رست کردن قهوه به چه معناست؟

رست کردن قهوه به چه معناست؟

قهوه هایی که به طور روزانه در فنجان تان می ریزید، در پشت صحنه فرآیند های حساسی را می گذراند. یکی از این فرآیندهای خیلی حساس، رست"Roast" می باشد.

رست را می توان برشته کردن یا تفت دادن دان قهوه معنی کرد. دان قهوه سبز موجود در تصویر به چهار درجه رست، طبق نیاز به قهوه ای که داریم تبدیل می شود.

green coffee beans دانه سبز قهوه قبل از رست شدن

این چهار دسته را می توان به "light" سپس  "medium" بعد از آن "medium dark" و در نهایت "dark" تقسیم بندی کرد. این چهار درجه رست در بازه زمانی سیزده دقیقه و بازه دمایی ۱۳۰ تا ۲۶۰ درجه (البته بسته به نوع دان) متفاوت است.

رست یا بو دادن قهوه، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قهوه را به تغییراتی منجر می کند.

انواع رست اندازه، شکل ظاهری، وزن و رنگ آن دچار تغییراتی شده است.

محل رشد میوه قهوه، تاثیرات بسزایی در طعم و عطر دان کشت شده دارد اما با رست این دان ها، این عطر و طعم، دیگر حالت ابتدایی خود را ندارند و هرچه درجه رست بالاتر می رود این طعم و عطر(طعم و عطر محل کشت) کم تر می شود.

برای برشته کاران دو فاکتور درجه رست و زمان خیلی حائز اهمیت است چون اگر در این دو فاکتور اندکی غفلت شود نتیجه کار، کاملا عوض می شود.

دستگاه رست رست توسط دستگاه های رستر در کارخانه ها به طور تخصصی و دقیق انجام می شود.

 

دستگاه در حال تخلیه تخلیه و خنک کردن دانه ها

رنگ های دان خام، از سبز به زرد، دارچینی کم رنگ، قهوه ای و سیاه (همراه با روغن در سطح آن) تبدیل می شود و کافئین قهوه، متاثر از درجه رست است، به گونه ای که هرچه رست تیره تر باشد کافئین آن بیشتر می شود.

انواع محتلف رست قهوه انواع محتلف رست قهوه