طرز تهیه و آشنایی با ریسترتو

طرز تهیه و آشنایی با ریسترتو

گزینه ای برای حرفه ای ها

در مطالب قبلی به تعدادی از مشتقات اسپرسو مانند لاته، کن پانا، لانگو و ... اشاره شد. در این مطلب به یک گزینه خیلی حرفه ای اشاره می کنیم.

کلمه ریسترتو "Ristretto"، کوتاه شده یا محدود شده معنی می شود. اما ریسترتو چیست؟

همان اسپرسو است اما با زمان عصاره گیری کوتاه تر و غلظتی بیشتر،  یک شات سینگل اسپرسو حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر حجم دارد اما یک ریسترتو حجمی برابر ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر دارد.

مواد تشکیل دهنده ریسترتو یک شات ریسترتو

موارد مورد نیاز برای درست کردن ریسترتو

  • ۷ تا ۹ گرم پودر قهوه مناسب دستگاه اسپرسوساز
  • دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات
  • آب
طرز تهیه ریسترتو:

برای تهیه ریسترتو بر خلاف اسپرسو معمولی، باید حجم آب مورد استفاده را کاهش دهیم در واقع آب کم تری از پودر قهوه می گذرانیم که در پی آن، عصاره گیری نیز کوتاه تر شده (۱۵ الی ۲۰ ثانیه) و قهوه ای با ویژگی های متفاوت ایجاد می کند. هرچه زمان تماس آب و قهوه کم تر باشد، تلخی و کافئین نهایی آن کاهش می یابد.

اما این روش چه مزایایی دارد؟ آیا فقط حجم قهوه کم تر است؟

یک شات اسپرسو ریسترتو خب من ۳۰ میلی لیتر درست می کنم بقیه اش رو میریزم بیرون!

نه دیگه! لطفا این کار رو نکن!

عصاره گیری قهوه در یک سوم پایانی آن کم می شود به طوری که در این یک سوم، آب بیشتری وارد فنجان می شود و هم چنین این آب باعث عصاره گیری بیشتر می شود که در نتیجه تلخی و کافئین آن نیز افزایش می یابد. این بدان معنی است که در یک شات ریسترتو، تلخی کم تر اما غلظت بیشتری داریم.

اما اگر از موکاپات برای تهیه اسپرسو استفاده می کنید، می توانید درون مخزن آب کم تری بریزید.

یا اگر مخزن را تا زیر سوپاپ پر کردید، وقتی اسپرسو در حال خروج است آن را زودتر از موعد از روی شعله بردارید تا تمام آب از پودر قهوه تان عبور نکند که در نتیجه نوشیدنی تان را می توانید ریسترتو بنامید.

ریسترتو را در فنجان اسپرسو سرو می کنند.

یک فنجان اسپرسو ریسترتو نوش جان

 

کافی لاور های عزیز برای تماشای تصاویر ریسترتو به این لینک مراجعه نمایید.