انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز

How to prepare espresso espresso machine
دیدگاه بگذارید و امتیاز کافی کلاب دریافت کنید!

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه‌ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید! البته که تهیه اسپرسو در خانه لذت خاص خودش را دارد و شاید هم بخواهید مهمان‌های‌تان را در یک شات قهوه اسپرسو خوب، لاته، یا … سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید.

لذت تهیه قهوه در خانه
آخ که چه حالی میده!

اسپرسو چیست؟

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود.  یک شات اسپرسو Espresso حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

روش های تهیه اسپرسو:

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هر زمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه‌های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید می‌توانید تهیه اسپرسو را با موکاپات انجام دهید.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه‌ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فعالیت‌ها و فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
  3. برشتگی معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسوساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست، اما به صورت عامیانه به آن اسپرسو گفته می شود، در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.)

متدهای دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا … هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز بخش‌ها و قطعاتش را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) دانه یا پودر قهوه با برشتگی مورد نیاز:

خرید دانه یا پودر قهوه
بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه برشته استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد. برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می شود. میزان آسیاب برای دستگاه های اسپرسو خانگی و حرفه‌ای کمی متفاوت است، اما به طور کلی همه خیلی ریز آسیاب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب راهنمای میزان آسیاب قهوه مراجعه کنید.

کن پانا یا اسپرسو با خامه
بیشتر بدانید

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:

۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.

۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:

تمیز کردن پرتافیلتر
پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:

میزان دوز اسپرسو
مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. تهیه اسپرسو دابل همانند اسپرسو تک شات است اما برای اطلاعات بیشتر به مطلب اسپرسو دابل چیست مراجعه کنید.

۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه‌تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو
دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو

۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:

اتصال پرتافیلتر به هد گروپ
ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:

پایان شات گیری اسپرسو
اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

طرز تهیه قهوهٔ دالگونا (Dalgona)
بیشتر بدانید

۳- پایان شات گیری:

گرفتن شات اسپرسو
نوش جان

میزان کافئین:

احتمالا شما هم مثل همه قهوه نوش ها به این فکر می‌کنید که میزان کفئین کدام نوشیدنی بیشتر است؟ ما در مطلب اختصاصی این موضوع را برایتان مورد بررسی قرار داده ایم پیشنهاد میکنیم مطالعه نمایید. کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

محصولات مناسب اسپرسو

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

در انتهای مطلب، ویدئو طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، برای درک بهتر موضوع می‌توانید ویدئو را مشاهده نمایید.

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا … نریزید.
  2. فنجان های تان را از پیش با آب داغ گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه‌تان جلوگیری می‌کند.
  3. ترجیحا از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
  5. اگر دانه‌های‌تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه‌های‌تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسوتان به تلخی می زند.

این هم گالری تصاویر آموزشی زیبا و با کیفیت از تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز. با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای مطلب، می توانید این آموزش را بین دوستان تان به اشتراک بگذارید. کافی‌لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!

یک شات اسپرسو
دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

ویدئوی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

 
پیشنهاد هوشمند قهوه

نوشته های مشابه

guest
42 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
علی
علی
1 سال قبل

سلام من یک دستگاه فوما۱۵-۱۰دارم اصلاقهوه باخامه نمیده میشه راهنمایی کنید شایدطرزکارش بلدنیستم

ن
ن
1 سال قبل

سام دوستان چیکار کنم قهوه داغ تر باشه الان درست میکنم ولرم هستش

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  ن
1 سال قبل

سلام
منظورتون با چه ابزاری هست؟

aidin
aidin
1 سال قبل

سلام و وقت بخیر
فرق اسپرسو ساز مخزن شیردار با بدون مخزن شیر چیه؟
یعنی من میخوام یه دستگاه بخرم نمیدونم چی بخرم؟
دوست دارم قهوخ ساز بتونه کف شیر هم بده…..

