نحوه درست کردن فوم یا کف شیر

نحوه درست کردن فوم یا کف شیر

برای درست کردن بعضی از نوشیدنی ها، شما نیاز به فوم شیر دارید. این فوم را می توانید به روش های مختلفی در خانه، بدون دستگاه یا با دستگاه تهیه کنید.

  1. دستگاه اسپرسو ساز
  2. به کمک مایکروفر
  3. با کمک همزن
روش اول: با دستگاه اسپرسوسازی که دارای نازل بخار "steamwand" و دسته بخار "froth assistor" باشد.

دستگاه را روشن، دکمه "steam" را بزنید (بخار)، دماسنج را نیز داخل پارچ شیرتان بگذارید. شیر سرد را در پارچ بریزید، حال دسته بخار را به داخل شیر ببرید (سر آن کمی پایین تر از سطح شیر قرار گیرد). نازل بخار را باز کنید تا شیرتان شروع به کف کردن کند. در دمای (۶۵-۷۰) نازل را ببندید، اجازه ندهید دما بیشتر از ۷۰ درجه شود. این عمل به شما شیر با کف درشت تحویل می دهد.

اما:

کف ریز و مخملی کفی زیباتر است، حال چگونه باید کف ریز درست کرد؟

حفره کوچکی بر روی روی دسته بخار قرار دارد که هوا را برای ایجاد کف به شیر وارد می کند، اگر این حفره را به صورت (مماس) با سطح شیر قرار دهید کف ایجاد شده حالتی مخملی دارد. حال وقتی دماسنج درون شیرتان عدد ۳۷ را نمایان کرد دسته را کمی پایین تر ببرید، دما را تا (۶۵-۷۰) برسانید، وقتی دسته بخار به پایین تر از سطح شیر می رود، زمان کوتاهی باید آن جا قرار گیرد تا شیر نسوزد و مزه بدی به خود نگیرد.

در ضمن:

  1. شیر سرد نیز به بهتر شدن کف کمک می کند(چون زمان کف دهی بیشتر است).
  2. کف شیر اگر به خورد شیر برود کفی مطلوب تر از آن است که کف و شیر جدا از هم باشند.

 

ریختن شیر سرد در پارچ شیر شیر سرد را بریزید

ایجاد فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز نازل را داخل پارچ قرار دهید
روش دوم، به کمک ماکروفر:

شیرسردتان را در شیشه ای دهانه گشاد بریزید، نصف شیشه را پرکنید تا هم خوب کف کند و هم فضای کافی برای ایجاد کف باشد، شیشه را به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر به شدت تکان دهید، حال برای تثبیت کف ایجاد شده آن را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروفر با توان نسبتا بالا قرار دهید.

تکان دادن شیشه شیر فضایی را برای ایجاد فوم باقی گذارید
روش سوم:

شیر سردتان را در ظرفی بریزید، روی گاز قرار دهید و با همزن های دستی کوچک شروع به هم زدن کنید تا زمانی این کار را انجام دهید که دمای شیر به ۶۰ تا ۷۰ درجه برسد و نگذارید که جوش بیاید باز برای تثبیت کف ها، می توانید آن را در ماکروفر به مدت ۳۰ ثانیه با دمای نسبتا بالا قرار دهید.

ایجاد فوم شیر با همزن دستی چرخشی هم نزنید، از گوشه ای شروع کنید

برای اندازه گیری دمای شیر راه های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دست تان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.

حال کف های ایجاد شده با هر یک از روش ها را می توانید برای نوشیدنی تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بر دارید.

کاپوچینو و لاته از نوشیدنی هایی هستند که برای تهیه آنها نیاز به شیر کف داده شده دارید.

 


12 نظر درباره “نحوه درست کردن فوم یا کف شیر”

  • میلاد

    سلام
    متاسفانه من دستگاه اسپرسو ساز ندارم
    اما با ماکروفر درست کردم جای شما خالی کاپوچینو خوردم
    ممنون

    پاسخ
  • میثم

    درود
    چطور میشه فوم شیر رو مزه دار کرد بدون کم شدن حجم فوم ؟؟
    چون وقتی میریزم روی قهوه خیلی بی مزه میشه

    پاسخ
    • ادمین

      سلام روز شما بخیر

      معمولا فوم ها یک مزه خنثی دارند
      شما برای تهیه چه نوشیدنی از فوم استفاده کردید

      پاسخ
  • میثم

    درود به ادمین
    خیلی ممنون که وقت گذاشتید و پاسخ دادید
    برای درست کردن قهوه لاته . کاپوچینو و ..... میخواستم
    اکثر کسایی میل میکنند میگن که (کف شیر ، روی قهوه ) مزه خنثی داره ولی دوست دارند که شیرین یا مزه دار باشه
    البته با تجربه خودم شیر خالص بیشترین کف رو میده حتی اضافه کردن شکر هم کف رو کم میکنه این بود که از شما راهنمایی خواستم ببینم میشه با حفظ حجم کف ، طعم رو اضافه کرد؟؟
    یه سئوال دیگه از استاد دارم
    اگه به قهوه که تو پرتافیلتر میریزم شکر اضافه کنم برای دستگاه مشکلی پیش نمیاد ؟؟ چون بعد از گرفتن شات برای مخلوط کردن شکر مقدار زیادی از کرم قهوه از بین میره

    پاسخ
    • ادمین

      با عرض پوزش بابت تاخیر در پاسخ گویی
      اضافه کردن شکر به دستگاه آسیب میرساند.
      مزه دار کردن فوم کار مرسومی نیست - راه خاصی نیست مگر اینکه به نوشیدنی و یا شیر مزه را اضافه کنید.

      پاسخ
  • میثم

    سپاس

    پاسخ
  • مهدی

    سلام من در خانه دستگاه گاستروبک حرفه‌ای دارم حفره خروج بخار در زیر نازل بخار هست من چطوری می تونم کاملاً مماس بر روی سطح شیر بگیرم تا کف ریز مخروطی درست کنم؟ (برای لاته آرت) ممنون از پیج خوبتون

    پاسخ
    • ادمین

      سلام، سال نوتون مبارک
      با عرض پوزش، تخصص ما در زمینه دانه قهوه تازه می باشد
      این نوع سوالات رو باریستاها بهتر می توانند راهنمایی کنند.
      با تشکر

      پاسخ
  • رضا

    سلام خسته نباشید...چطوری میشه کف شیر رو با شیر با هم مخلوط کرد و اینکه کف شیر رو همون لحظه میشه به قهوه اضاف کرد؟؟؟؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام

      ببینید معمولا در پیجر شیر که شیر بخار داده شده و کف هست معمولا پیجر رو چند بار می کوبند تا کف کمی به خورد شیر برود
      سوال دومتون: اره فکر می کنم اشکالی نداشته باشه-همون لحظه منظورتون چیه؟

      با تشکر از شما

      پاسخ
  • فرزانه عزيزنژاد
    فرزانه عزيزنژاد نوامبر 8, 2016 at 14:55

    سلام
    بیزحمت بفرمائید بهترین مارک شیر جهت کیفیت دار شدن کف چیست

    پاسخ