دله قهوه جوش عربی را بشناسید

دله قهوه جوش عربی را بشناسید

حتما کمی تعحب کرده اید! دله!!! این دیگر چیست؟ این اسم احتمالا برای تان نا آشناست اما نام ابزاری خاص برای تهیه قهوه عربی است. از دله "Dallah" یا قهوه جوش عربی در ایران به ندرت استفاده می شود یکی از دلایل آن می تواند مصرف قهوه ترک که با ایبریک تهیه می شود به جای قهوه عربی که با دله تهیه می شود، باشد.

قسمت های مختلف دله:

همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید معمولا این قهوه جوش عربی دارای کفی نسبتا پهن نسبت به بالای آن است و یک دسته برای جابجایی دله به شما کمک می کند.

ظاهر دله کمی هم پیازی شکل!

قسمت خروجی نوشیدنی، طراحی جالبی دارد، شبیه منقاری هلالی شکل. دله در بالا حالت مخروطی شکل به خود می گیرد و بر خلاف ایبریک ها، دله ها دارای درب در قسمت بالایی خود هستند.دله ها نیز مانند دیگر ابزارهای تهیه قهوه در طرح ها و اندازه های مختلف در دسترس هستند.
بر روی دله ها معمولا حکاکی های مختفلی انجام می شود از جمله:

حکاکی گل و گیاه بر روی دله حکاکی گل و گیاه بر روی دله

هم چنین

دله چیست طرح های هندسی یا صحنه های عاشقانه از اشعار عربی یا ...

عرب ها از دله در مراسم های رسمی، غیر رسمی و جشن ها استفاده می کنند و به گونه ای سنت و یک نماد فرهنگی برای شان محسوب می شود. در اهواز و خوزستان و قسمت های عرب زبان ایران نیز، این ابزار جایگاه خود را حفظ کرده است.
این سنت در شبه جزیره عربی و مناطق بادیه نشین نیز مرسوم بوده است که تهیه و سرو این قهوه با دله و نوشیدن آن یکی از نشانه های مهمان نوازی و تشریفات محسوب می شد.

جنس بدنه دله یا الدله:

دله ها معمولا به رنگ طلایی و از جنس مس، برنج، فولاد یا نقره هستند اما گاهی جنس بدنه آن ها از طلا است که برای مراسم و جشن های خاص توسط خانواده های سلطنتی و اشراف استفاده می شود.

دله از جنس طلا اگر طلا باشد، معمولا ۲۴ عیار!!!

قهوه نهایی دله:

فنجان قهوه عربی خسته نباشید! بفرمایید

قهوه نهایی این ابزار، به رنگ سیاه و مزه آن به تلخی می زند که سال هاست عاشقان خود را دارد.

تا اینجا با این ابزار آشنا شدید، حالا می توانید در این مطلب، نحوه تهیه قهوه عربی با دله را آموزش ببینید.

از این قهوه جوش خاص و زیبا، تصاویری جمع آوری شده است برای مشاهده گالری تصاویر دله کلیک کنید.

نکته:

عده ای از شیر داغ کن برای تهیه قهوه ترک و بعضی نیز از ایبریک به جای دله استفاده می کنند که این کار چندان جالب نیست به این دلیل که این عمل، تاثیرات منفی در طعم نهایی نوشیدنی می گذارد.


به اشتراک بگذارید: