قهوه ملل, نوشیدنی های سرد

کافه سودا – قهوه یخی محبوب ویتنامی

ویت ایس کافی

نوشیدنی سودا چیست؟ کافه سودا یا همان قهوه سرد ویتنامی یا نوشیدنی سودا یک قهوه قطره ای (دریپ کافی) فوق غلیظ است که با تکه های یخ مخلوط می شود و همانطور که این دو باهم مخلوط می‌شوند یخ ها شروع به آب شدن کرده و مایع به دست آمده قابل نوشیدن است. با این حال باید به یاد داشته باشید که این نوع از قهوه به دلیل آنکه به طور معمول از ربوستا (Robusta) تهیه می‌شود، فوق العاده قوی و نسبتا تلخ است. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سودا یا طرز تهیه قهوه سرد با یخ آشنا شوید.


کافه سودا یا قهوه یخی ویتنامی نوعی قهوه است که باید آن را دم کنید و در یک لیوان بلند یخ و یک قاشق بزرگ شیر تغلیظ شده بریزید. برای تهیه این قهوه می توانید از آسیاب متوسط ​​قهوه روست فرانسوی (medium grind French Roast coffee) استفاده کنید و آن را در یک پرس قهوه ویتنامی (Vietnamese coffee press) با اضافه کردن 2 قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده دم کنید و سپس روی یخ بریزید.

کافه سودا
کافه سودا یا قهوه یخی ویتنامی یک نوشیدنی سنتی در این کشور است.

اگر شما عاشق قهوه هستید و تا بحال فقط انواع قهوه ضعیف که با یخ سرو می‌شود را تست کرده‌اید، پس با یک کشف بزرگ رو به رو خواهید شد. در ویتنام، قهوه چه در خانه دم شود و چه در رستوران ها سرو شود، به آرامی دم می شود تا طعم منحصر به فرد خود را از دست ندهد.

قهوه سنتی یخی ویتنام یا قهوه سودا یک قهوه خامه ای، غنی، صاف و شیرین است که مطمئناً خستگی و خواب آلودگی صبحگاهی شما را از بین می برد. همچنین شما را برای یک روز شاداب نگه می‌دارد. قهوه رست تیره (Dark Roast) و شیر تغلیظ شده قوی آن که به آرامی از طریق یک فیلتر فلزی (فین) چکه می شود، این قهوه را به قهوه ای منحصربه فرد تبدیل کرده است.

قهوه ویتنامی، بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ ویتنامی است

شاید باورش سخت باشد که قهوه در اواخر قرن نوزدهم توسط یک کشیش کاتولیک فرانسوی به ویتنام آورده شده است. به هر حال اما امروزه این نوشیدنی حاوی کافئین، بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و سنت ویتنامی ها است. در حالی که اکثر مردان در ویتنام این قهوه راهمراه بایخ می خورند ولی زنان ترجیح می دهند که آن را همراه با شیر تغلیظ شده و یخ سرو کنند و بنوشند.

عشق به خوردن کافه سودا در ویتنام یک امر اکتسابی است، بیشتر گردشگران اولین باری که این قهوه را می نوشند از طعم آن خوششان نمی آید و نمی توانند بیش از چند جرعه از آن را بچشند، زیرا به طعم قوی و تلخ آن عادت ندارند، اما به مرور با خوردن این قهوه عاشق طعم خاص آن شده و به حدی به آن علاقمند می‌شوند که گویی به این نوع طعم اعتیاد پیدا کرده اند.

چه نوع قهوه ای برای تهیه کافه سودا مناسب است؟

قهوه با آسیاب متوسط ​​را برای تهیه قهوه سرد ویتنامی استفاده می کنند، با استفاده از آسیاب مناسب قهوه شما طعم و غلظت مناسبی خواهید داشت و برای تهیه نوع خاصی از قهوه مانند قهوه سودا می توانید از آن استفاده کنید. قهوه آسیاب شده از سوراخ های کوچک پرس قهوه عبور می کند و نوعی از قهوه مناسب را جهت تهیه کافه سودا یا نوشیدنی سودا به شما ارائه می دهد.

