانیه تا 3.30 ثانیه باشد

در هفته های آتی ویدیوی تهیه قهوه با وی 60 نیز به مطلب اضافه می شود. با نظرات خود ما را یاری کنید.
با سپاس از زمانی که با ما سپری کردید.

منبع : prima-coffee,stumptown