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  aidin
1 سال قبل

سلام
اسپرسو سازی که مخزن شیر داره میتونه کف شیر تهیه کنه و اونی که نداره نمیتونه. البته اسپرسو ساز رو با قهوه ساز اشتباه نگیرید

امین
امین
1 سال قبل

سلام
اسپرسوساز من گاستروبک ۴۲۷۱۶ و میخوام لاته ای شبیه باریستاها درست کنم.کف شیر رو خوب میتونم در بیارم اما زمانی که روی اسپرسو میریزم هیچ طرحی نمیشه روش درآورد.میشه به من بگید مشکل از کجاست//////؟ممنون

نازنین سرمد
نازنین سرمد
2 years قبل

سللم وقت به خیر
فرمودید برای تمپ کردن قهوه باید ۷ گرم قهوه رو توی تمپر بریزیم و فشاری معادل ۱۳ کیلو گرم
سوالم این هست که چطور این مقدار رو اندازه کنیم یعنی چطور به اندازه بریزیم و مطمئن باشیم ۷ گرم هست بدون نیاز به ابزار خاصی و به اصطلاح چشمی و تجربی و این که چطور بدونم فشاری که وارد میکنیم معادل ۱۳ کیلو گرم هست؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  نازنین سرمد
2 years قبل

سلام سلامت باشید
برای اندازه گیری وزن میتونید یکبار با ترازوی آشپزخانه اندازه بگیرید و سپس از همان پیمانه همیشه استفاده کنید. اما به طور تقریبی یک قاشق غذاخوری قهوه حدود ۷ گرم هست.
در خصوص مورد دوم راه حلی برای اندازه گیری به فکرم نرسید. اگر شما پیدا کردید راه حل رو کامنت کنید تا در مطلب بگذاریم برای استفاده کاربران

سینا
سینا
پاسخ به  کافی استور
2 years قبل

میتونید بعد ریخت قهوه داخل اسکوپ، اونو روی ترازو قرار دهید و تمپر رو روی قهوه فشار دهید وقتی ترازو عدد ۱۳ رو نشون داد فشار کافیه بعد یه مدت دستون میاد و نیازی به ترازو ندارید

Mos
Mos
2 years قبل

با سلام
یکبنده قهوه ساز دلونگی ec90 دارم. اصلا کف و خامه روی قهوه نمیزنه،ممکن بخاطر اینکه دستگاه مستهلک شده اینجوریه؟
اگر مشکل از قدرت دستگاه باشه قابل تعمیر هست؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Mos
2 years قبل

سلام
کف روی قهوه به عوامل خیلی زیادی وابسته است. ابتدا اون موارد رو چک کنید. اگر مشگل حل نشد اخرین مرحله میتونه به دستگاه مرتبط باشه
دانه قهوه میزان اسیاب قهوه زمان عصاره گیری و ….

محسن
محسن
2 years قبل

با سلام منم این مشکل رو داشتم که با عصاره گیری اولین قهوه یا خوب در میومد یا بد میشد و بعد متوجه مشکلش شدم دستگاه های خونگی بهتره روشن که شد یه مقدار اب بدون نصب پرتا فیلتر ازش خارج بشه اگه قبلشم بخار جمع شده تو لوله بخار رو خالی کنی بدون مشکل قهوه عالی تحویلت میده و این مشکل قاطی شدن بخار با اب به خاطر مشترک بودن مخزن بخار با اب داغه اگه اشتباه نکنم و من با این دو کار غلظت اسپرسو به همراه خامه بسیار عالی تا به امروز تحویلم داده تازه دستگاهم هم… نمایش بیشتر »

سلام
سلام
2 years قبل

باسلام
من یه دستگاه اسپرسو ساز بارنی تهیه کردم.میخواستم بپرسم ایا میشه با پودر قهوه خیلی نرم از دستگاه استفاده کرد؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سلام
2 years قبل

سلام
اگر منظورتون پودر قهوه ترک هست. خیر

اما اگر پودر قهوه ریز اسیاب شده باشه برای اسپرسو ساز میتونید استفاده کنید. مطلب اسیاب کردن قهوه رو مشاهده کنید

فاطمه
فاطمه
3 years قبل

سلام حسته نباشین من اسپرسوساز گاسونیک دارم مدل ۸۶۰میخواستم اموزش کامل کارکردن باهاش رابهم بگین خیییلی ممنون

مهدی
مهدی
3 years قبل

سلام من به تازگی دستگاه نوا ۱۳۹ رو خریدم طرز کار باهاش زو بلد نیستم میشه راهنماییم کنید …
ممنون از سایت بی نظیرتون…

mehdi
mehdi
پاسخ به  مهدی
3 years قبل

تشکر از سایت خیلی خوبتون.
برای تهیه اسپرسو از دستگاه نوا ۱۳۹ قبل از استفاده وقتی دستگاه گرم شد و قبل از اینکه پرتا فیلتر رو ب دستگاه بزنید یکبار آبگیری کنید و بزارید آب اولین خارج بشه سپس عصاره گیری رو شروع کنید..