هر آنچه باید در مورد قهوه ویتنام بدانید
ببینم!

سه روش منحصر به فرد ویتنامی برای نوشیدن قهوه

قهوه سیاه ویتنامی: این نوع دستور العمل قهوه دریپ (Drip Coffee) فوق العاده قوی می‌باشد که با مقداری یخ مخلوط شده و با ترکیب این دو و آب شدن یخ ها مایع نوشیدنی شما آماده می گردد.

کافه سودا یا کافه یخی با شیر تغلیظ شده شیرین: این نسخه از قهوه دارای کافئین کمتری است و طعم آن شیرین تر از باقی دستورالعمل ها می‌باشد.

شیر قهوه تغلیظ شده ویتنامی: این نسخه از قهوه با وجود شیر تغلیظ شده دارای طعم شیرینی ملایم تری است.

طرز تهیه کافه سودا

کافه سودا
در ویتنام روش‌های مختلقی برای تهیه قهوه وجود دارد.

مواد لازم :

  • 2 قاشق غذاخوری قهوه متوسط ​​آسیاب شده (10گرم)
  • 1 قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده شیرین (18 گرم)
  • یخ (به میزان لازم)

طرز تهیه سودا

برای تهیه کافه سودا به طور معمول مراحل زیر طی می‌شود:

کافه یخی ویتنام

مرحله 1: 2 قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده شیرین شده را به یک لیوان اضافه کنید

مرحله 2: 2 قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده را به پایه پرس قهوه اضافه کنید. فقط کمی آن را با مقداری آب داغ خیس کنید.

مرحله 3: پرس را محکم ببندید. قهوه باید به خوبی محفوظ شود.

مرحله 4: آب داغ جوشیده را داخل پرس قهوه بریزید و با کلاه درپوش بپوشانید.

مرحله 5: صبر کنید به آرامی. 3-5 دقیقه طول می کشد تا دم آوری تمام شود.

هر چه بیشتر طول بکشد، کافه سودا یا کافه یخی بدست آمده قوی تر خواهد شد. توجه داشته باشید که باید فقط چند قطره در ثانیه چکه کند. اگر قهوه خیلی سریع چکه می کند از یک قاشق یا چاقو برای محکم تر کردن پرس استفاده کنید یا اگر خیلی کند می چکد 1 دور  در خلاف جهت عقربه های ساعت پیچ را باز کنید.

کلددریپ - نوشیدنی قهوه سرد تابستانی
ببینم!

زمانی که قهوه درحال چکه کردن و آماده شدن است شما باید سراغ یخ رفته و یک لیوان یخ آماده کنید.

مرحله 6: پس از تمام شدن کار، خوب هم بزنید.

می‌توانید قهوه‌ساز خود را روی درب واژگون آن قرار دهید تا از چکه‌کردن آن روی میز جلوگیری کنید.

مرحله هفتم: روی یک لیوان بلند پر از یخ بریزید و از قهوه سودا خودتان لذت ببرید!

پیشنهاد محصولات ربوستا

در آخر …

زمان تهیه این قهوه 10 دقیقه است که می توانید با صبر، حوصله و در آرامش این قهوه را تهیه و از نوشیدن آن لذت ببرید. آنچه بر بهتر شدن کیفیت این قهوه تاثیرمی گذارد می گذارد. کیفیت و آسیاب قهوه و کمیت شیر ​​تغلیظ و شیرین شده است. یک قهوه خوب پیدا کنید و درجه آسیاب را در صورت نیاز برای فیلتر خود تنظیم کنید. شیر تغلیظ و شیرین شده را با شیرینی دلخواه خود تهیه کنید. برای یک نسخه سریع، به جای قهوه دم شده در فیلتر سنتی، می توانید از یک شات اسپرسو استفاده کنید. که به آن اسپرسو با یخ نیز گفته می شود.

منابع: Steamykitchen, Deliciousvietnam

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه در “کافه سودا – قهوه یخی محبوب ویتنامی

  1. سجاد نمازی راد گفت:

    حیف که فرنچ پرس ندارم وگرنه حتما امتحان میکردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *